начало

ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските

след освобождаване от наказателна отговорност по чл.78аНК

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


след освобождаване от наказателна отговорност по чл.78аНК

Мнениеот megy82 » 27 Мар 2006, 11:53

при условие, че съда освободи от нак. отговорност по чл.78а НК и в съдебно заседание пострадалия заяви , че не претендира възстановяване на щети, застрахователната компания основателно ли търси заплащане на сума,която е изплатена на пострадалия
megy82
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 27 Мар 2006, 11:34

Мнениеот maria01 » 27 Мар 2006, 12:39

За да се приложи чл. 78 а е необходимо имуществените вреди да са възстановени - т.е най-вероятно застрахователната компания вече е платила обезщетение и ако е така естествено е пострадалият да заяви, че няма претенции. Това не лишава застрахователя от правото му да предяви регресен иск, ако са налице основанията за това.
maria01
Потребител
 
Мнения: 208
Регистриран на: 16 Яну 2004, 11:52
Местоположение: София


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron