начало

От понеделник приемат документи за външния конкурс в районните прокуратури От понеделник приемат документи за външния конкурс в районните прокуратури

права на човека?!

Дискусии на тема съдебната власт в България


права на човека?!

Мнениеот shveda » 25 Апр 2010, 10:47

http://www.eurorights-bg.org/bg/categor ... stice.html

"Емблематични са и изявленията на видни “държавни мъже” във връзка с правата на човека и Европейския съд.

От време на време, обикновено в началото на есента, главният прокурор призовава хората да се откажат от част от правата си в името на сигурността си. Самата идея за този “бартер” звучи абсурдно в “правова” държава, която не е изправена пред природен или социален катаклизъм.

Собствен принос за утвърждаването на правата на човека като ценност и обществено благо дава и ген.Бойко Борисов. В интервю от 11 септември 2002 г., дадено пред национален всекидневник, той отговаря на журналистически въпрос, свързан с делата срещу България в Страсбург, по следния начин:

“Ние знаем как да се оправим с адвокатите, дето искат да ходят в Страсбург. Веднага им изкарваме нещата и те се отказват вече да ходят в Страсбург.”
shveda
Потребител
 
Мнения: 513
Регистриран на: 04 Юли 2004, 18:44

Re: права на човека?!

Мнениеот todorb2000 » 25 Апр 2010, 11:57

Ами ние на книга сме правова държава, но на практика-не! Правим опити, но личния пример липсва в съдебната власт/вижте как се ядат/, а само се говори, без да се върши работа в името на правата на гражданите и на закона.
Напоследък забелязвам хубави идеи, казани от Константин Пенчев.

Аз си проведох собствено разследване в продължение на 7години, и делата на някои върховни съдии лъснаха. И да видите как са праворазадавали мързелувайки. :D

Има само един изход- повече жалби, докато количествените натрупвания дадат качествени промени, но така е, когато ни учиха да вярваме в правата линия на Партията.
Навикът е втора природа и трудно се променя, ако в теб липсва воля за това.

Трудно е да си гражданин.

По-лесно е на маса да скачаш, да викаш по площадите, но да напишете обща жалба е трудно, защото вече си се показъл от черупката и може да те дръпнат за рогцата :lol:
Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите/чл.58 от Конституцията/
http://www.youtube.com/watch?v=BP7WGKWPZKg
Емил Димитров-Ако си дал…не си живял на празно!
todorb2000
Потребител
 
Мнения: 636
Регистриран на: 09 Яну 2009, 13:46
Местоположение: гр.Хасково

Re: права на човека?!

Мнениеот 1968_ » 18 Май 2010, 19:10

todorb2000 написа: но така е, когато ни учиха да вярваме в правата линия на Партията.
Навикът е втора природа и трудно се променя, ако в теб липсва воля за това.

Трудно е да си гражданин.


Съвършенно вярно. След като цели поколения бяхме възпитавани ( вкл. и моето ) да бъдем поданници, за всичко виновни пред винаги правата Партия ( когато съгреши дори ), няма как да станем граждани. Е, Моисей е водил израилтяните 40 години в пустинята, докато поколението родено в робство измре, та само свободни да стъпят в обетованата земя. Явно и у нас ще стане така - родените през годините на "народната власт ", няма да доживеем истинско гражданско общество.
1968_
Младши потребител
 
Мнения: 13
Регистриран на: 01 Яну 2010, 20:38


Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 2 госта


cron