начало

КС обяви за противоконституционно уволнението на митничари заради обвинение КС обяви за противоконституционно уволнението на митничари заради обвинение

Изпит за правоспособност

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати


Изпит за правоспособност

Мнениеот bambiy » 12 Ное 2018, 11:53

Здравейте! Искам да попитам веднага след завършването на стажа ли трябва да се явя на изпит за правоспособност? Или мога да се явя и след определен период от време ( когато аз преценя) ? Притеснявам се, че ако се явя след няколко месеца, може да се наложи да карам пак 2-месечен стаж, като неиздържал (тъй като не съм се явила). Не съм много наясно как стоят нещата. Ще бъда благодарна, ако някой се включи в темата! :)
bambiy
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 13 Сеп 2018, 17:11

Re: Изпит за правоспособност

Мнениеот bvoykov » 12 Ное 2018, 16:20

Няма никакви проблеми явяването на изпита да бъде отложено във времето. За да стартирате процедурата по явяването трябва да си подадете документите в окръжния съд, към който се числите по време на стажа. Ако не го направите, няма да отидете на изпит, пък и не знам дали има някакъв срок, който Ви задължава да го сторите, освен да си вземате заверките от различните представители на органите на съдебната власт. В окръжния съд дават заявление за явяване на изпит, в което се попълва на коя дата и кой месец стажантът иска да се яви. После окръжният съд ги праща на министерството и там изготвят списъците за съответните дати кои са кандидатите и ги обявяват в сайта около седмица преди първата дата, защото всеки месец се пускат по две дати.
bvoykov
Потребител
 
Мнения: 220
Регистриран на: 06 Юни 2013, 17:43

Re: Изпит за правоспособност

Мнениеот aihumlae7 » 03 Юли 2019, 12:06

После окръжният съд ги праща на министерството и там изготвят списъците за съответните дати кои са кандидатите и ги обявяват в сайта около седмица преди първата дата, защото всеки месец се пускат по две дати.
aihumlae7
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 03 Юли 2019, 12:02

Re: Изпит за правоспособност

Мнениеот ibgdimitrov » 03 Юли 2019, 12:11

Яви се на Изпит най-късно есента, после след нова година изпита се провежда по друга система и става много труден. Не чакай-това е най лесния изпит-за сега, ако много се бавиш ще изтървеш питомното и след Нова година по новите правила изпита ще бъде ужасно труден. Затова моя съвет е гледай да се явиш тия месеци.
ibgdimitrov
Младши потребител
 
Мнения: 25
Регистриран на: 20 Мар 2009, 16:27


Назад към Конкурси, изпити


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google Adsense [Bot] и 6 госта


cron