навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Бизнес

Илия Гърков става Изпълнителен вицепрезидент и Главен оперативен директор на "Дънди Прешъс Металс"

2024-02-16 0

Илия Гърков става Изпълнителен вицепрезидент и Главен оперативен директор на

Висшето ръководство на канадската компания "Дънди Прешъс Металс" оповести късно снощи повишението на проф. д-р инж. Илия Гърков в позиция Изпълнителен вицепрезидент и Главен оперативен директор.

"Илия е доказал забележителното си умение да постига убедителни резултати, да преобразява минни обекти в предприятия от световна класа и да развива стабилни връзки със заинтересованите страни. Опитът и техническите му познания, в допълнение с лидерските му качества, ще подхранят организацията ни по пътя към развитие и органичен растеж. " - отбеляза Дейвид Рей, президент и главен изпълнителен директор на "Дънди Прешъс Металс".

В новата си роля г-н Гърков ще отговаря за производствените предприятия и проектите на "Дънди Прешъс Металс", за спомагателните технически и функционални области, и ще продължи да ръководи стратегията за проучвателни дейности.

Богатият опит и познания на Илия Гърков, придобити в продължение на повече от 30 години стаж в минната индустрия, са ключови за тази роля. инж. Гърков се ползва с изключителна репутация в компанията като важен участник в трансформирането на рудник "Челопеч" в минно предприятие от световна величина, успешното въвеждане в експлоатация и достигане на производствения капацитет на рудник "Ада Тепе", развитието на стабилни взаимоотношения със заинтересованите страни. С работата си през последните години той оказва решаващо въздействие върху напредъка на проучвателните дейности в България и Сърбия. 

По професия Илия Гърков е минен инженер, с докторска степен от Минно-геоложки университет "Св. Иван Рилски", София. Завършил е Програмата за висши ръководни кадри на London Business School.

за 49%  против 51%  230 гласували
принтирай блогове добави в любимиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума