навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Бизнес

SAP инвестира в собствена офис сграда в София

2021-10-07 0

SAP инвестира в собствена офис сграда в София

SAP, пазарният лидер в софтуерните решения за бизнеса, продължава да разширява присъствието си в България – този път чрез инвестиция в собствена офис сграда в София. Германският софтуерен гигант придоби през изминалата седмица офис център "Парк Лейн" (Park Lane Office Center) - офис сграда от клас А, разположена в един от най-бързо развиващите се райони на столицата, Хладилника-Витоша. Със своите 34 800 кв. м., комплексът е в непосредствена близост до метростанция и големи булеварди. Сградата е проектирана според най-високите международни стандарти, включително такива за устойчивост. Устойчивите сгради целят повишаване на енергийната ефективност чрез използване на еко-съобразни строителни материали и системи. В резултат на това се намалява въздействието върху околната среда, в това число и въглеродния отпечатък, както и текущите разходи. Офис център "Парк Лейн" е кандидат за сертификата за устойчивост LEED PLATINUM.

Предстои всички служители на SAP в България да се преместят в новата офис сграда в края на 2022 г. Към момента компанията разполага с три офиса на различни локации в София. Работните пространства в сградата ще бъдат проектирани спрямо новата концепция за гъвкава работа (Flex work), на която SAP залага за в бъдеще. Това е модел, който включва комбинация на работа и от офиса, и отдалечено, базиран на взаимно доверие. Така ще може да се постигне оптималният баланс между работа и личен живот, а това ще позволи на служителите да дават най-доброто от себе си. Офисите следва да осигурят максимално добри възможности за съвместна работа и креативност. 

"Нашият развоен център е ключов за стратегията на SAP. Ние сме осмият по големина в глобалната мрежа на компанията и през изминалата 2020 г. екипите ни се увеличиха с над 15%", казва Радослав Николов, изпълнителен директор на "SAP Labs България", развойното звено на немския софтуерен гигант. "През тази година разкрихме над 300 нови позиции за софтуерни специалисти и продължаваме разширяването на компанията. Все повечето отговорности, които получаваме, както и доверието в нашата локация, което SAP демонстрира, се затвърждават с инвестицията в собствена офис сграда в София", допълва той. 

"Вече повече от 20 години SAP има ключова роля на пазара в България. Днес "SAP България" е лидер сред мултинационалните IT компании, които инвестират у нас. Компанията инвестира в развитие на технологичния пазар, в разработване на иновации и в обучение на кадри, в дългосрочни устойчиви проекти и в "зелена" икономика. Инвестицията в закупуването на офис сграда е естествена стъпка в развитието на компанията в страната ни. Целта ни е до 2030 г. да имаме нулев въглероден отпечатък. Убеден съм, че тази инвестиция е и още една крачка към разгръщането на потенциала на нашите колеги. Пространствата в офис център "Парк Лейн" са оптималната среда, в която всеки ще може да се адаптира към новата концепция за гъвкав модел на работа. В резултат на усилията ни предлагаме на клиентите си най-доброто обслужване чрез устойчиви екосъобразни бизнес практики", коментира Радомир Миланов, изпълнителен директор на SAP България

 
за 50%  против 50%  1156 гласували
принтирай блогове добави в любими



Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума