Страница 1 от 1

Преместване от една прокуратура в друга - помощ ?

МнениеПубликувано на: 13 Мар 2013, 16:51
от anie_8186
Здравейте , бих искала , ако може , да ми помогнете с правен съвет . Предварително благодаря на всички отзовали се :) Прокурор съм в Районна прокуратура - град Х. от около 1 година , разбира се , все още нямам атестации и съм с най - ниският ранг ...Искам да се преместя в Районна прокуратура - гр. У - защото там имам жилище , устроена съм там , там имам приятели и там са близките ми .
Какви са вариантите за преместването ми :
- командироване - временен вариант по ЗСВ
- с вътрешен конкурс , спуснат централно от ВСС - всички знаем как протичат тези конкурси ...
и ощ един вариант - който ми се струва най - удачен - да се преместя заедно със щатната си бройка - от по- слабо натоварената прокуратура , в която работя , към доста натоварената прокуратура , в която искам да се преместя . Някой правел ли го е до момента този вариант , как се осъществява - тази промяна на щатното място , как ще ми закрият щатната бройка на едното работно място и ще ми открият нова - на новото работно място , през ВСС минава или през Главният прокурор , как следва да си кореспондират сегашният ми административен ръководител и бъдещият ми началник ?
Предварително благодаря за отделеното време.Поздрави !

Re: Преместване от една прокуратура в друга - помощ ?

МнениеПубликувано на: 18 Мар 2013, 15:56
от 1968
Вземи и отиди при Окръжния си прокурор, с него обсъди въпроса.Командировката я забрави за сега.

Re: Преместване от една прокуратура в друга - помощ ?

МнениеПубликувано на: 19 Мар 2013, 22:23
от nak111
http://www.justice.bg/bg/aktove/pravila/pravila_194.pdf

Имаше такива магистрати - от адм. съдии в провинцията станаха съдии в АССГ.
Ако си мислите, обаче че ще ви огрее без да имате позиции :lol: :mrgreen: :lol:
Сегашния ви адм. ръководител, а пък и окръжния прокурор със зъби и нокти ще драпат да не им вземат бройката /т.е. да не се преместите със щата/, пък ако ще да сте и най-леко натоварената прокуратура в страната.
Ако пък сте "от нашите" нямате грижи - с една пожизнена камондировка "до заемане местото с конкурс", може да изкарате до пенсия във вашия роден град. Ама то ако бяхте "от нашите" тогава никой нямаше да ви прави проблеми за преместване по чл. 194 ЗСВ. Факта обаче, че не са ви командировали нито преместили, ами пишете в този форум и търсите от тук помощ, говори че не сте от "нашите".
А пък като не сте от "нашите" от сега мога да ви кажа, какво ще ви каже районния и окръжния прокурор : "Някой да те е карал насила да идваш тук. Ако не беше дошла сега твоето место щеше да бъде заето от някой местен, който нямаше да ни прави подобни проблеми. Като не ти харесва - напускай и си се прибирай в родния си град, за твоето место чакат 100 човека. То ако беше голям юрист щеше да си спечелиш конкурс за твоя град, а не да идваш тука". :twisted:
Очаквайте и негативно отношение и от редовите ви колеги, щото под каквато и форма да се преместите - командиравка, преместване със щата, вашата работа ще се прехвърли на тях, колкото и малка да е натовареността ви. По мои впечатления, колкото по-малка е натовареността на един магистрат, толкова е по- мързелив, респективно недоволства, че този месец ще трябва да изгледа още едно дело, и така делата за този месец ще му станат ......... 6 броя :mrgreen:

Re: Преместване от една прокуратура в друга - помощ ?

МнениеПубликувано на: 26 Мар 2013, 18:49
от teogeo
Така си е добре. Иначе, като са си по родните места и се почва - ха на роднини, ха на приятели, ха на съученици... услуги, лобиране. Оси*ат се... Едно време циганите така ги разселваха, ако си спомняте.

Re: Преместване от една прокуратура в друга - помощ ?

МнениеПубликувано на: 27 Мар 2013, 15:42
от nak111
teogeo написа:Така си е добре. Иначе, като са си по родните места и се почва - ха на роднини, ха на приятели, ха на съученици... услуги, лобиране. Оси*ат се... Едно време циганите така ги разселваха, ако си спомняте.

Факт, безспорен. Не само циганите, ами и военните бяха така - ако си от Петрич те пращат в Шабла.
Кофти обаче за колежката, щото бая магистрати си се върнаха по родните места след няколко месеца "в изгнание" /назначени на другия край на България, колкото да влязат в системата/, ама за простосмъртните е друго.