навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Авто

Новият GLC Coupe: лайфстайл SUV моделът на Mercedes-Benz

2023-03-15 0

Новият GLC Coupe: лайфстайл SUV моделът на Mercedes-Benz

Новият GLC Coupe е съчетание от стилен дизайн и динамично удоволствие от шофирането. Като спортен брат на GLC SUV, той допълва най-продаваната Mercedes-Benz серия. Първото впечатление за GLC Coupe, дори преди да го запалите, е елегантност, динамика и офроуд приключения. Поразяващи пропорции, драматични повърхности и прецизни линии за екстериорния дизайн, които се допълват от ясно оформения, висококачествен интериор.

GLC Coupe комбинира спортно изпълнение с висока ефективност. Всички модели са оборудвани с 4-цилиндрови дизелови или бензинови двигатели, които включват технология за електрическо задвижване. Гамата предлага 3 plug-in хибрида (включително дизелов) с електрически пробег от над 100 км, подходящи за ежедневно шофиране на ток. Налични са също 4 меки хибрида с 48-волтова технология и интегриран стартер-генератор за допълнителна мощност и рекуперация на енергия. Новият GLC Coupe е у дома си на почти на всеки терен. Той впечатлява със своя комфорт и пъргавина дори когато е извън павираните пътища. Спортното очакване е серийно.

Опционалната завиваща задна ос с ъгъл на отклонение от 4,5 градуса прави автомобила още по маневрен, като намалява кръга на завиване с 90 см до 10,9 метра. Тя се предлага с пакет Technology, заедно с въздушното окачване AIRMATIC. Извън пътя GLC Coupe се отличава с многобройни функции като задвижване на всички колела 4MATIC и чисто електрическо офроуд шофиране при plug-in моделите. Серийните за българския пазар офроуд екран и „прозрачен капак“ подпомагат в значителна степен шофирането извън павираните пътища.

Високите стандарти на GLC Coupe прозират във всеки детайл. Хардуерът и софтуерът на последното поколение на мултимедийната система MBUX (Mercedes-Benz User Experience) е още по-удобна за потребителите. Брилянтните визуализации на централния и дисплея на шофьора правят по-лесно управлението на автомобила и комфортните му функции, като двата LCD екрана представят чиста и структурирана информация.

Цялостната заявка на екстериора се определя от спортния силует на купето. Характерните елементи на екстериора включват декоративна хромирана предпазна кора, лакирани в черно лайсни на покрива и опционалните степенки.  С арматурно табло, разделено на две секции, богати декоративни елементи и централен дисплей във вертикален формат, интериорът на GLC Coupé съчетава спортния със съвременния стил. 

Размерите на GLC Coupé подчертават динамичния и мускулестия му вид. С дължина от 4763 мм, той е с 31 мм по-дълъг и с 5 мм по-висок от своя предшественик. От това печели по-големия обем на багажника – от 545 литра (45 литра повече) до 1490 литра (плюс 90 литра) за меките хибриди и 390–1335 литра в plug-in хибриди. 

Значително подобрена е и аеродинамиката на GLC Coupé. Минималният коефициент на съпротивление на GLC Coupé е 0,27, което е с три стотни по-малко от неговия предшественик (Cd = 0,30).

Значително е разширено и стандартното оборудване, което освен останалите елементи вече включва и линията AVANTGARDE. Това добавя по-големи дисплеи, смартфон интеграция, безжично зареждане и отопляеми седалки за шофьора и пасажерите.

за 56%  против 44%  1026 гласували
принтирай блогове добави в любими



Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума