начало

Правната уредба и указанията не създават условия за ефективна защита срещу коронавируса Правната уредба и указанията не създават условия за ефективна защита срещу коронавируса

Частно гр. дело - изгубено в архива

Дискусии на тема съдебната власт в България


Частно гр. дело - изгубено в архива

Мнениеот kolibri » 23 Сеп 2010, 13:21

Здравейте, моля, ако някой се е сблъсквал с подобено безумие, да сподели опит - заявител съм Заповед за изпълнение по 410 ГПК, подадена през м. март. Оттогава не съм получавал никакво съобщение по делото, след справка получих номера на делото и състава и така до днес, когато отново направих справка и се оказа, че делото ми е изпратено в междинна архива в началото на юли и от деловодството ме изпратиха там. Оттам обаче не го намериха и пак ме върнаха в деловодствто. След неколкократни лутания между регистратура (за да се уверя, че номерът е коректен), деловодство и архив, така или иначе делото не е намерено. Има подпис, че е свалено в архов, но там не фигурирало пък в техния опис. Моля за помощ как да процедирам нататък, към кого да се жалвам..., благодаря предварително!
kolibri
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 23 Сеп 2010, 13:08

Re: Частно гр. дело - изгубено в архива

Мнениеот wladi » 03 Окт 2010, 13:34

Имах случай около 1998-99 г, когато съдия от РС, загуби цялото гр.дело от 1994 г, преди произнасянено обединено с насрещен иск (междувременно съдията беше преместен дисциплинарно в друг РС). Разполагах с пълни копия на исковото и насрещното дело, открих процедура с Молба за възстановяване, като приложих копията. Естествено делото не беше възстановено, а заведено като ново. По същество го приемам за възстановено, дотолкова че сроковете не се преклудираха и лихвата се прие от датата на първото дело, и получих решение.
Истината рядко е чиста и никога проста
Аватар
wladi
Потребител
 
Мнения: 282
Регистриран на: 16 Мар 2008, 15:02


Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron