Страница 1 от 1

ВСС ще заседава нелегално

МнениеПубликувано на: 08 Мар 2005, 15:34
от 777
За утре,09.03. ВСС не е обявил в сайта си дневния ред.Може би ще заседава тайно и ще одобряват "наши" хора ? Пак ?

Re: ВСС ще заседава нелегално

МнениеПубликувано на: 08 Мар 2005, 17:57
от Ч
Шумкари!!!

Re: ВСС ще заседава нелегално

МнениеПубликувано на: 08 Мар 2005, 22:02
от stavrev
Ами,ВАС един път ги осъди да прекратят тази практика,но те пак си направиха закрито заседание по случая на едно следователче,което го хванали да взема подкупи. Сега кой знае за какво става въпрос.Просто няма нужда от коментар!

Re: ВСС ще заседава нелегално

МнениеПубликувано на: 08 Мар 2005, 23:38
от галина
Обявен е!

Re: ВСС ще заседава нелегално

МнениеПубликувано на: 09 Мар 2005, 10:08
от 777
Да,обявиха го в 18 ч. след съобщението в този форум.

Re: ВСС ще заседава нелегално

МнениеПубликувано на: 09 Мар 2005, 10:35
от 4о4о
За тези не ми говорете! Знаете ли каква глупост са направили????? В едно писмо до районните съдилища и окръжните такива са дали указания, за глобите наложени от органите на съдебната власт да се издава изпълнителен лист и събраните сумите да се превеждат по сметка на ВСС. В писмото обаче има и малко неясноти и редица съдилища го тълкуват толкова превратно, че по обжалвани наказателни постановления на ХЕИ, ДВСК и други там държавни органи правят следното: потвърждават наказателните постановления и вместо влезлите в сила решения да се изпращат на АДВ, то се издават изпълнителни листове и сумите се събират по сметка на ВСС. Представяте ли си-потвърждават НП на административен орган и прибират сумата. Ето за хипер този абсурд се сезираха какви ли не органи и ВСС не реагира по никакъв начин. А тези съдии по скоро трябва да си скъсат дипломите и да не припарват повече до магистратурата. Ама то на ВСС си е гот, нали прибират паричките.

Re: ВСС ще заседава нелегално

МнениеПубликувано на: 09 Мар 2005, 11:24
от sir mak
каде е обявен дневният ред?

Re: ВСС ще заседава нелегално

МнениеПубликувано на: 09 Мар 2005, 14:24
от Pepino1
И аз знам за този случай. В писмото на ВСС до съдилищата се имат предвид хипотезите, когато например сде налага глоба по чл. 201 от ЗСВ, глоба за неявяване на свидетел в съдебно заседание съгласно НПК и т.н. и т.н. Просто ВСС и АДВ са се договорили събирането на тези суми та става по определен ред и въобще не са имали предвид по тяхна сметка да влизат и сумите от глоби и имуществени санкции от издадени наказателни постановления на контролни органи. В писмото има действително и малти противоречия спрямо тези наказателни постановления. Съдилищата явно не разграничават кога органите на съдебната власт се явяват и наказващи органи, като незнайно защо правят тази простотия за която пишете, свързана с издаването на изпълнителни листове в полза на ВСС по потвърдени или изменени наказателни постановления издадени от административни органи. До ВСС бе пратено запитване по този въпрос, но явно се скътават. Това нарушение на закона е очевидно и още повече, че не може едно писмо на ВСС да стои над нормативните актове, които определят реда за събиране на сумите от нак. пост. и по чия сметка следва да се превеждат. Съдилищата обаче явно са напълнили гащите и издават та издават изпълнителни листове на ВСС.

Re: ВСС ще заседава нелегално

МнениеПубликувано на: 09 Мар 2005, 15:20
от mmm-2004
напротив -има си вече обявен дневен ред

Re: ВСС ще заседава нелегално

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2005, 17:05
от 777
До "м----м" - Много сте наззад с времето !

Re: ВСС ще заседава нелегално

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2005, 17:36
от sunshine_75
написаното от 4о4о-това е така отпреди 2 години, колега... а знаете ли какво е усещането да се чудиш какво да правиш: да изпълниш указанията на ВСС, или да дадеш парите на взискателя-съответния админ.орган..А тези, които си плащат в АДВ глобите?..Алихвите, които АДВ начислява (и събира) върху д.т. за издаване на ИЛ?!!...То е една романтика!...ум да ти зайде..