навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Технологии

Acronis въвежда машинна интелигентност и нови инструменти за автоматизация

2022-11-14 0

Acronis въвежда машинна интелигентност и нови инструменти за автоматизация

Acronis се съсредоточава върху важното за доставчиците на управляеми услуги, помагайки им да прекарват повече време в осигуряването на услуги, които генерират висока добавена стойност

Acronis, глобалният лидер в киберзащитата, обяви стратегическо разширение на своята облачна платформа за киберзащита Acronis Cyber Protect Cloud platform с нов продукт - Advanced Automation, както и иновативни разработки, включително вграждането на машинна интелигентност към своето решение за Advanced Management.

Взети заедно, тези нови разширения на продуктовата линия на Acronis ще помогнат на доставчиците на управляеми услуги (MSP) да намалят сложността и да запазят фокуса на вниманието си върху осигуряването на услуги, предоставящи висока добавена стойност. Това им им осигурява инструментите, необходими да гарантират, че бизнесът на клиентите – и техните системи, данни и приложения – са винаги в работен режим и функционират продуктивно, сигурно и безопасно. 

Доставчиците на управляеми услуги и техните потребители имат огромна нужда от по-добра видимост в днешно време. 76% от екипите по ИТ и сигурност имат затруднения, бидейки лишени от цялостна видимост над приложенията и активите. Доставчиците на управляеми услуги трябва да имат всеобхватен поглед над всичко, за да могат да предотвратяват непланираните прекъсвания на работния процес, както и да идентифицират и да се справят с ИТ проблемите, които възникват. От своя страна очакванията на потребителите са за бърза реакция и цялостно разрешаване на проблемите. Непланираният престой е скъп, а MSP носят отговорност за него по силата на сключените споразумения за гарантирано ниво на услугата (SLA), защото услугите им влияят на клиентския бизнес. 

След анонса на обновлението на Advanced Management, което следва скорошното пускане на решението Acronis Cyber Scripting, доставчиците на управляеми услуги вече ще имат достъп до решение за цялостно, проактивно управление на крайните точки, което осигурява: 

  • Отдалечен мониторинг на базата на машинен интелект за постоянно разпознаване на аномалии, който е автматизиран, адаптивен и не изисква ръчно настройване на праговете. 
  • Пач мениджмънт без риск от срив чрез връщане назад посредством автоматичните бекъпи в случай на неуспешна корекция. 
  • Мониторинг на здравето на твърдите дискове с прогнозен алгоритъм при различни вендори.
  • Няколко разработки за отдалечено работно място позволяват добра производителност дори при бавни мрежи, както по инициатива на потребителя, така и на администратора, и добавят платформена поддръжка за MacOS и Linux.
  • Подобрени защитни механизми за сигурност на отдалечени работни системи и Cyber Scripting с използване на двуфакторна индектификация (2FA) и нов протокол с използване на двупосочна AES за предпазване на средствата за управление от нови уязвимости.

Всички тези нови възможности работят в комбинация с по-мащабната платформа на Acronis, която обхваща продукти за сигурност, бекъп и възставнояване от бедствия, гарантирайки, че доставчиците на управляеми услуги и техните клиенти могат да посрещнат всички очаквания. 

"Като MSP, аз имам за задача да осигуря най-доброто потребителско преживяване за своите клиенти, които разчитат на мен да ги поддържам в работен режим. Но, както можете да се досетите, аз нямам неограничен бюджет да купувам и поддържам множество продукти за бекъп, сигурност и управление", казва Ив Майер, член на изпълнителния борд на GMG. "Acronis ми осигурява цялостно интегрирано решение, което е лесно за внедряване, за обучение, за ежедневна работа. Това ми позволява да помагам на своите потребители. Нещо повече - Acronis Advanced Management ни позволява да предложим повече проактивна, превантивна защита на своите клиенти. Това което подобрява тяхното удовлетворение от нашите услуги, а също така спестява на моя екип огромно количество време в разрешаване на проблеми". 

Подобряването на инструментите за ИТ управление е само част от уравнението. MSP са постоянно под натиск – от тях се иска да предоставят отлично потребителско преживяване, като в същото време трябва да запазят своите маржове в здравословни граници на фона на все по-сложната цялостна среда от услуги, базирани на текущо потребление, които са достъпни на пазара. Макар да съществуват решения, които могат да постигнат гореописаното, повечето от тях са по-сложни, отколкото е приемливо за MSP. А на някои пазари доставчиците на управляеми услуги изобщо нямат достъп до подобни решения. 

Това е предизвикателство за MSP, които често пъти теглят ръчно отчетите и съгласуват различни договорни позиции според времето, с което персоналът разполага, тикетите и режийните разходи. Същевременно те трябва да показват във фактурите на своите клиенти при максимална прозрачност  какви услуги са доставени, как са изпълнени споразуменията за гаратирано ниво на качеството и как фактурираните услугите представляват стойност за потребителите.

С предстоящото пускане на Acronis Advanced Automation Acronis въвежда вградена бизнес-автоматизация в своята платформа, така че да помогне на MSP партньорите си да интегрират своите бек-офис функции с доставката на услуги, базирани на Acronis, като например управление на крайните точки. Новите функции включват:

  • Автоматизация на билинга с поддръжка за услуги, базирани на текущо потребление 
  • Проследяване на SLA, отчети и техническа производителност 
  • Поддръжка на тикетинг система 
  • Автоматично, детайлно проследяване на база отделен потребител на таксуваното и неподлежащото на таксуване време 
  • Отчети и графични справки за оперативната дейност, приходи и печалби
  • Поддръжка на множество езици 
  • Централизиран контрол и пълна видимост от конзолата на Acronis 

"Преминаването към услуги, базирани на текущо потребление, направи месечното ни таксуване много по-сложно и с по-голяма вероятност за грешки. Това означава голям ненужен и непродуктивен разход на време за осигуряване на коректното таксуване за нашите клиенти", каза Ричард Деймън, основател и директор в Daemen ICT. "Разгледахме редица инструменти за бизнес-автоматизация, за да разрешим тези проблеми. Някои бяха твърде ограничени, докато други бяха твърде сложни за това, от което се нуждаем в настоящия момент. Очакваме с нетърпение да използваме новата естествена интеграция на инструменти за бизнес автоматизация, за да си помогнем в управлението на предоставянето на услуги, базирани на Acronis, чрез едно цялостно управленско меню."

Чрез комбиниране на автоматизацията на услугите, осигувявана от Acronis Advanced Management и другите решения на Acronis, със силата на бизнес автоматизацията, MSP ще могат по-ефективно да предоставят и разширяват ефективни услуги за своите клиенти, да интегрират своите тикети за поддръжка за по-бързо реагиране, прозрачно да представят данни на клиентите си за доставените услуги, да преглеждат SLA споразумения и след това да ревизират нивата на ютилизация на персонала; прогнозирането на ефективността и приходите се привеждат в синхрон, за да се гарантира, че както бизнес маржовете, така и очакванията на клиентите се посрещат постоянно.

Acronis ще пусне тези нови продукти и функции, започвайки с актуализацията за Advanced Management за отдалечени работни места през декември, а продуктите за мониторинг на база машинен интелект и новият Advanced Automation - през първото тримесечие на 2023.

за 46%  против 54%  750 гласували
принтирай блогове добави в любими



Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума