Страница 1 от 18

Коледна гавра със съдебната система !?

МнениеПубликувано на: 22 Дек 2009, 21:27
от ou_topus
Според мен това е срам и позор. :evil: :evil: :evil: Няма ли да имаме реакция!?
http://www.legalworld.bg/show.php?storyid=18624
:shock: :shock: :shock:

Re: Няма ли да имаме реакция!?

МнениеПубликувано на: 22 Дек 2009, 22:41
от LakeG
http://polls.bg/poll/id/razbira_li_spor ... _pravi-375
За начало - добра реакция :!:
Утре искрено се надявам да се организираме! :evil:

Re: Няма ли да имаме реакция!?

МнениеПубликувано на: 23 Дек 2009, 15:01
от p_dyan
Предположението ми е че ще има плащания. Сега се шуми във всички вестници за това, за да видят всички хора как се спазва финансовата дисциплина.
Между двата празника или в първите дни на новата година, тихичко, по терлици, ще се заредят сметките. Никой няма да разбере. Дори самите бенефициенти могат да останат изненадани като отидат до близкия банкомат.

Re: Няма ли да имаме реакция!?

МнениеПубликувано на: 23 Дек 2009, 15:30
от gladiato_r
неразбирам безумието и ината на Дянков, но ако случайно се образува проверка по случая и дай боже наказателно производство, колеги МОЛЯ ВИ, не прилагайте чл.66 от НК!!

Re: Няма ли да имаме реакция!?

МнениеПубликувано на: 23 Дек 2009, 15:34
от Гост.
:roll:
колеги МОЛЯ ВИ, не прилагайте чл.66 от НК!!

Благодаря! Разсмяхте ме... :lol:

По темата- нямам против да ви се изплатят и 15 заплати( дано намерят пари)- съдейки по обема- заслужили сте си ги.
Весели празници.

казват по Коледа се случвали чудеса...

Re: Няма ли да имаме реакция!?

МнениеПубликувано на: 23 Дек 2009, 15:42
от karlson
изтрито

Re: Няма ли да имаме реакция!?

МнениеПубликувано на: 23 Дек 2009, 16:06
от portokal
Поли, не е толкова до парите.
Аз лично не бих възразила по принцип да не получа 13-та заплата - ОК, криза, пари няма, и не само за нас няма. Магистратските заплати не са ниски за България и мен самата понякога ме дразнят мрънканиците на колеги колко, видите ли, ужасно зле сме заплатени (ма който си е мрънкалник, винаги си мрънка - всички имаме недостатъци).
Няма да коментирам и това, че беше леееко гадно да ти преведат 12-тата заплата в началото на декември и до последно да ти дават увереност, че ще има 13-та - ранното плащане да ни е проблемът винаги.

За притеснение според мен е друго - тази история прилича на демонстрация кой командва и кой определя правилата. Дано преувеличавам.

Re: Няма ли да имаме реакция!?

МнениеПубликувано на: 23 Дек 2009, 16:16
от voltron
колеги МОЛЯ ВИ, не прилагайте чл.66 от НК!!


Чл 13a. по скоро :lol:

Коледна гавра със съдебната система

МнениеПубликувано на: 23 Дек 2009, 16:34
от bluebarovka
Весела Коледа, колеги!
Изображение
Ковчежникът на финансите в Държавата, по - нагъл от "НАГЛИТЕ" днес ясно е заявил пред ВСС, че пари за допълнителни заплати за магистратите НЯМА! За съжаление, мотивите за "изчезналите" 24 мил. лв, които бяха предвидени за коледни премии за магистратите, едва ли ще видят бял свят! Този мил, на пръв поглед чичко, с изражение на невинен Хари Потър, просто е заявил, че пари НЯМА! Къде са? Това питаме ние, редовите магистрати?! И как така изведнъж изчезнаха???
http://www.legalworld.bg/show.php?storyid=18624
Много ми е чудно обаче, дали при това ОЧЕВАДНО потъпкване на Конституцията и законите в Република България и намеса в бюджета на независимата съдебна система, ще се потърси отговорност от посоченото по - горе лице и дали Прокуратурата ще се самосезира във връзка с ОЧЕВАДНИ данни за извършено престъпление по служба! Аз лично, бих провела с най - голямо внимание и желания разследването, в случай че никой друг не се навие :D :D :D

Re: Няма ли да имаме реакция!?

МнениеПубликувано на: 23 Дек 2009, 17:25
от vidovden
Ne mislya, che 560 BGN sa zaplata. Kolegite s ednakvi ekspertni vazmojnosti i kachestvo na rabotata v EU poluchavat mejdu 3500 i 5000 evro.Tova ne e mrunkane, sladur. Tova e robsko povedenie. Hubavo kaza nyakoy drug: "Vreme e nie da im spretnem i na segashnite, i na predishnite edna akciya "Naglite 3"".
Navremeto imperatorite sa predlagali hlyab i zrelishta - sega - samo zrelishta. A shte vi pitam ot utre, kogato suvsem oficialno i veche zakonno zapochnat da vi citirat elektronnata po6ta i da vi spretvat pieski.

Hayde da ni sa chestiti zavishenite zdravni osigurovki, zavishenite godini za pensionairane, ogranichena bolnichna pomosht, zanijeni zaplati i pensii, ogranichenoto obrazovanie i kakvoto oshte ne sa se setili! Svalyaite ga6tite, za da im e po-lesno da ni izchu.....

Re: Коледна гавра със съдебната система

МнениеПубликувано на: 23 Дек 2009, 17:31
от bluebarovka
Имам информация от ВСС, че днес същият този министър - бивш прокурор, заедно с очиларкото от фотосчето, е бил изпратен лично от министър - председателя, да обясни пред ВСС къде са парите и защо не са преведени по сметките на магистратите! Обяснение не е имало, а само заявление! Давам си сметка, че разследване няма да има! Ако сега си замълчим, какво ли ни очаква през следващите години! Аз не искам някой да ми казва как да разследвам, не искам някой да ме манипулира финансово, чрез това което ми се следва! Искам да работя качествено, с качествени закони, по ясни правила, които да важат за всички, а не на принципа, "Някои са по - равни от други"! Дано Чичко Паричко да си дава сметка за всички тези неща... Защото ударът му върху съдебната система сега, ще даде отражение за в бъдеще!!!

Re: Коледна гавра със съдебната система

МнениеПубликувано на: 23 Дек 2009, 19:18
от REVOLUTION
Преди минути по БНТ , позицията на ВСС-само маркирам основното:
1.Мин. Дянков ни информира , че пари няма.
2.Съжаляваме , че гласувахме 13-заплати.Не знаехме , че няма пари.
3.Солидаризираме се с държавата , поради тежката финансова криза и разбираме , че в тези тежки временна трябва да се затяга колана.
4.Мненията изразени по електронни медии , че ще има война между институциите са несериозни , съдебната власт служи на народа и след като последния е в криза......
Кой е по-виновен за случилото се ВСС или Правителството?

П.П.
Председателя на ВКС изрази разочарованието си , тъй като заслужили професионалисти , ще останат без заслужените си пари.

Re: Коледна гавра със съдебната система

МнениеПубликувано на: 23 Дек 2009, 19:27
от karlson
изтрито

Re: Коледна гавра със съдебната система

МнениеПубликувано на: 23 Дек 2009, 19:43
от sunshine_75
Не сте сама, Karlson... Такава подигравка не съм предполагала, че мога да изтърпя и преглътна... Все едно с вълшебна пръчица ми пръснаха представите за разделение на властите, за независимост, и какво ли още не. Бла-бла-бла... Закони ...бла... Конституция...бла, бла... Решения на КС... бла, бла, бла.... Те министрите ни не са ги чели, не ги спазват, как да очаквам от Мунчо да го направи?!?!

Re: Коледна гавра със съдебната система

МнениеПубликувано на: 23 Дек 2009, 19:47
от REVOLUTION
sunshine_75 написа:Не сте сама, Karlson... Такава подигравка не съм предполагала, че мога да изтърпя и преглътна... Все едно с вълшебна пръчица ми пръснаха представите за разделение на властите, за независимост, и какво ли още не. Бла-бла-бла... Закони ...бла... Конституция...бла, бла... Решения на КС... бла, бла, бла.... Те министрите ни не са ги чели, не ги спазват, как да очаквам от Мунчо да го направи?!?!


Е май обаче не министрите са виновни , излиза че ВСС не са се разбрали , че никакви икономии няма , че да гласуват 13 заплата.Аз затова питам , кой е виновен в случая , щото според мен са виновни ВСС.Първо гласували са заплати , без да знаят че пари няма.А ако всъщност пари има , ВСС промени позицията без един сериозен аргумент.Какво е виновен мин.Дянков?За баницата поговорката нали я знаете?

Re: Коледна гавра със съдебната система

МнениеПубликувано на: 23 Дек 2009, 19:51
от system
Не че съм привърженик на "конспиративни" теории, но нещата много странно се наместват, за да бъде случайно. Първо, на всеослушание се обявява, че магистратите ще взе. Защото м коледни "бонуси". Второ, журналистическата гилдия в един глас извряква, за да ни порицае. Трето, пак на всеослушание се обявява, че ВСС също си разпределили колко бяха там заплати. И четвърто, Дянков ни изненадва изотзад, с извинение. Като прибавим и някое и друго изказване на бат'Бойко, всичко си идва на мястото. Демек, вижте ни как се грижим за народната пара, лошата съдебна власт не стига че нищо не върши, но и само пари иска. Но стожерът на народните финанси Мончо Дянков бди !!!Поредният евтин пиар на мозъчно евтината ни изпълнителна власт. Карай да върви. И това ще изтърпим. А те ще си заминат по реда.

Re: Коледна гавра със съдебната система

МнениеПубликувано на: 23 Дек 2009, 19:53
от donchev
След Красьо Черния и рецесията всякакви приказки за коледни бонуси за магистрати са нелепи. Съжалявам, че покрай боклуците в съдебната система страдат и честните колеги, но c'est la vie.

Re: Коледна гавра със съдебната система

МнениеПубликувано на: 23 Дек 2009, 19:57
от bluebarovka
Къде беше министър Попова, когато ВСС обяви, че ще раздава коледни премии преди седмица - две? Защо тогава нямаше координация с колегите си от МС, и как така тогава не се знаеше, че няма пари??? Смешници!!! Колкото и да ми се извинява ВСС, няма кой да попълни липсите в личния бюджет, тъй като всеки един от нас е разчитал на тези средства! И защо ВСС не каже каква е истината, а се примирява с думите на очилатото плашило?
Защото ако тякой взима заплата от 2-3 хилади лева, голямата част от магистратите наистина разчитат на заплатата си от хиляда и няколко.

А има и хора, като редовия служител в съдебната система, които и 1000лв не получават, а са работили на равно с нас, че дори и повече! Възмутена съм от отношението към нас! До сега си вършех съвестно работата, разчитала съм да бъда овъзмездена адекватно! През следващата година ще споделя идеята за каквото повикало, такова се обадило!!! И вярвам, че няма да съм сама... :evil:

Re: Коледна гавра със съдебната система

МнениеПубликувано на: 23 Дек 2009, 19:58
от sunshine_75
Тези, които имат по 200000 евра за Красьо, ще си ги наченат, те не чакат бонуси... На тях не им пука нито от ВСС, нито от Дянков - не ги грижете, колега Дончев.

Re: Коледна гавра със съдебната система

МнениеПубликувано на: 23 Дек 2009, 20:03
от system
REVOLUTION написа: Е май обаче не министрите са виновни , излиза че ВСС не са се разбрали , че никакви икономии няма , че да гласуват 13 заплата.Аз затова питам , кой е виновен в случая , щото според мен са виновни ВСС.Първо гласували са заплати , без да знаят че пари няма.А ако всъщност пари има , ВСС промени позицията без един сериозен аргумент.Какво е виновен мин.Дянков?За баницата поговорката нали я знаете?

Напротив, доколкото разбрах, реализирани са икономии над 50 млн лева. Поне това прочетох тук:
http://www.focus-news.net/?id=n1320690