навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Финанси

"Пощенска банка" първа стартира кампания за премахване таксата за вноска на суми в лева по сметките си за граждани във връзка с приемането на еврото

2024-03-28 0

"Пощенска банка" е първата банка в страната, която подема инициатива за премахване таксата за вноска на суми в лева по сметките за граждани, подкрепяйки по този начин усилията за присъединяването ни към еврозоната и приемането на еврото за национална валута. Безплатното внасяне на банкноти в лева ще се прилага в периода от 1 април до 1 юли по всички сметки и депозити в лева на клиенти – физически лица, ще е валидна за следните канали за банкиране – на каса във финансов център, през АТМ устройство с депозитна функция или чрез дигиталните зони за самообслужване, ще бъде без ограничение на внесената сума, при вноска на каса, като за суми над 100 000 лв. ще е необходимо предварителна писмена заявка от 3 работни дни. При внасяне на АТМ или терминално устройство на самообслужване условията ще се прилагат до размера на максималните дневни лимити за съответния канал. Кампанията е ключова за "Пощенска банка", която прави жест към своите клиенти като им помага да започнат подготовката си за приемането на еврото за национална валута и доказва още веднъж нейната ангажираност и национална отговорност във връзка с предстоящото присъединяване на страната ни към еврозоната.

"В "Пощенска банка" винаги се стремим да отговаряме на нуждите и очакванията на нашите клиенти и това е заложено в основата на всеки продукт, услуга или концепция, които разработваме и с които допълваме непрекъснато своето портфолио. С нашето решение да инициираме кампания за премахване на таксата за вноска на суми в лева по сметките за граждани ние демонстрираме отново ангажимента си на доверен и надежден партньор, улесняваме максимално клиентите и заявяваме своята активна подкрепа за бъдещето на страната в еврозоната. В 3-месечния период на кампанията всеки клиент може да внесе левовите си банкноти, които държи в брой при себе си, без такса по левовата си сметка в банката, с цел впоследствие, към датата на въвеждане на еврото в страната, да се улесни планираното на национално ниво автоматично и безплатно превалутиране на левовите сметки в евро. В контекста на предстоящото приемане на страната в еврозоната решението ни е стратегическо и цели да подкрепи нашите клиенти в подготовката им за приемане на новата национална валута", коментират от "Пощенска банка".

Настоящите клиенти на "Пощенска банка" могат да използват откритите си сметки в лева, по които да внесат своите спестявания през най-удобния за тях канал и по всяко време напълно безплатно в периода на кампанията. Потребителите, които все още не разполагат с активна разплащателна, спестовна или депозитна сметка в лева, също могат да се възползват от предимствата, които предоставя банката, и да изберат предложение, което отговаря на техните конкретни нужди, интереси и предпочитания.

"Пощенска банка" е сред лидерите в банкирането на дребно, като предлага редица иновативни услуги и модерни продуктови решения за потребителите от всеки сегмент. Със спестовна сметка "Мега Плюс" клиентите разполагат със средствата си свободно и по всяко време, а веднъж месечно имат възможност за безплатно теглене на каса до 2 000 лв. на месец, считано от датата на откриването ѝ. Сметката е без изискване за минимално салдо, предлага опция за издаване на дебитна карта и разполагаемост със средствата по всяко време от денонощието, дава постоянен достъп до дигиталните канали на банката – интернет/ мобилно банкиране, мобилния портфейл ONE wallet by Postbank, както и дигиталните зони за експресно банкиране, и идва с възможност за откриване изцяло онлайн чрез Евротръст или с квалифициран електронен подпис (КЕП) чрез системата за електронно банково обслужване "Интернет банкиране". В периода на промоционалната кампания "Мега Плюс" ще бъде без такса за откриване на сметката в българска валута, а клиентите могат да се възползват от предложението за безплатно внасяне на банкноти в лева по нея.

С иновативната разплащателна сметка "Супер сметк@" от "Пощенска банка" клиентите могат сами да управляват и премахват месечната си такса, както и да получават паричен бонус, като я използват активно в ежедневието си за редовни разплащания и преводи. При направени 5 електронни трансакции на месец, като теглене на пари в брой от банкомат, плащане на ПОС терминал в търговски обекти или онлайн пазаруване, банката премахва автоматично месечната такса за поддържане на сметката. В допълнение, с нея потребителите получават по-ниска такса за теглене на банкомат на банката с дебитна карта към сметката, опция за издаване на дебитна карта Mastercard/Visa Classic с 2 000 лв. дневен лимит за теглене и без месечна такса за обслужване, достъп до всички дигитални канали на банката, възможност за откриване изцяло онлайн чрез Евротръст или с квалифициран електронен подпис (КЕП) чрез системата за електронно банково обслужване „Интернет банкиране", както и преференциални лихвени условия при кандидатстване за потребителски и жилищен кредит. В периода на промоционалната кампания клиентите могат да се възползват и от безплатни вноски на суми в лева по своята „Супер сметк@".

Разплащателната сметка „Златно време", предназначена специално за клиентите в пенсионна възраст, предлага на своите притежатели атрактивни условия – без такси за откриване и за теглене от банкомат на "Пощенска банка" с дебитната карта към сметката, преференциална такса за месечно обслужване, опция за издаване на дебитна карта Mastercard/Visa Classic с 2 000 лв. дневен лимит за теглене без месечна такса за обслужване, по-ниска такса за теглене на суми в брой на каса до 2000 лв. на ден, без изискване за поддържане на минимално салдо, както и постоянен достъп до дигиталните канали на банката. Потребителите с разплащателна сметка „Златно време" също ще имат възможност за безплатни вноски на суми в лева в периода на промоционалната кампания.

Специалната Младежка програма "Project YOUth" на "Пощенска банка" е насочена към деца и младежи в три възрастови групи с идеята да ги въведе в света на банковите продукти и услуги, създавайки им умението да се грижат за своите финанси. Най-младите клиенти на институцията имат възможност да изберат за своята дебитна карта един от шестте специално създадени дизайна и да се възползват от редица други предимства. "Project YOUth" е без такси за откриване и обслужване за възрастови групи 7-14 г. и 14-18 г. и преференциална месечна такса за младежи между 18-26 г., опция за настройка на индивидуално определени дневни лимити за теглене и плащане с картата, съобразени с възрастта на притежателя, безплатно теглене на суми от банкомати на "Пощенска банка" с дебитната карта към сметката, преференциална такса при теглене на АТМ устройство на друга банка за възрастова група 18-26 г., безплатни SMS известия за трансакции с дебитната карта и без минимална сума за откриване и обслужване. В периода на промоционалната кампания и с "Project YOUth" всяка вноска на сума в лева ще бъде без такса.

за 48%  против 52%  138 гласували
принтирай блогове добави в любимиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума