навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Авто

Alpine разкрива първото произведение от NFT колекцията "Let There Be Light"

2022-10-14 0

Alpine разкрива първото произведение от NFT колекцията

За да създаде A110 Sastruga, първото си сътрудничество с Alpine, колективът Obvious черпи вдъхновение от легендарното спортно наследство на марката, за да произведе уникален обект, материализиращ чрез GAN (Generative Adversarial Network) въображаема писта, синтез на всички писти, които Alpine познава. Корпусът на A110 представлява точките на триене с въздуха, изчислени на база на тази идеална писта, изобразени като градиенти, като sastrugas, поредица от дълги, вълнообразни хребети, образувани върху снежна повърхност от вятъра.

В желанието на Alpine и Obvious да се потопят по-дълбоко в тази творческа концепция се зараждат пет варианта на покритията, включващи данни от писти в Обединеното кралство, Испания, Италия, Германия и Япония.

В сътрудничество с Exclusible, Alpine и Obvious представят японската версия с две произведения на изкуството, преди да разкрият пълната колекция на 1 ноември 2022 г.

Това е следващата стъпка в посока сливането на изкуство и наука, както и важна стъпка за Alpine в изграждането на общности чрез Web 3.0. Тези NFT обекти ще бъдат не само дигитални произведения на изкуството, те ще предоставят средносрочни и дългосрочни услуги и ползи за техните собственици.

С това сътрудничество Exclusible и Alpine правят крачка в бъдещето, проектирайки най-високия стандарт на фигитал програми и преживявания. Обектите от NFT колекцията "Let There Be Light" ще бъдат налични само в платформата на Exclusible.

Ролята на светлината

Светлината може да приеме различни форми в зависимост от времето на деня и повърхността, върху която се отразява. Благодарение на този феномен планинските пейзажи се променят всеки ден. С тази NFT колекция арт колективът Obvious използва своите инструменти за създаване, за да разкрие нов аспект на алгоритмичното творчество, канейки всички любители на изкуството и състезателни ентусиасти да се потопят в свят, оформен от изкуствен интелект и светлина.

При създаването на произведенията на изкуството Obvious генерира изображения, използвайки алгоритми за текст към изображение, подхранвани с емблематична планина и различен тип светлина за всяка страна. Използвайки тези скриптове, те създават мечтателни пейзажи, които да се използват за фон на NFT обектите. Obvious използва тези генерирани снимки, за да определи палитра от цветове, които да бъдат приложени към покритието на автомобила за всяка страна. В резултат на този процес NFT обектът визуализира автомобила с въздушното триене на новата писта на страната, с цветова гама, дефинирана от пейзаж, генериран от комбинацията от вид светлина и емблематична планина.

"Alpine лансира тази NFT колекция, за да прогресира в непрекъснато развиващото се технологично пространство. По същия начин, по който A110 свързва наследството и бъдещето на Alpine, нашето сътрудничество с Obvious и Exclusible ще изгради мост между нашите дългогодишни фенове на спортни автомобили и разрастващата се Web3 общност", каза Антони Вилан, дизайн директор Alpine.

"За тази втора стъпка в нашето сътрудничество с Alpine доразвихме концепцията, която започнахме с арт автомобила Sastruga. Решихме да представим концепцията за светлината, отново вдъхновена от синергията между наука и изкуство, за да изследваме нови творчески възможности. Комбинацията от нашите алгоритмични инструменти и NFT средата ни позволява да се гмурнем по-дълбоко в света, вдъхновен от наследството и визията на Alpine, който създадохме",сподели Арт колектив Obvious.

"За нас е голяма чест да си сътрудничим с Alpine по този проект в чест на дигиталното изкуство и тръпката от състезателната писта", каза Оливие Мунгеон, съосновател и главен търговски директор Exclusible.

NFT колекцията "Let There Be Light" на Alpine ще бъде представена на 1 ноември.

за 46%  против 54%  169 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума