начало

ВКС ще тълкува дали и кога е допустимо разгласяване на материали от разследванията ВКС ще тълкува дали и кога е допустимо разгласяване на материали от разследванията

наказателно престъпление

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


наказателно престъпление

Мнениеот poliyan » 23 Фев 2004, 19:21

При случай на нанесени телесни щети върху лице , което е подписало декларация , че няма да съди виновника , но въпреки това отива и изкарва медицинско за телесните си щети. И започва да изнудва другото лице с цел женидба. Въпросът ми е следният: Колко е давностният срок ,в който действа това медицинско и възможно ли е да се подаде жалба срещу лицето ,което изнудва .
poliyan
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 07 Дек 2003, 23:13

Re: наказателно престъпление

Мнениеот donna2 » 23 Фев 2004, 19:57

не става въпрос за давностен срок на медицинското , ако престъплението се преследва по тъжба на пострадалия /частен характер / тъжбата се подава в 6 месеца в случая от извършването на деянието
donna2
Потребител
 
Мнения: 992
Регистриран на: 17 Юни 2004, 18:48

Re: наказателно престъпление

Мнениеот Гери » 27 Фев 2004, 12:03

И в крайна сметка какво пише в медицинското, какво е заключението?
Гери
 

Re: наказателно престъпление

Мнениеот indi_AD » 27 Фев 2004, 12:23

Каква е телесната повреда???
indi_AD
 

Re: наказателно престъпление

Мнениеот Гери » 27 Фев 2004, 20:34

Ако е лека телесна повреда броите 6 месеца :) от датата на Медицинското... и изтекът ли изхвърляте лицето "изнудващо Ви" с цел женитба :)

Срокът за подаване на тъжба за лека телесна повреда е 6 месеца. Пропусне ли го, тъжбата ще е просрочена и няма да бъде разгледана от съда :)

http://www.consult-bg.com
Гери
 


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron