навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Бизнес

Патентно ведомство проведе първа конференция по индустриална собственост и обучителен семинар

2019-03-28 0

Патентно ведомство проведе първа конференция по индустриална собственост и обучителен семинар

Във връзка с изпълнението на Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP002-1.004-0002-C02 "Повишаване качеството, ефективността и ефикасността на предлаганите от Патентно ведомство на Република България услуги за бизнеса, свързани със закрилата на обектите на индустриална собственост", на 25.03.2019 г., oт 10.00 часа, в Парк хотел "Витоша", Зала No. 3, гр. София, ул. "Росарио" No. 1, се проведе първата годишна конференция по индустриална собственост на тема "Процедури по заявяване на обектите на индустриална собственост", която беше официално открита от д-р Давид Сукалински - заместник-председател на Патентно ведомство на Република България и ръководител на проекта.

В хода на събитието експерти със значителен професионален опит в извършването на експертиза по регистрацията на отделните обекти на индустриална собственост запознаха представители на малки и средни предприятия, бизнеса, потребителите на услуги, граждани и журналисти от средствата за масово осведомяване с основните характеристики на търговските марки, изобретенията, промишлените дизайни и полезните модели, с процедурите по заявяване и механизмите за закрила на индустриалната собственост на национално и европейско ниво.

 


 

Във връзка с изпълнението на Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP002-1.004-0002-C02 "Повишаване качеството, ефективността и ефикасността на предлаганите от Патентно ведомство на Република България услуги за бизнеса, свързани със закрилата на обектите на индустриална собственост" на 26.03.2019 г., от 10:00 часа, в Парк хотел "Витоша", Зала No. 1, гр. София, ул. "Росарио" No. 1, се проведе и първият от поредицата обучителни семинари на тема "Начини на защита на обектите на индустриална собственост и ползите от това. Марката като обект на индустриална собственост". Участниците - представители на малки и средни предприятия, бизнеса, потребителите на услуги и граждани, бяха запознати подробно и задълбочено с марката като обект на индустриална собственост, новите видове марки, както и със специфични и интересни моменти от производствата по опозиция, свързани с възможностите за противопоставяне на регистрацията на национални марки и марки на ЕС. В следобедната сесия бяха разгледани процедурата по обжалване на решения, постановени във връзка с производствата по регистрация, отменяне и заличаване на марки, и действията по осъществяване на административнонаказателна защита на национални и европейски марки.

за 44%  против 56%  306 гласували



Новини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума