начало

Венецианската комисия видя неясни и произволни промени в проекта за нова Конституция Венецианската комисия видя неясни и произволни промени в проекта за нова Конституция

Pokazno po pravosadie

Дискусии на тема съдебната власт в България


Pokazno po pravosadie

Мнениеот dred » 28 Дек 2002, 22:53

Uvajaemi kolegi,
Kakvo mislite otnosno kazusa^Nikolai Kolev^?S4itate li,4e vav Balgaria ve4e deistva organizirana nakazatelna "a-a-a-akcia" za vatre6no pro4istvane v sistemata?Ako e taka,da poigraem rokendrol!!!!
dred
Потребител
 
Мнения: 141
Регистриран на: 19 Сеп 2002, 17:37

Re: Pokazno po pravosadie

Мнениеот Gero » 29 Дек 2002, 12:20

Мисля, че случаят с този прокурор няма нищо общо със вътрешно прочистване на системата в която работи. В смисъл, че той от доста време не е бил прокурор занимаващ се с наказателни дела и на никого не пречи в тази връзка. Лека му пръст и Бог да го прости, но знаем с какви неща се спрягаше името му, та даже и наказателно производство бе образувано срещу него. Пълна глупост бе да се хвърлят обвинения срещу Филчев. Да се коментира, че той е отговорен за случая е все едно да кажем, че Христо Стоичков никога не е играл в националния ни отбор по футбол. Просто си мисля, че именно Филчев пречи на някого и тази е причината най - малкото да го омаскарят и да го принудят да си подаде оставката. Просто главния прокурор пречи на баш престъпниците. Малко ли хора завлекоха държавата с милиарди, като за тези хора нищо почти не се говори, та камо ли да бъдат подведени под наказателна отговорност. Взеха, че се спряха на един човек, който още като съдия от Върховния съд /тогава/ караше москвич и живееше в гарсониера. Апропо тези факти май още са налице. Няма спор, че главпрокурора има страннни методи на работа, но да го наклеветиш за такива неща, само показва каква и на кой е целта за неговото сваляне. Този човек пречи на бандитите-това е!
А по повод убиството на Н. Колев смятам, че е извършено и поръчано от хора, които нямат нищо общо с държавната власт.
Gero
 

Re: Pokazno po pravosadie

Мнениеот Gero » 29 Дек 2002, 12:27

М/у другото пропуснах да кажа нещо. Всъщност темата е "Показно по правосъдие". Всъщност ако я търкуваме буквално то значи, че в случая има налице правосъдие в широкия смисъл и извън правораздаванено, независимо от това, кой го е приложил.
Gero
 

Re: Pokazno po pravosadie

Мнениеот Myhesta brada » 29 Дек 2002, 12:28

Надявам се колега за благото на съдебната ни система да сте абсолютно прав относно поръчителите и извършителите на това отвратително престъпление. Не ми се иска да вярвам че главния прокурор на тази държава може да извърши такова безчинство. Само като 4ета гръмките фрази, с които го издигате на пиадестал ми се иска да wи попитам дали ви е преподавал!!!!
Myhesta brada
 

Re:

Мнениеот Съвестта на Попопвски » 29 Дек 2002, 12:55

Действително Филчев пречи на оялите се магистрати, които по времето на бай Иван го удариха на купон с мутрите.
И все пак не виждам нито едно дело доведено до съд срещу извършителите на далавери за милиарди.
Срещу какво се бори Филчев всъщност? Ако е искал да прочисти подчиненото си зевно, можеше да назначи нови хора, на които има доверие, а тези на които няма да изпрати в районните прокуратури да си припомнят какво значи труд.
Филчев ми е преподавал наказателно право, бил ми е докладчик по дела. Имам цял куп негови решения, които са едни от най-добрите в правната мисъл и практика през последните десет години. Наистина е блестящ юрист, но като прокурор просто не се справи, окопа се и тръгна да се бори с реални и призрачни субекти.
Съвестта на Попопвски
 

Re:

Мнениеот Myhesta brada » 29 Дек 2002, 13:12

naikakwo osnowanie da se symnqwam w dumite wi, zatowa si mislia 4e na vseki 4ovek mu se slu4va da govori ili vyrshi stranni raboti dori i niakolko meseca
Myhesta brada
 

Re: Pokazno po pravosadie

Мнениеот аие » 29 Дек 2002, 17:57

Уважаеми колега,
Точно това имах предвид със заглавието.Присъединявам се към общото мнение,че е извършено изключително тежко престъпление със непредвидими последици по отношение на вътрешнополитическите,икономическите и социалните процеси,протичащи или зараждащи се във България.Не съм имала възможността лично да общувам с починалия /лека му пръст/ и затова не мога да изразя конкретно становище.Този варварски акт обаче е насочен и към обикновеният гражданин на българското "гражданско общество".Кавичките тук са необходими,защото те нагледно изразяват мнението ми,че съществуват 2Българии.В първата гражданите са създали зародиша и институционалните основи и инструменти за въздействие на гражданското общество,редовно си плащат данъците/или плащат на отлични счетоводители достатъчно,за да намират начини за законно намаляване на данъците си/,имат легализиран и изчистен бизнес,относително стабилни морални критерии /или пълна липса на такива/.А в другата България цари тотална анархия.Нейните граждани страдат от липса на елементарни условия за оцеляване,не за живот.За тези хора не съществува реалният пълнеж на понятия като като "законност","социална закрила".За тях основен закон е Страха,основен приоритет-оцеляването,основна грижа-прехраната на децата им с цената на всичко-законно или не,морално или не.
И в двата случая последицата е обща-посегателство върху устоите на държавността,всяване на тотален страх и нежелание за промяна на обществените отношения .
аие
 

Re: Pokazno po pravosadie

Мнениеот dred111111 » 29 Дек 2002, 18:32

С тази формулировка на темата се опитвам да получа по-цялостна и реална преценка за случващото се във България."Показно по правосъдие" и "да поиграем рокендрол" за мен означава,че е време да положим основите на ПРОМЯНАТА-всеки в своята специализирана област.Ако правосъдието ни е неефективно и затормозено,вече имаме един "пример за приложено правосъдие"от човешки същества,позволили си да властват необезпокоявани върху живота и смъртта на други човешки същества,игнорирайки Закона,Съвестта,Правото на живот,Правото на справедлив и законен процес.И още-АКО СИСТЕМАТА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРОМЕНЕНА,МОЖЕ БИ Е ВРЕМЕ ДА СЕ РАЗРУШИ!!!!!!!
Ноторен е факта,че всяко развитие включва в себе си и съзидание и разрушение.Може би е във наша власт обективната преценка за това кое да се изостави като порочно наследство от миналото и да се зачеркне и кое да се запази като градивен и здрав корен,гарантиращ създаването на стабилна основа.
dred111111
 

Re: Pokazno po pravosadie

Мнениеот адвокатката Петрова » 29 Дек 2002, 21:22

Странно защо веднъж писах мнение със "ъвестта на Поповски" като отговор на небезивестният П., който не иска да плаща издръжка на децата си и все този ник ми помни бисквитката.
Та да продължа, наистина системата трябва да се разруши. Покойният прокурор, лека му пръст на човека, също беше призван да се бори за ценностите на гражданското общество. Правил ли го е? Или както повечето магистрати е действал само по конкретни дела и само срещу конкретни групировки.
Ако е така, то ощетените сигурно стоят зад атентата.
Не помня писах май вече, че Филчев, след като е искал да прочисти прокуратурата от прокурори, които е сметнал че не се справят трябваше да го направи радикално.
Според мен, в тази безумна и параноична обстановка, принципът за несменяемост трябва да отпадне. Какво значи несменяемост, доживотен абонамент за длъжност, за която не ставаш. Като застане човек сутрин пред СРС ще види доста интресни неща. Например млади, ненавършили 30 магистрати пристигат със скъпи коли, които доживотно не могат да си купят със заплатата. Е никой не ги пита, как бе джанъм се сдоби с тая кола, кой ти я подари, защото да я купиш - не можеш?
адвокатката Петрова
 

Re: Pokazno po pravosadie

Мнениеот dred » 29 Дек 2002, 22:11

Уважаема колежке,
По пол съм жена,а по натюрел-блондинка.Нямам нищо общо със вълросният субект/или обект/-както Ви се харесва и съм адвокат към САК.
За моите 34години,като зодия"Везни" се научих да търся отговор на основният екзистенциален въпрос-"З А Щ О? "Т.е. изучавайки природата и явленията на човешките прояви,да изследвам първопричините ,които са ги породили.
В този смисъл Вашето становище ми е полезно.Благодаря Ви за искреността!!!
DRED
dred
Потребител
 
Мнения: 141
Регистриран на: 19 Сеп 2002, 17:37

Re: Едно интересно интервю

Мнениеот адвокатката Петрова » 30 Дек 2002, 12:43

което според мен осветлява добре случая, тук за пръв път се казват в прав текс недоизказани неща.

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=387539
адвокатката Петрова
 


Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron