начало

Призив: КСО да се промени заради безработните от кризата с Covid-19 Призив: КСО да се промени заради безработните от кризата с Covid-19

Поръчкови психиатри Елка Тихомирова Стойчева, Мирела Щерева

Дискусии на тема съдебната власт в България


Поръчкови психиатри Елка Тихомирова Стойчева, Мирела Щерева

Мнениеот 5311276921 » 01 Мар 2012, 16:15

Нова доза поръчкови психиатри Елка Тихомирова Стойчева, Мирела Щерева Костадинчева , Лиляна Стойкова !Бехар – участващи в чадъра на Софийска Районна Прокуратура в защита на подкупния психиатър Руслан Терзийски и Цветелина Гълъбова . Тези психиатри , по поръчката на прокурор Грамов, ми изготвят "задочна" експертиза/като на починал/ , въпреки че се явих на разговори и преглед, заедно със съпругата и дъщеря си.
Тази експертиза беше скрита от мен , наложи се да чакам месеци за да я получа и то с мъка.
Четох я с възмущение и погнуса.
Най много ми падна в очите прокурор Грамов.
Както ще четете, в нея отново се ползуват и цитират материали, които по никакъв начин не ме касаят и не са мои. Некрологът , за който става въпрос ми беше шеговит подарък за един от рождените ми дни , от колежка от рекламния отдел.
Сайта , за който става въпрос отдавна не съществува, за да ми бъде правен преглед по него! Точно това са сторили "уважаваните вещи лица" , без да предполагат , че това ще стане достояние за мен и вас.
Да се произнасяш и "осъждаш" един прав и здрав човек, по някакви разпечатки, писани незнайно кога и незнайно от кого..... :
Това е невероятно и ще се радвам професионалната гилдия да го разбере.
За това съм сигнализирал официално прокурор Грамов и изброените "мушмороци" - вещите лица подписали тази смешна експертиза, без да се опрат, на съществуващите преди това ОЩЕ ПЕТ екпертизи. :idea:
Прокурорът не обръща внимание на сигналите ми, както и на молбата ми, да привлече И тези "мушмороци и вещи лица", като съучастници на екипа Терзийски - Златарева - Гълъбова.
Надявам се скоро и това да стане факт. Търся формулировката само.... :idea:
Налице е ПРИМЕР , за комбинация на безнаказан и ненаказуем поръчков прокурор и комбинацията му с поръчкови психиатри и полицайка от СДВР - Силвия Петрова.
Налице е пример, КАК СЕ МАНИПУЛИРА дознание от прокурор, с цел да бъдат оправдани и освободени от отговорност "колегите" с дознание: Терзийски, Златарева , Гълъбова.
Вие смятате ли , че това става ей така , безплатно?
Вярвате на прокуратурата, полицията , вещите лица?
Това е голяма грешка! Вече знаете , че това не е вярно и документите са пред вас.
Не се лъжете и четете, с тъжна усмивка.
http://marketinglokal.com/2010/08/%D0%B ... %BB%D0%B8/
При всичките ми възможности, трудно успях да стигна до тук и да бъде образувано дознание срещу тази бяла мафия. Може и да не успея , защото срещу себе си имам отбор, с капитан от прокуратурата- прокурор Грамов.
Сега вече знаете, какво е да си "свидетел" - жертва.
Медиите не се вълнуват от този случай, но е интересно.
Дори на мен, като потърпевш ми е интересно, какво ще стане в следващата серия на сериала.ДОПЪЛНИТЕЛНА КОМПЛЕКСНА
СЪДЕБНО ПСИХИАТРИЧНА И ПСИХОЛОГИЧНА
ЕКСПЕРТИЗА
Изготвена от д-р Елка Тихомирова Стойчева – психиатър в Областен диспансер за психични заболявания – София- град, ул. „Екзарх Йосиф” № 59, д-р Мирела Щерева Костадинчева – психиатър и маг. Лиляна Стойкова Бехар – клиничен психолог, вещи лица в списъка на СГС на лицето:
ЛЮБОМИР ДИМИТРОВ МУЛЕТАРОВ, род. 27.11.1953 г., жив. Гр. София, бул. „Цар Борис ІІІ” № 128, бл. 20, вх. Б, ет.1, ап. 1, ЕГН 5311276921 мениджър продажби във фирма „Ем комплект 33” ООД.
Експертизата бе изготвена по ПИСМЕНИ ДАННИ по нареждане на разследващ полицай Силвия Стоянова СДВР във връзка с досъдебно производство № ЗМ 5227/ 2010 на същата служба./ Аз, съпругата и дъщеря ми бяхме на преглед при тези "експерти"/
ЦЕЛ И ЗАДАЧИ НА ЕКСПЕРТИЗАТА:
Вещите лица трябва да прегледатприобщеното ДП 2342/04 г. на Трето РУП-СДВР, както и изготвената на Осв. СПЕ от д-р Цветислава Гълъбова и да отговорят на следните въпроси:
1. Страдал ли е Любомир Мулетаров от психично заболяване към 24. 09.2004 г. и евентуално от какво?
2. Страда ли от такова заболяване и към настоящия момент?
3. Могъл ли е осв. към горепосочената дата да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си?
4. Какъв е редът и методите за извършване на амбулаторен преглед с оглед предстоящето експертно заключение и спазени ли са същите /реда и методите/ от експертите Димитрина Златарева и Руслан Терзийски?
5. Вярно ли е заключението от 24.09.2004 г.?
ДАННИ ОТ ДОСЪДЕБНОТО ПРОИЗВОДСТВО:
ДП ЗМ 5227/2010 СДВР се води срещу Руслан Иванов Терзийски и Димитрина Стефанова Златарева – Станкова по повод на това, че на 24.09.2004 г. в гр. София в съучастие като съизвършители като вещи лица в досъдебното производство № ЗМ 2342/2004 г. по описа на Трето РУ-СДВР пр. пр. № 43725/2004 г. по описа на СРП писмено и съзнателно дали невярно заключение – престъпление по чл. 291, ал. 1 от НК.
От приложеното ДП № ЗМ 2342/2004 г. но Трето РУП – СДВР – досъдебното производство е образувано срещу Осв. по повод на това, че за времето от м. Юли до 17.09.2004 г. в гр. София, се заканил с думите : „ ще те убия, ще те заколя, ще смажа теб и семейството си” на лицето Калин Витанов Балканлиев и това заканване е възбудило основателен страх за осъществяването му:
1. От Докладна записка до Началника на Трето РУП, относно извършена проверка по преписка, подписана от ОР Кофетаров: „...заведена е преписка по повод молба от Калин Балканлиев... Относно отправени заплахи за убийство към него и към приятелката му по телефона от Любомир Мулетаров .... бивш негов съдружник .... на място срещнах Мулетаров и го поканих да ме придружи до управлението за изясняване на случая... същият отказа с мотива, че не ни признава за органи на реда и трябва да го отведем само със сила... на 21.09.2004 г. тъй като Мулетаров не се яви ... бе сформирана група ...посетихме адреса на фирмата ...при любезната покана да ни придружи... той категорично отказа като се държеше неадекватно и с неуважение към на... седна на един стол и каза, че няма да ходи никъде... На Мулетаров бе поискан документ за самоличност, но той не представи такъв, след което легна на земята и каза, че единствено със сила може да го отведем ... отново беше помолен и отказа, след което същият беше хванат под мишниците и доведен до служебния автомобил, през кроето той неистово крещеше: „ Хора, аз съм невинен”. В служебния автомобил влезе сам без да сме употребявали физическа сила...”
2. От протокол за разпит на Осв. като уличено лице от 20.09.2004 г : „...не се признавам за виновен. Аз не съм лицето Любомир Димитров Мулетаров и не съм извършил никакво престъпление...” Осв. е отказал да подпише прокола за разпит за което са се разписали поемно лице Стоян Кръстев и служебният защитник Микова.
От прокол за разпит на Калин Витанов Балканлиев, проведен от СР Кофетаров на 17.09.2004 г.: „...От няколко месеца насам започна психически тормоз върху мен и семейството ми от лицето Любомир Мулетаров ... първоначално в преследването ми от лицето в офисите, служебните помещения, касите на фирмата, магазините ни, като ме обиждаше с цинизми и неприлични думи по мой адрес и адрес на семейството ми, включително и на починалия ми баща, като с това се опитваше да ме предизвика ина физически сблъсък.../язвително, грозно отношение пред свидетели, служители на фирмата и клиенти”... Мулетаров твърдеше, че целта му ...Е да ме принуди да му прехвърлядялове от фирмата ...Търмозът първоначално започна върху служителите и клиенти...през последните месеци премина върху мен и семейството ми, както и върху паметта на починалия ми баща... Мулетаров напусна окончателно М комплект 33 през 2002 г. като оттогава продължава да се представя като президент и собственик на фирмата... Мулетаров системно притеснява мен и приятелката ми...системен тормоз по телефона, изразяващ се в обиди, заплахи ...заплашваше ме, че ако не прехвърля дяловете ми .. на съпругата му ще изфабрикува компромати срещу мен, с които ще сезира НСБОП...твърди, че е ненаказуем по всякакви закони, тъй като е починал отдавна, като за целта сам си е издал некролог/ :D :D /, удостоверяващ смъртта му ... унижава приятелката ми на публични места ... като засяга интимната и неприкосновеност, изразяващи се в падане на колене, което е много унизително... Мулетаров публикува в нашата интернет страница, в която незаконно е регистриран като администратор държи паролите за достъп ... изключително нелицеприятни и обидни епитети и квалификации, включително заплахи и изнудвания ... прилагам и смъртния акт/ :D :D / , който си е издал Мулетаров... многократно ме е заплашвал, че ако не му изпълня желанията ще си сложа край на живота...”/ :D :D /
От протокол за разпит Чавдар Димитров Гълъбов проведен на 21.09.2004 г. „...Познавам г-н Мулетаров от около шест месеца ... свидетел съм на постоянните му системни тормози както върху моя началник ... така и върху моите колеги ... грубо и пренебрежително отношение към служителите ... преди около 3-4 седмици бях в офиса ... Като влизах в самия офис видях проснат на земята като мъртъв г-н Мулетаров...Като се уверих лично, че е добре и че нищо му няма и че симулира припадък, с колегите го внесохме на едно канапе .. по-късно без лекарска намеса си излезе сам, без видими здравословни проблеми... друг случай...като излязох от офиса, заедно с мен излезе и г-н Мулетаров...започна да ме обижда ...и друг случай дойде Мулетаров и започна да обяснява на един мой колега как щял да ме съди за кражба...”
От протокол за разпит на Ива Чавдарова Чорапинова проведен на 21.09.2009 г. от ОР Кофетаров- „... С Мулетаров отношенията са ни по-напрегнати ... не мога да разбера забележките и хумура му, когато общувам с него. Мога да разкажа един случай, когато г-н Мулетаров дойде сутринта рано в офиса ни ... и започна да се държи странно. Първоначално започна да говори, че г-н Балканлиев го е удрял по тялото. Последният започна да го умолява да напусне помещението и да остави работниците да си вършат работата. СЛСлед това г-н Балканлиев се насочи към изхода на помещението да си ходи и тогава г-н Мулетаров падна сам на земята симулирайки припадък ...разбрах от колегите, че това не му е било за първи път- г-н Мулетаров често е симулирал в присъствието на други хора... винаги когато г-н Мулетаров е бил сред служители на фирмата е говорил против г-н Балканлиев и ги е настройвал срещу него ... лично аз избягвам да общевам с него поради тази причина....”
От протокол за разпит на Стоян Петков Гечев проведен на 21.09.2004 г. от ОР Кофетаров- „... От около 30 дни г-н Мулетаров идва всеки ден в сервиза ни и системно занимава персонала с личните си отношения с прекия началник г-н Балканлиев... стремим се да не вземаме отношение по случая...при ежедневните посещения г-н Мулетаров се налага някой път да разговаряме с него ...техният спор не е наша работа... г-н Мулетаров се стреми да изкара г-н Балканлиев извън нерви...”
От приложената съдебно психиатрична експертиза на г-н Мулетаров изготвена от д-р Руслан Терзийски и психолог Димитринка Златарева с дата 24.09.2012 г.: „ Заключение ... От клинико психиатричния преглед и психологичното изследване извършени в условията на амбулатория и въз основа на данните от дознанието се налага експертното становище, че при Осв. се касае за Маниен епизод с психотични елементи и белези на атипизъм. Манийният епизод е фаза на биполярното афективно разстройство / манийно депресивна психоза циклофрения/... представлява душевно заболяване в клиничния смисъл на понятието ... манийният епизод по своята същност представлява качествено разстройство на съзнанието в смисъла на чл.33 от НК и лишава Осв. от годностите му дя разбира свойството и значението на извършеното и да ръвоводи поведението си ... както и да участвува в наказателния процес и да носи наказателна отговорност. При Осв. е уместно приложението на чл. 89 б. „Б” от НК ...” /принудително лечение в психиатрично заведение/
От разпита на свидетеля Калин Витанов Балканлиев от 08.10.2004 г. проведен от дознател Ангелина Ганчева от Трето РПУ-СДВР: „ Същият беше заявил, че „ще те унищожа, ще те убия, ще ви накълцам на парчета, ще ви смажа, потопя” и т.н. Искам категорично да заявя, че изпитвам страх за мен и семейството ми по отношение на отправените цаплахи от г-н Мулетаров... същият до ден днешен се държи безкрайно агресивно и неадекватно. Вчера е изтеглил служебни пари от магазин находящ се в кв. „Дружба”2, без да има никакви правомощия... като е подписал ордера с псевдоним „Охо Бохо”... миналата седмица нахлу в касата на фирмата,...започна да се държи агресивно, не ми даде възможност да преброя служебните пари, като крещеше истерично:” Не ми вземайте парите, това са мръсни пари, черни пари от гаден човек”. Опита се да влезе във физически контакт с мен, което предотвратих с усилие... за случая има свидетели...същия ден в офис на фирмата ... Обиди служителите СтоянДанголов и Димитър Божинов с думите : „Путьо, нещастници” тъй като те отказаха да се подчинят на неговите заповеди ...опитах се да ги защитя като пуснах алармата на СОД... той подложи крака между вратата и стената вследствие на което си е извадил медицинско, че му е нанесен побой в служебно помещение. Обадих се на полицията и пристигна патрулна кола, но Мулетаров избяга от офиса Лицето Мулетаров непрекъснато ходи след мен във фирмата, където съм аз и продължава с провокативните си действия...това става ежедневно с помощта на съпругата му, която е е управителка във фирмата Емилия Мулетарова...”
Приложено е копие от „некролог” / :D :D /на името на Осв.: „ ...Печална вест – следва кръст и петолъчка ... снимка на Осв. датите 17.11.1953 год. и 027.11.2001 год. След дълго и мъчително 48 годишно боледуване внезапно и неочакванопочина Любомир Димитров Мулетаров...Наш съпруг, баща, роднина, колега, съпартиец, комшия, гражданин на НРБ Първа степен, бизнесмен и всичко останало. Раздялата с покойника ще става вески път, когато се срещнете стленните му останки, разхождайки се из София. Вечна му памет. „Той е” вечно жив в нашите сърца” от опечалените...” /некролога е много смешен и ми беше подарък за рождения ден, от една колежка във фирмата, ще го публикувам тук скоро/
Приложени са разпечатки от сайта на фирма „М комплект 33”, с които сме се запознали обстойно./ Кажете сега, сериозна работа ли е на експертите? Да ме преглеждат от някакъв несъществуващ сайт и да оценяват мен? :lol: /
От протокол за разпит на Емилия Мулетарова от 20.02.2006 г.: „... Категорична съм, че от страна на съпруга ми Мулетаров не е имало заплахи към семейството на Калин Балканлиев за периода от месец юли до месец септември, както и преди и след този период. Напротив имало е обратните заплахи от страна на Балканлиев към съпруга ми и семейството ми и датират от02.09.2004 г., които са подавани лично от мен в СРП...”
От протокол за разпит на Таня Манолова Янкова от 20.02.2006 г.: „ ... не желая да влизам в подробности относно заплахите и действията на семейство Мулетарови спрямо моето семейство. Това ми нанесе изключително големи морални и психически травми, а на К. Балканлиев и физически. Притесниха се нашите родители, които са възрастни хора, както и наши близки и приятели. До ден днешен не можем да се отърсим от преживения кошмар. Вследствие на този упражнен психически, морален и всякакъв натиск се принудихме да продадем дяловете си в общите търговски дружества със семейство Мулетарови на тях. След юридическото прехвърляне на дяловете он Дружествата към този момент, обидите, заплахите и тормоза престанаха. Но имайки предвид асоциалното поведение и изключително неуравновесения характер на Любомир Мулетаров никога не можем да бъдем спокойни...”
Запознали сме се с всички приложени в това досъдебно производство разпити, привличания, предявявания на Осв. , неговите жалби и други.
От приложената по досъдебното производство СПЕ изготвена от д-р Цветеслава Гълъбова / с дознание в момента/с дата от месец октомври 2005 год., по сл. Дело № ХVІ-П-9/05 водено срещу служители на Трето РПУ-СДВР: „ ...При прегледа психично ...спокоен, леко вътрешно напрегнат с ...дистанция в поведението...и леко хладен афект, впоследствие значително скъсена...С охота сътруднинчи при интервюто...отговорите са дълги и обстоятелствени, с изобилие на мисловни разстройства по форма и съдържание ...хипербуличен, емоционално стеничен, приповдигнат, на моменти гневен афект...некритичен към поведението си... няма съзнание за психично заболяване, а за „лудост”..леко ускорен мисловен процес... с изявени мегаломанни налудности и изводими от тях параноиднитакива... От интервюто: „... аз съм луд наистина, но не съм болен ..постоянномедитирам...отдолу кипи, бушува, аз си медитирам...думата колега произлиза от кол, което на английски е кол...аз нямам документи и няма да си направя...моят съдружник лъже, това са инсинуации, а полицаите – аз се забавлявах с тях, беше ми смешно и това постановление, че съм луд, ми аз утре мога да убия и ще съм невинен...Заключение Осв. Любомир Димитров Мулетаров ...страда от Персистиращо налудно разстройство...впредвид това Осв. Мулетаров НЕ може да възприема правилно фактите, които имат значение по делото и да дава достоверни и правдиви обяснения за тях...Осв. Мулетаров НЕ може да учествува във фазите на наказателния процес...” / :D Чета и се усмихвам! Усмихнете се и вие ,макар че съм бил на крачка от принудителното поръчково затваряне в психиатрията/
СЪДЕБНО-ПСИХИАТРИЧНО ОБСЪЖДАНЕ:
Касае се за допълнителна комплексна съдебно-психиатрична и психологична експертиза на 57 год. която след запознаване с представени други материали, трябва да отговори на въпросите зададени при предходната СППЕ, която дава заключение, че на тогавашния етап не може да даде категоричен отговор на поставените въпроси.
Настоящата експертиза е по писмени данни съгласно постановлението и за назначаване, поради което не се налага ново изследване на г-н Мулетаров. / :D прегледан съм от тези "специалисти" и то със съпругата и дъщеря си/
Анализирайки новопостъпилата информация можем да направим следните изводи:
Потвърждаваме заключението на педходната експертиза, че към настоящия момент при Осв. не се установяват данни за наличие на психотично състояние – същинско психично заболяване, което да се приравни към разстройство на съзнанието. /значи съм здрав, въпреки некролога и прегледания сайт/
Запознавайки се с разпитите на свидетелите, които описватповедението на Осв. потвърждаваме и заключението си, че личността на Осв. е с подчертани характерови особености, за които сме преценили, че се касае за Личностова акцентуация – краен вариант на индивидуалните личностови особености в норма. Новите данни говорят, че вероятно при Осв. е налице и социална дезадаптация. /става въпрос за мен -ръководител на фирма с персонал над 120 човека /В настоящата експертиза потвърждаваме и тази наша констатация. Тези подчертани личностови черти са с комплексна характеристика, като демонстрираното поведение жн Осв. е нестандартно и ексцентрично, на моменти гротескно. Запознавайки се с написаното от него в сайта на фирмата/ от приложените разпечатки/, се потвърждава констатацията, че Осв. е с много високо самочувствие и самооценка, отнасящ се пренебрежително, високомерно и подигравателно към опонентите му. Прозират и сензитивност, подозрителност. От друга страна описваните от свидетелите „припадъци” при Осв. говорят за конверзионни черти в характера, демонстративност. Такъв „припадък” е наблюдаван и от експертите на изготвеното съдебно психиатрично становище – д-р Секулов, д-р Станчев и психолог Цолова. /Егати лъжците! :lol: Психиатричната експертиза на тези , е публикувана в този сайт и ви е на разположение :lol: / "
В показанията на свидетелите по досъдебното производство № ЗМ 2342/04 на Трето РПУ се описва нелепо, демонстративно и дори агресивно поведениеот страна на г-н Мулетаров към този период. Поведение, което не се съобразява с приетите норми, в известен смисъл гротескно. Такова поведение е описано и в Докладната записка от ОР Кофетаров, в която се съобщават причините за задържане на Осв.
Настоящата експертиза, а и които и да е бил други експерти не бихме могли да преценят дали поставената диагнози от вещите лица по процеснатаекспертиза е правилна, тъй като нямат лични впечатления от психичното състояние на г-н Мулетаров към този момент. Тази експертиза описва при него психотичното състояние, чиято клинична картина може да се наблюдава приразлични психични заболявания. Описанието на наблюдаваното състояние, съпоставено с показанията на свидетелите по досъдебното производство може да се приеме като изява на психотичното състояние, чиято нозологична принадлежност може да бъде различна – от една страна да бъде епизод на ендогенна психоза, реактивно предизвикано психотично състояние вследствие на екстремалните условия, в които е поставен г-н Мулетаров /което е малко вероятно/или психотична декомпенсация в хода Личностовата му дисхармония. Найстина по-късно през 2005 г. от друг експерт и при други обстоятелства при Осв. е преценено, че отново се касае за психотично състояние но е поставена друга диагноза – Персистиращо налудно разстройство, което отговаря на диагностичнатакатегория. Параноя в по-старите хоспитализации. И двете експертизи са се базирали на наблюдаваната при Осв. психопатология към този период и свидетелските показания, събрани от тогавашния етап.
Възможно/ :D/ е излизащото извън разумните граници, нелепо и гротескно поведение на г-н Мулетаров, произтичаща от характерова му дисхармония, в екстерамалната ситуация, която е била такава и за експертите, да е било възприето от експертите като психотично и да е била поставена горната диагноза. Към настоящия момент обаче не може със сигурност да се прецени от какъв характер е било наблюдаваното при Осв. Състояние.
Поради това и не можем да кажем категорично дали Осв. Към инкриминирания период е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си./ :D /
По отношение на това какъв е редът и методите за изготвяне на съдебнопсихиатрична и психологична експертиза тези въпроси са уредени в Наредба № 23 за съдебно медицинските и психиатрични експертизи от 1994 г. и обновена през 2005 г. Там е посочено, че експертизата се изготвя след постановление от разследващия орган, каквото е било налице при процесната експертиза. Експертизата се изготвя чрез събиране на анамнеза от близките или от освидетелстваното лице, разговор с него наблюдение на поведението му по време на интервюто, разказ за случая, по който се води производството, прилагане на психологични тестове, запознаване с медицинската документация, ако има такава и запознаване с данните от делото.
Изготвяне на експертизата от д-р Терзийски и психолог Златарева при Осв. се е наложила поради особеностите в поведението му, което е било неадекватно на реалността и е будило съмнение за наличие на психично заболяване. Създала се се ситуация на спешност за изготвяне на експертизата, което дава възможност за евентуални грешки. Вещите лица са спазили изискванията по отношение на изследването на Осв. като са се опитали да съберат анамнезни данни от него, но той е отказал да разговаря с тях и да извърши психологични тестове./ :D След като не съм разговарял с тях, как е изготвена експертизата/ Наблюдавали са и са описали неадекватно на ситуацията поведение, което са преценили като психотично като са взели предвид както особеностите в поведението му, така и нарушенията в мисловния му процес и емоционалното му състояние, които в експертизата са подробно описани. Поставили са диагноза и са я обосновали със съответните диагностични критерии.Взели са предвид и ниличните към този период свидетелски показания и друга информация. На базата на наблюдаваното състояние са направили и своите изводи и заключение. В този смисъл вещите лица Терзийски и Златарева са спазили реда и методите за изготване на съдебна експертиза, като единствено не са взели анамнезни данни от близките. Не е направена оценка на данни от медицинска документация/???!!! :D Как ще има такава , когато винаги съм бил здрав/, тъй като не е била налице такава към този момент. На експертите не е била предоставена възможност за повторно изследване или изследване в условията на здравно заведение. Поради поведението на Осв. и негативизма му това изследване е проведено с сградата на Трето РПУ-СДВР./ :D Това е невъзможно и недопустимо по наредба №23 , но това не е важно! :D /
З А К Л Ю Ч Е Н И Е:
Настоящата експертиза потвърждава заключението на предходната че при Осв. ЛЮБОМИР ДИМИТРОВ МУЛЕТАРОВ , род. 27.11.1953 г., жив. Гр. София, бул. „Цар Борис Трети” № 128, бл. 20, вх. Б, ет. 1, ап.1, ЕГН – 5311276921 към настоящия момент не е налице психотично състояние, което да се приравни към разстройство на съзнанието.
След запознаване новопредставените ни данни потвърждаваме и констатацията, която сме направили по отношение на наличието на изразени личностови особености в рамките на Личностова акцентуация, като в този смисъл личността му показва белези на известна дисхармония , водеща до нарушения в социалното му функциониране и интерперсоналните отношения.
Отново подчертаваме, че експертизата и настоящия етап е затруднена в преценката дали Осв. към инкриминирания период – 24.09.2004 г. е бил в състояние на психоза. Описваното от свидетелите по тогавашното досъдебно производство и други данни по него, поведение на Осв. към този период е много нелепо, гротескно и излизащо извън разумните граници. Това поведение е възможно да е било психотично обусловено – тоест да е израз на същинско психично заболяване, а също така и да бъде възприето като такова поради крайната му неадекватност на ситуацията. Експертите по настоящата експертиза нямат преки впечатления за това поведение.
Искаме обаче да подчертаем,че експертите по процесната експертиза са описали в нея състояние, отговарящи на диагностичните критерии за наличие на Маниен епизод Описанието му на фона на показанията на свидетелите към онзи период говорят, че с голяма вероятност е било налице психотично състояние или друго състояние възприето като психотично. Същото се отнася и за другата експертиза, изготвена от д-р Цветеслава Гълъбова на по-късен етап.
Дали диагнозата е правилна също така не можем да отговори екзактно, тъй като наблюдаваната клинична картина може да се наблюдава при различни психични разстройства, но във всеки слючай диагнозата на това заключение отговаря на диагностичните критерии на констатираното психично разстройство.
Поради гореказаното, отново изтъкваме, че и към настоящия момент не можем със сигурност да преценим базисните психични годности на Осв. към този период – тоест годностите да разбила и ръководи действията си.
При изготвянето на процесната експертиза експертите са спазили методите и реда за изготвяне на подобни експертизи, като единствено не са събрали анамнезни данни от други лица – близки на Осв., поради това, че не им е била предоставена възможност, а също така и възможност да извършат прегледа в условиятана здравно заведение или за повторен преглед. Не им е била предоставена и медицинска документация. Последните обстоятелства са се наложили поради това, че експертизата е изготвена в условията на спешност, което не е по вина на експертите.
София, 20..3.2011 г. Вещи лица:1. д-р Е. Стойчева /п/ не се чете
2.д-р М. Костадинчева /п/ не се чете
3. маг. Л. Бехар /п/ не се чете
5311276921
Младши потребител
 
Мнения: 98
Регистриран на: 31 Яну 2012, 11:19

Re: Поръчкови психиатри Елка Тихомирова Стойчева, Мирела Щер

Мнениеот 5311276921 » 21 Юли 2013, 09:57

http://vbox7.com/play:5651e40800
Живеем в свят на измамени измамници и съм един от тях.
С този клип поздравявам "психиатрите" и "вещите лица", изброени по горе, които ме третираха като починал, за да напишат глупостите по мой адрес, във вид на експертиза.
Нищо не мога да им направя и сторя, защото проповядвам ненасилие и смиреност в живота.
Тези хора, лекари и продажни вещи лица,са част от една фалшива и гнила "правозащитна система", работеща за себе си.
С клипа, освен реклама, показвам отношение към църквата, поповете, лъжата и измамата, на която сме жертва. Показвам отношение към цялата заобикаляща ни действителност, в това число и на изброените лекари, които си плюха на образованието и етиката.
Толкова години НИКОЙ не се заинтересува от случай, в който лекари и вещи лица, прокуратурата /на която в последно време толкова се разчита/ се е изгавриХа по подобен начин, със здрав ражданин на тази страна и държава.
Случилото се ми отвори очите за тази народ, здравеопазването,прокуратурата и цялата държава.
Това не е и не може да бъде моя народ, нито моята държава.
Ако по някъкъв начин бих могъл, бих затрил с презрение държавата.Както виждам от демонстрациите и протестите, не съм единствения в тази насока.
Разбира се, като невменяем не ходя на протести. :D
Не смятам също, че жертвата следва да гласува за касапите си.
Този пост и този рекламен клип, нека бъдат своебразен интелигентен протест на един "невменяем", който вече не желае да бъде наричан и обиждан на "българин", осъзнавайки славянската си същност.
http://vbox7.com/play:5651e40800
5311276921
Младши потребител
 
Мнения: 98
Регистриран на: 31 Яну 2012, 11:19

Re: Поръчкови психиатри Елка Тихомирова Стойчева, Мирела Щер

Мнениеот talaz » 05 Авг 2013, 13:47

Незнам какъв е случая ти и още не съм чл публикуваната от теб епикриза, но понеже и аз имам подобни проблеми и най-вече - събрах научни материали по съдебна психиатрия и няколко други клонове на медицината, според които се налага практика на това, за което загатваш в написаното по-горе от теб - ти предлагам лична среща или лична комуникация, но не чрез съобщения в (и чрез) този сайт.
Важно съобщение в профила ми тук-излияние от днес 16.10.2013viasat@abv.bg
неактуалния-http://www.udobno.hit.bg
и актуалните:
София 1606-до поискване
htttp://facebook.com/GeorgiKirilov1987
talaz
Младши потребител
 
Мнения: 57
Регистриран на: 28 Окт 2011, 19:12
Местоположение: София 1606-до поискване

Re: Поръчкови психиатри Елка Тихомирова Стойчева, Мирела Щер

Мнениеот 5311276921 » 01 Ное 2013, 20:26

:) Отдавна не съм влизал в тази тема! :)
За да разберете още по добре какво се случило с мен , прокуратурата , прокурорите Немска и Грамов, , ще вИ разсмея с още един
клип, който направих преди няколко месеца:
http://www.youtube.c...h?v=Y_rdVplci3Q

Този клип е част от моето отношение към нещата, които ни заобикалят и на които вярваме, за да бъдем излъгани всеки пореден път.

Смятате, че нещата са се променили?
Не, не са.
Хора като прокурорите Немска и Грамов следят за спазването на "законите", но като активни играчи на терена. :no-no:
Те са ненаказуеми, те са недосегаеми и само търсят жертви, които да "изгърбят"...., както се случи с мен.
Вещи лица лекари и психиатри, като Елка Тихомирова Стойчева, Мирела Щерева Костадинчева , Лиляна Стойкова !Бехар, Терзийски - Златарева - Гълъбова,д-р Веселин Секулов, д-р Методи Станчев, Наталия Цолова , продължават услужливо да се пазят един друг и да прислужват на прокурорите, които им дават работа.
Въпреки шесте експертизи, потвърждаващи прекрасното ми психическо здраве, не можах да сторя нищо, но затова пък съм в перфектно здраве и кондиция.
Какъв шанс съм имал, да се защитя в такива условия?
Нищожен шан, практически нулев.
За да документирам своята невменяемост, насочвам правистите и юристите към размисъл, относно организираната престъпност, в лицето на общинските чиновници в съучастие и комбинация с общинска полиция и прокуратура.

Надявам се ще бъде интересно да се прочетете и помисли:
http://www.advokati-....php?topic=2532
и
http://topnovini.bg/node/58208

В Шумен бях обсаден от журналисти, които проявиха интерес към делото.
Въпреки това, което пиша от години, в София няма никакъв, ама никакъв интерес.
Тези дни мина и завърши делото срещу Правилника за организация и работа на Столичен инспекторат" - София.
Ако спечеля и правилника бъде прогласен за нищожен, над 300 търтеи от столичния инспекторат трябва да бъдат изгонени от Общината и на безправните общински чиновници, да се забрани да съставя актове за административни нарушения.
Така ще бъде прекратена печеливша "схЕма" на общинари и Общинска полиция, която е довеждала до милиони левове глоби годишно,от 13 години.
Никой "нормален" не би имал удоволствието да води такива спорове, при състоянието на работа на съдебната система.
Но аз съм невменяем, нали?
Поздрави, с усмивка! :)
5311276921
Младши потребител
 
Мнения: 98
Регистриран на: 31 Яну 2012, 11:19


Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron