Страница 1 от 2

като всеки един престъпник, долу на земята

МнениеПубликувано на: 02 Апр 2010, 08:02
от listi
"Ще разпнем трима"
Съдия, бивш министър и партиен "ковчежник" арестувани за подкуп
Прокурор Роман Василев към Николай Цонев: "Тъй като сте абсолютен престъпник, долу на земята!"

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=163724&srcpos=1

И от сега нататък какво ? :roll:

Re: като всеки един престъпник, долу на земята

МнениеПубликувано на: 02 Апр 2010, 08:33
от balance
listi написа:И от сега нататък какво ?

Ти ще кажеш, Керелов. Нали го играеш новинарско-клюкарската емисия в Лекса, информирай ни :wink:

Re: като всеки един престъпник, долу на земята

МнениеПубликувано на: 02 Апр 2010, 10:06
от nikiboy
А, Керелов ли е местния много-ник-неймов участник в този форум?
Или ни заблуждаваш? :lol:

Re: като всеки един престъпник, долу на земята

МнениеПубликувано на: 02 Апр 2010, 16:33
от Гост.
Не знам, ама много показни взеха да стават тези неща...
"Днес ще разпнем трима"
"Днес е Велики четвъртък, хубав ден преди Разпети петък, да разпнем трима"

:roll: Новият Понтии Пилат...по български, 8) само дето не си уми публично ръцете.

Re: като всеки един престъпник, долу на земята

МнениеПубликувано на: 02 Апр 2010, 20:00
от sisi19
Нека да са показни.
А за акция "Медузите", много малко арестуваха от Варна. Има още многоо, многоо.Цяла верига са.

Re: като всеки един престъпник, долу на земята

МнениеПубликувано на: 02 Апр 2010, 21:30
от vale72
а сибанк?

Re: като всеки един престъпник, долу на земята

МнениеПубликувано на: 02 Апр 2010, 21:32
от vale72
а костов?

Re: като всеки един престъпник, долу на земята

МнениеПубликувано на: 02 Апр 2010, 22:49
от donchev
poli_g написа:Не знам, ама много показни взеха да стават тези неща...
"Днес ще разпнем трима"
"Днес е Велики четвъртък, хубав ден преди Разпети петък, да разпнем трима"

:roll: Новият Понтии Пилат...по български, 8) само дето не си уми публично ръцете.


Това е неизбежно - посланиците трябва да видят, че се арестуват знакови фигури, плебса да се залъже със зрелища, щом хляба недостига, а всеки който възнамерява да бърка в къцата с меда да има 1 на ум.

Re: като всеки един престъпник, долу на земята

МнениеПубликувано на: 03 Апр 2010, 00:23
от bastard
Бившият военен министър Николай Цонев, който беше арестуван в четвъртък, е повдигнато обвинение за даване на подкуп, съобщи за Дарик адвокатът му Васил Василев. Същото обвинение са получили и другите двама задържани по същото време - съдията от Софийския градски съд Петър Сантиров и бившия главен секретар на Министерството на финансите Тенчо Попов.
Тримата арестувани са участвали, според прокуратурата, в схема за подкуп на следовател. Цонев предложил чрез посредник 60 000 евро, за да се прекрати водено срещу него производство. То е за нанесени на държавата щети за над 120 млн. лева заради поръчката на непотребни машини и оптичен кабел. ...само трима от 43-ма съдии от наказателното отделение на съда не си направиха отвод.

Адвокатът на екс-министеро щял да съди в Страсбург.А ето какво си мисли "плебса", както някои високопарно се изразиха:

"какви хора са тия аидукати където защитават тия хишни хиени и свирепи лешояди** тия хора немат морал на човеци *** те служат само на дявола и то за сребърници// кървави и проклети *** засрамете се от самите себе си от така нареченото човешко// ако има все пак такова нещо останало във вас*** знаем цялото общество че по закон на тия пирани им се полага защитник или защитници** но вие българските адвокати можете да помогнете на обществото с нежеланието да защитавате престъпниците** които по един или друг начин са ограбили нашите бедни родители/ нашите недохранени деца / нашите недолекувани болни поради тези грабежи от тези хрантути които са се прекрепели към държавната ясла***боикотираите тези делас нежеланието да защитите престъпниците ограбили красивата ни родина** за да покажете на обществото че вие сте част от него** тогава и престъпниците в тази държава ще си помислят и размислят че въпреки правата каито имат да им бъде назначен дори служебен защитник** дори защитника не желае да защитава такива престъпници които разгравиха дори хляба на народа***запомнете за това обществото ще ви бъде много благодарно и задължено****"

Re: като всеки един престъпник, долу на земята

МнениеПубликувано на: 03 Апр 2010, 08:29
от listi
Направо смъртно наказание за руската тройка, и по възможност то да се изпълнява чрез полеви разстрел, още при залавянето. А за предателя(доносника) - същото, само че чрез обесване и без право на помилване, като Садам.

Иначе при липса на предател какво правим ? :roll:

Re: като всеки един престъпник, долу на земята

МнениеПубликувано на: 03 Апр 2010, 10:29
от dgeorgiev
Това с показността при арестуването е отвратително. Освен това тоя Романов би трябвало добре да му е известно че никой не е престъпник докато съда не се произнесе и присъдата влезе в сила.
Това правителство с евтина зрелищност сякакаш се опитва да оправдае процесуалната импотентност на разследващи и прокуратура. Лошото е че 90% от българите цвилят от удоволствие по форумите при такива зрелища, а после като обвинението не издържи в съда, обвиняват магистратите в корупция, понеже така удобно им е подсказано от Цецо Конецо.
Иначе браво за работата по горните етажи на властта. Надявам се следващото правителство да продължи в същия дух и така да видим закопчани някой хора свързани със СИБАНК.

Един любим цитат от любима книга:

— Правосъдие ли? — Полковникът беше поразен. Какво е правосъдие?

— Правосъдие е, сър…

— Това не е правосъдие — каза подигравателно полковникът и заудря пак по масата с голямата си тлъста ръка. — Това е Карл Маркс. Аз ще ви кажа какво е правосъдие. Правосъдие е коляното в корема направо от пода в зъбите нощем тайно с вдигнат нож долу в склада с боеприпаси на бойния кораб с пясъчен чувал по главата тихомълком в тъмнината без никакво предупреждение. Въжето около врата. Правосъдие е да пипаме здраво и да се бием с швабите. Пистолета от кобура и стреляме. Разбрахте ли?

Параграф 22
Джоузеф Хелър

Re: като всеки един престъпник, долу на земята

МнениеПубликувано на: 03 Апр 2010, 11:21
от sunshine_75
Въпросът е, че не могат и не искат да летят... Че и киселици в бузите нямат за оправдание, колега Георгиев...

Re: като всеки един престъпник, долу на земята

МнениеПубликувано на: 03 Апр 2010, 13:12
от donchev
Хайде, хайде. Факт е, че всички политици последните 20 год. бяха в Синдиката на Майлоу Майндърбайдър. Импотентността на съдебната система особено по делата с голям обществен интерес е константа /друт е въпроса, че до преди 1 година такива почти нямаше/ и всеки път да се оправдава с негодни доказателства звучи смехотворно.

Re: като всеки един престъпник, долу на земята

МнениеПубликувано на: 03 Апр 2010, 14:05
от ivan_lawyer
Тук, в България се котира като добър адвокат, този който оправдае клиента си. Но сега, дори през 100 000 и повече Э хонорар, според мен ще си влизат ефективни присъди. И защо не.

Освен това, специално с рекетьорите-похитители, по-добре не можеше и да се мечтае.

Само който е луд, инфантилен, незрял индивид, същият психопатен герой, може да се радва, че между нас се разхождат Релета, разни такива изроди.

Няма човек, който да оправдае рязане на пръсти, уши и т.н. Какво да говорим, като то си е действащ Наказателният кодекс.

Сега някой се радва, че са отвлекли Киро Киров - бил мръсник, червен богаташ и т.н. Краус изобщо не са червени, пък и на тях им се присмиваха.

А по отношение на длъжностните присвоявания - няма две мнения, че това е огромен "рак" в обществото. Не може да ми се разхожда някой с неизгодни сделки и ремонти за по 2 милиона лева, при вложени 50 000 лева, а да плаща държавата сметката.

Ако навремето бяха вкарали на топло или на студено например известната любима на Евгени Минчев хай-лайф дама, нямаше да го има величественото сгромолясване на "Планетата след Сатурн".

Извинявайте, ама министър Цонев е получавал заплата около 2 000 лева. С тези пари хората сватби вдигат и им остават. Лакомията е голяма работа.

Re: като всеки един престъпник, долу на земята

МнениеПубликувано на: 03 Апр 2010, 14:27
от capt_dreyfus
dgeorgiev написа:Това правителство с евтина зрелищност сякакаш се опитва да оправдае процесуалната импотентност на разследващи и прокуратура. Лошото е че 90% от българите цвилят от удоволствие по форумите при такива зрелища, а после като обвинението не издържи в съда, обвиняват магистратите в корупция, понеже така удобно им е подсказано от Цецо Конецо.

Брей, тъй ли ?
Вижте сега Георгиев, аз като средно статистически българин, също се радвам на този арест, макар че не "цвиля", както може би правите Вие, когато бъдете възрадван от нещо.

Като стана дума за обвиненията "неиздържали в съда", я ми кажете:
Вие, с всичко това, което сте изписал... Наистина ли вярвате, че ако един съдия е взел 60 000 Евра под масата, той ще постанови осъдителна присъда ??? Вярвате ли си ???
Не е ли очевидно, че каквито и доказателства да бъдат събрани, когато съдът е купен, той никога няма да "реши", че те са достатъчно ???

Айде стига с приказката за "негодните" доказателства, които "некадърните" разледващи полицаи и прокурори не знаели как се събират. Тая бира сме я пили и на мен вече ми ПИСНА !!!
Както добре видяхме в делото "Борилски", пред нашият съд се оказа, че и френските разледващи, също са некомпетентни, некадърни и въобще хал хабер си нямат как се събират "годни" и "достатъчно" доказателства. Та чак ВАП в решението си като втора инстанция, с цялото си БЕЗОЧИЕ, си позволи да се гаври с подигравателен тон, с прокурора и обвинението.

dgeorgiev написа:Освен това тоя Романов би трябвало добре да му е известно, че никой не е престъпник докато съда не се произнесе и присъдата влезе в сила.

Нека също да не забравяме, че именно прокурорът е този който повдига обвинението. А зада повдигне обвинение... Какво беше... Дали не трябва, въз основа на събраното, като обвинител вече да е изградил своето вътрешно убеждение във вината на лицето ??? Хм ? Или греша ? :roll:
Или може би, според Вас, прокурорът е задължен в хода на целия наказателен процес, до влизането на присъдата в сила, да обвинява лице, за което всъщност, той е убеден, че е невинно ??? Да счита, че обвиняемият е невинен, но въпреки това да го обвинява... Хаха.. Е, това вече е "полет" на юридическата мисъл... :lol: :lol: :lol: :lol:

И накрая... Когато се извършва полицейско задържане има установени правила, които следва да осигурят сигурността на задържащия екип, на задържания, и на всички други присъстващи лица.
И има в Конституцията на РБ един текст на чл. 6, ал. 2. Дали не беше, нещо в смисъл че... "Всички граждани са равни пред закона..." ???
Но може би, когато се арестуват "добре облечени" престъпници, за тях трябва да се прави изключение, да се постила червена пътека и задържащия екип да целува земята по която стъпват "задържаните", как мислите ???

Re: като всеки един престъпник, долу на земята

МнениеПубликувано на: 03 Апр 2010, 15:09
от dgeorgiev
Мисля че ще видим какви са ги свършили полиция и разследващи когато "знаковите дела" приключат на 3-а инстанция. Ако разбира се преди това не решат Н.Процес да приключва с досъдебното производство , пряко излъчвано по ТВ, с участието на зрители с SMS-и :D . И не ми излизайте с номера че всички шумни дела се провалят заради корумпираните съдии. "Корумпиран съдия" се превръща в по-голямо клише от "прост като полицай" :lol:

Re: като всеки един престъпник, долу на земята

МнениеПубликувано на: 03 Апр 2010, 15:23
от ivan_lawyer
То разбирам да говорим за неумишлени престъпления. А тук, при Цонев имаме пряк умисъл, не е небрежност и т.н.

Нали, то и масовият убиец от `70-те години, който беше се надъхал от "Кръстникът" на Скорсезе е невинен до доказване на противното. Наръгал 10 човека, ножът у него и се коментира като невинен. Разбирам да е поръчково задържането - разбирам. Ама нито Роман Василев е натегач, поне не е краен, нито нищо. Вие давате ли си сметка, като колко пара се източва ежеминутно покрай "презумпцията за невиновност". Защото на тъпаци като Николай Цонев никога не им става ясно какво става наоколо. Единствено такива фанфарни сигнали, могат евентуално да им просветят за миг съзнанието. Хиляди такива като него в момента, вместо като обикновените хора да си седят на местата, замислят начин да окрадат нещо. Разбирам да ме цакат с картел, с монопол, с Общи условия. Ама да взимат държавни поръчки - то няма накъде да излезе това.

Re: като всеки един престъпник, долу на земята

МнениеПубликувано на: 03 Апр 2010, 15:39
от capt_dreyfus
dgeorgiev написа:Ако разбира се преди това не решат Н.Процес да приключва с досъдебното производство , пряко излъчвано по ТВ, с участието на зрители с SMS-и :D . И не ми излизайте с номера че всички шумни дела се провалят заради корумпираните съдии.


Господине,
В българския съд, както и в българската полиция, за щастие все още има много хора с необходимата професионална подготовка и морални качества. Факт е обаче, че през последните 20 години правораздаването ни, демонстрира безпрецедентна квазихуманност, и под етикета "хумазизъм" и "демократизъм" докарахме обществото до състояние на пълна анархия.

Причините за това са сложни и комплексини. Човек трябва да има IQ близък до този на маймуна, за да твърди че това се дължи изключително на "простите разследващи" или на "корумпираните" съдии. Не съм аз този, който ще направи подобно заключение, а Вашите виждания си ги преценявайте, както намерите за добре.

Що се отнася до приключването на съдебни производства с SMS-си от зрители... Опитът Ви за ирония, ми се струва колкото "забавен", точно толкова и неуместен.
Все пак не забравяйте, че в не малко правни системи, въпросът "виновен - невинен" се решава не от професионалния съдия, а именно жури, съставено от обикновенни граждани, които представляват НАРОДА, като единствен суверен на властта, в една правова държава.

И така и не получих отговор на питанията си:
1. Трябва ли прокурорът да бъде убеден в невинноста на лицето, срещу което повдига обвинение ? :lol: :lol: :lol:
2. Некадърно ли са работили представителите на френското разследване по казуса "Борилски" или съдът в случая, демонстрира гавра с правосъдието ???

Ще добавя и трети въпрос:
Кое е по важното в случая - това, че са налични данни, че български министър си е позволявал нагло да краде от парите на всички нас, или това че прокурорът си е позволил да твърди, че този министър е престъпник ???

Re: като всеки един престъпник, долу на земята

МнениеПубликувано на: 03 Апр 2010, 20:50
от geovan
Вътрешното убеждение на прокурора за виновност на заподозрян/обвиняем/подсъдим не е повод този прокурор да участва в пошли PR -акции на МВР респ.правителството.
И понеже всички са равни пред закона - защо не филмират и излъчват по телевизията всички арести, които МВР извършва ?
Зрелищата от този вид в досъдебната фаза са откровена манипулация на обществено мнение и определено целят обществото да "цвили" от удоволствие - не за друго а заради определено унизителното отношение към обекта на задържане .Друго си е някой "високопоставен" да го направят публично "за резил" !
Иначе ...има доста начини за полицейско задържане , които макар и не толкова зрелищни са точно толкова ефикасни и по правилата.
"Корумпиран съдия" се превръща в по-голямо клише от "прост като полицай" -Тази мисъл е определено провокативна по няколко причини . Корумпиран съдия, прокурор или следовател не е "клише" а си е жива действителност . Това ,което тези същите не могат да проумеят е, че "простите полицаи" са в началота на веригата състояща се от "разкриване -разследване -осъждане" . Първия по веригата - полицаят е този ,който върши "черната работа" /ако той се "пробие" - до останалите случаят просто не достига / и който първи формира вътрешното убеждение за "виновност". Смешното идва после, когато следователи, прокурори и съдии , понеже са много умни и "непрости" а и "недосегаеми", започват да "предъвкват" закона и да си прехвърлят "дъвката" с адвокатите. Това го гледаме вече двайсет години и са ни известни комай всички "непрости хватки" как от едно безспорно престъпно деяние с известен извършител се "излюпва" един протяжен ялов процес с "объркана квалификация на деянието" "компрометирани или направо изчезнали доказателства" ,"свидетели в амнезия" и любимата "липса на достатъчно доказателства" .
С горното ще оправдая донякъде желанието за "показност" от страна на МВР - те явно считат показността за някаква гаранция срещу последващи магистратски пробиви .Но участието на прокурор в такива сценки идва малко в повече.

Re: като всеки един престъпник, долу на земята

МнениеПубликувано на: 03 Апр 2010, 22:19
от balance
capt_dreyfus написа:Що се отнася до приключването на съдебни производства с SMS-си от зрители... Опитът Ви за ирония, ми се струва колкото "забавен", точно толкова и неуместен.
Все пак не забравяйте, че в не малко правни системи, въпросът "виновен - невинен" се решава не от професионалния съдия, а именно жури, съставено от обикновенни граждани, които представляват НАРОДА, като единствен суверен на властта, в една правова държава.

Уважаеми "гражданино", не се изказвайте по въпроси, които не разбирате. Съдебните заседатели в американския наказателен процес, който явно имате предвид, не "представляват" никого, а те са "решаващият съдебен състав", казано малко неточно. "Народът" се преставлява от обвинението. Съдът никога не представлява народа и не служи на народа, а само и единствено на закона и справедливостта. Това е така, защото самият народ, който иска правосъдие, влиза в съда като две страни: ищец и ответник, обвинител и подсъдим, наказващ орган и нарушител. Съдът не може да "удовлетвори" едновременно и двете страни на "народа". А за се изисква от него непременно да осъди един подсъдим, само защото обвинението твърди, че той е виновен - дойде ли такъв момент, съдебната система би престанала да съществува.
capt_dreyfus написа:Кое е по важното в случая - това, че са налични данни, че български министър си е позволявал нагло да краде от парите на всички нас, или това че прокурорът си е позволил да твърди, че този министър е престъпник ???

Второто, уважаеми "гражданино". Защото първото се "казва" само от съда, а не от някой самозабравил се обвинител. Никой няма право предварително да обявява някого за виновен.