начало

Съдът не пусна предсрочно от затвора втория осъден за убийството на Мартин Борилски Съдът не пусна предсрочно от затвора втория осъден за убийството на Мартин Борилски

такса за касационна жалба

Дискусии на тема съдебната власт в България


такса за касационна жалба

Мнениеот adiko » 25 Яну 2011, 16:39

колеги, не мога да не изразя възмущението си... имам касационна жалба и при подаването и, съм заплатила държавна такса в размер на 30 лв., съгласно чл.18, ал.2 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК - "(2) За касационно обжалване се събира такса, както следва:
1. за произнасяне по допускане на касационното обжалване - 30 лв. при подаване на касационната жалба;
2. за разглеждане на касационната жалба - 50 на сто от таксата, дължима за първоинстанционното производство, върху обжалваемия интерес."
и ВКС са върнали с разпореждане жалбата ми в СГС като нередовна и СГС ми указва да довнеса таксата в размер на 50/100 върху обжалваемия интерес в 7 дневен срок - т.е.те искат да внеся цялата такса без да се произнесат по допустимостта на касационното обжалване. явно 30 лева им се виждат малко, за да прочетат изложението ми за основанията за допускане на касационно обжалване...
adiko
Потребител
 
Мнения: 185
Регистриран на: 20 Юли 2007, 15:56
Местоположение: София

Re: такса за касационна жалба

Мнениеот bubamara2 » 28 Яну 2011, 16:02

И при мен стана така при подаване на касационна жалба против определение на окръжен съд, потвърждаващо разпореждане за отказ да се издаде заповед за изпълнение и изп. лист въз основа на документ по чл.417 от ГПК. При подаване на касационни жалби против решения по искови производства обаче винаги ми изискват такса само в размер на 30 лв.
bubamara2
Потребител
 
Мнения: 169
Регистриран на: 30 Ное 2007, 16:57


Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron