навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Бизнес

Приходите от бездимни алтернативи на Филип Морис Интернешънъл са вече близо 40%

2024-02-14 0

Приходите от бездимни алтернативи на Филип Морис Интернешънъл са вече близо 40%

Според финансовите резултати за 2023 г., приходите от IQOS надхвърлят тези от водещия цигарен бранд на компанията, което е още една успешна крачка в изпълнението на мисията за бъдеще без дим 

Водещата бездимна алтернатива на "Филип Морис Интернешънъл" (ФМИ) вече е и водещият никотинов бранд в портфолиото на компанията. Потребителите на бездимната алтернатива в света са вече 28.6 млн., като 73% от тях (близо 20.8 млн. пълнолетни лица) вече са преминали изцяло на нея и са спрели да пушат. Технологията от следващо ниво – IQOS ILUMA, вече се предлага на всички основни пазари, включително и в България, като към 31 декември 2023 г. потребителите на продукта са 17 млн., което включва съществуващи потребители на IQOS и привлечени нови пълнолетни пушачи.

"Отбелязваме силен край на 2023 г. – достигнахме важни постижения по пътя ни към изпълнение на мисията да се превърнем в бездимна компания", заяви Яцек Олчак, главен изпълнителен директор на  "Филип Морис Интернешънъл". „Основен двигател на тези резултати е продължаващият растеж на водещата бездимна алтернатива в портфолиото ни, която се превръща в лидер в сегмента на никотиновите премиум продукти по-малко от 10 години след старта си." допълва той.

От  "Филип Морис Интернешънъл" отбелязват още, че в 25 държави, в които се предлагат бездимните алтернативи на компанията, тези продукти формират над 50% от общите приходи, а целта е до 2030 г. техния брой да е 60. В Европа бездимните алтернативи формират 45% от приходите, докато в Япония този сегмент също заема 40% от общия пазар на тютюневи и никотинови продукти. Към 31 декември 2023 г. бездимните алнтернаниви на ФМИ се предлагат на 84 пазара.

 "Филип Морис Интернешънъл" запазва ангажимента си за работа с всички заинтересовани страни за намаляване на вредата от тютюна, като предлага по-малко вредни алтернативи на пълнолетните пушачи, които иначе биха продължили да пушат. Компанията се застъпва за регулации, базирани на научни данни, и отбелязва напредък по отношение на прилагането на политики за намаляване на вредата от тютюна в цял свят. Резултатите в областта на устойчивото развитие продължават да получават признание.

за 49%  против 51%  193 гласували
принтирай блогове добави в любимиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума