навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Авто

Renault 5 Prototype печели награда за концептуален автомобил на годината

2021-10-05 0

Renault 5 Prototype  печели награда за концептуален автомобил на годината

Car Design News връчиха приза за концептуален автомобил на годината на осмите си годишни награди. Renault 5 Prototype  е избран за концептуален автомобил на годината от жури, съставено от дизайн директори на водещи автомобилни марки.

Дизайнерите оцениха майсторския начин, по който е предложен нов прочит на легендарния модел.

Целта на Renault 5 Prototype е да демонстрира ангажимента на Renault да направи електрическите автомобили широко достъпни в цяла Европа. Дизайн екипите на Renault решават да използват за вдъхновение на проекта популярен и значим модел. Renault 5 Prototype е компактен градски автомобил, изпълнен с чар, автомобил, който изпраща един от вечните любимци от гамата на Renault в бъдещето, с модерен изцяло електрически почерк.

Renault 5 Prototype получи престижната награда за концептуален автомобил на годината от Car Design News, след като се състезава с други концептуални модели, представени между март 2020 г. и март 2021 г. Car Design Review предлага преглед на дизайна от изминалата година, както и на най-новите тенденции и иновации. Моделът беше избран от жури от автомобилни експерти и дизайн директори на водещите световни автомобилни производители.

Жил Видал, вицепрезидент Renault дизайн сподели: "Спечелването на приза на Car Design News за концептуален автомобил на годината от R5 Prototype носи допълнителен смисъл за екипа на Renault Design, тъй като наградата е връчена от жури, съставено от велики автомобилни дизайнери! Изключително сме горди! Горди сме и от това, че Renault 5 Prototype е добре приет както от пресата, така и от обществеността, предвид факта, че 90% от екстериорният дизайн ще се пренесе и в демонстрационния автомобил!”

Серийният модел, базиран на Renault 5 Prototype, ще бъде представен през 2024 г.

 
за 47%  против 53%  1309 гласували
принтирай блогове добави в любими



Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума