навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Финанси

"УниКредит Булбанк" представя платформа за електронен обмен на документи за юридически лица

2024-03-25 0

"УниКредит Булбанк" представя първата на пазара платформа за електронен обмен на документи/Digital Document Exchange (DDE) за юридически лица. Платформата следва стратегията на "УниКредит Груп" и "УниКредит Булбанк" за оптимизация и дигитализация на процесите, продуктите и услугите, които предлага. DDE е решение, разработено от "УниКредит Груп", което ще се използва във всички страни от ЦИЕ за обмен на документи с юридически лица. Това е напълно дигитален канал, който позволява на компаниите да обменят и подписват електронно документи с банката в защитена среда, напълно безплатно. За още по-лесен достъп DDE е налично и през онлайн банкирането – "Булбанк Онлайн".

Сред основните предимства на платформата са сигурното, конфиденциално и надеждно подписване на документи, възможност за подпис с генериран в платформата еднократен КЕП или собствен такъв - само след 60 секунди, 3 клика и 1 е-подпис, цял пакет от документи за конкретен продукт са подписани от клиента и изпратени към банката. По този начин компаниите многократно съкращават времето за достъпване и използване на продуктите и услугите на банката, като подписват без ограничение от всяка точка по света.

Платформата е разработена благодарение на усилията на местните и централните екипи на банката, базирайки се и на събраната обратна връзка от клиенти. "УниКредит Булбанк" е една от първите банки от "УниКредит Груп", която стартира използването и вече има регистрирани клиенти, които активно обменят и подписват документи, без нужда от хартиен носител в полза на околната среда.

"Дигитализацията за нас е не просто стратегически избор, а ежедневие. Свидетели сме на ускорен темп на цифрова трансформация, която обхваща всеки аспект от живота ни, в това число и банковия сектор. Лесният достъп до финансови услуги е от изключителна важност за доброто клиентско преживяване. Чрез внедряването на подобен тип иновативни дигитални решения успяваме да осигурим още по-добро обслужване на нашите клиенти. Така надграждаме работата на компаниите с банката и им предоставяме изключително удобство да управляват банковите си операции без необходимост от посещение на банков клон, като по този начин пестят ценно време и могат изцяло да се фокусират върху бизнеса си." каза Борислав Бангеев, директор Корпоративно банкиране на "УниКредит Булбанк".

Очакванията са, че още през първата година от реализирането на дигиталното решение, ще бъдат достигнати  няколко хиляди електронно подписани документа, а до две години, всеки втори клиент ще използва платформата като основен сигурен канал. 

за 49%  против 51%  108 гласували
принтирай блогове добави в любимиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума