навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Велосипедът Peugeot eF01 спечели наградата за индустриален дизайн Janus

2018-12-20 0

Велосипедът Peugeot eF01 спечели наградата за индустриален дизайн Janus

Това е второто отличие за сгъваемия електрически велосипед Peugeot eF01 от лансирането му на пазара през септември 2017 г. Журито оцени концепцията за мобилност, предназначена за "последния километър", която позволява на потребителите да преодоляват последната част от своето пътуване, след като са паркирали автомобила си. Велосипедът може да бъде зареждан или в багажника на движещ се автомобил, или чрез стандартен контакт на електрическата мрежа. Той разполага с автономност до 30 километра и скорост от 20 km/h. Дисковите спирачки осигуряват оптимална безопасност. 

Наградите Janus съществуват от 65 години и се връчват от Френския институт за дизайн и отличават творения, които са подобрили живота на хората, благодарение на своя дизайн. Журито от 50 независими експерти оценява проектите въз основа на пет критерия:  икономия, естетика, ергономичност, етика и емоция. 

Студиото за глобален бранд дизайн на Peugeot, създадено преди шест години, работи по  проекти извън автомобилния дизайн за външни и вътрешни клиенти, както и за лайфстайл продуктите на компанията. Най-новият му продукт за Peugeot Cycles е компактният електрически градски велосипед Legend eLC01,  който беше изложен на Автомобилния салон в Париж 2018. По време на Автомобилния салон студиото представи и новото поколение електрически трекинг и шосейни велосипеди на Peugeot с интегрирана батерия Powertube.

за 42%  против 58%  267 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума