начало

Заради девет отвода ВСС не успя да излезе със становище за кариерните бонуси Заради девет отвода ВСС не успя да излезе със становище за кариерните бонуси

Въпрос за призовките и СГС

Дискусии на тема съдебната власт в България


Въпрос за призовките и СГС

Мнениеот kukla » 04 Май 2004, 09:33

Все си мислех, че прекарвайки последните 5 години в съдебните зали (не като адвокат) вече не са много нещата, които могат да ме изненадат.
От м. март е насрочено за 8 юни дело срещу едно ведомство, по което съм ищца. Тъй като до момента не съм призована, вчера посетих деловодството на административна колегия на Софийски градски съд. Попитах учтиво дали са изпратени призовките до страните (имайки предвид, че вече сме месец май, а делото е юни). Отговорът на учтивото същество, (колегия 3 "Д"), което едва не ме уби с поглед, беше "НЕ".
Искам да попитам, има ли някакъм регламент в какъв срок се пишат призовките и се уведомяват страните и т.н., защото както е тръгнало, вървим не към нередовно призоваване, а към никакво призоваване? Какво да направя? Случаят касае нарушаване на конкретно право на малолетно дете от държавно ведомство! Имах си хас да има отлагане поради деловодителски мързел!
kukla
 

Re: Въпрос за призовките и СГС

Мнениеот младежа » 04 Май 2004, 09:55

Кукличке, явно малко си прекарала в съда, за да разбереш ,че делата се решават НЕ от съдиите, а от призовкарите и деловодителите.
Не хаби нерви, за 2-3 годинки ще избуташ делото? Правото няма нищо общо с ...........изпращането/ Неизпращането на призовки/за жалост.
младежа
 

Re: Въпрос за призовките и СГС

Мнениеот boba » 04 Май 2004, 10:39

Не дай си боже, да имаш и експертиза по делото. Такава комбина са деловодителките с вещите лица, че антидатират подадена да речем 3 дни преди делото експертиза с дата отпреди една седмица. И пред съдията нищо не можеш да докажеш, и по експертизата не можеш да се подготвиш.
boba
 

Re: Въпрос за призовките и СГС

Мнениеот kukla » 04 Май 2004, 11:01

Ма то било ужас бе! Ама няма да отстъпя! Моля, кажете ми какво да правя.
kukla
 

Re: Въпрос за призовките и СГС

Мнениеот kukla » 04 Май 2004, 15:53

Няма ли никой, който да ми каже как да се оправя с мързеливата деловодителка?
kukla
 

Re: Въпрос за призовките и СГС

Мнениеот Тoshko » 04 Май 2004, 16:17

Кукличке, нима не знаеш?!
Парфюмче (от скъпите - напр. женския Blue na Ralf Lauren), някое и друго подаръче, мили очички и т.н.
Тoshko
 


Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта


cron