начало

МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади

Помощ относно жалба

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Помощ относно жалба

Мнениеот nickich » 28 Апр 2006, 09:56

Накратко. Получих призовка да се явя в РПУ. Оказа се, че има жалба срещу мен. Този, който ме разпитва в РПУ-то, се представи като оперативен работник, име накара да пиша обяснение, без да ми прочете жалбата, само ми я преразказа накратко, като ми обясни, че не можело да ми я дава, тъй като не съм обвинен в нищо. След като около 4ас му отказвах да пиша каквото и да е, без да ме запознае със жалбата, той най-накрая ми я даде да я прочета. Прочетох я. Писах обяснения, но тъй като бях под напрежение, доста неща съм пропуснал. А и непознаването на законите не ми помогна... Относно жалбата, подадена срещу мен - доста голяма 4аст от обясненията на жалбоподателя са клевета.
Въпроса ми е (или въпросите..): Мога ли да подам жалба за клевета срещу жалбата? Има ли срок в който това трябва да стане? Мога ли да си променя (или допълня) обясненията, които писах? Имам ли основание да подам жалба срещу служителя?
nickich
Младши потребител
 
Мнения: 16
Регистриран на: 18 Апр 2006, 10:05

Мнениеот gudio » 28 Апр 2006, 10:35

В случая по-скоро става дума за "набедяване н престъпление". Изчакайте малко, защото ако сега пуснете жалба, тя просто ще бъде приложена към съществуващата преписка и има опасност това да "мотивира" разследващия орган да Ви изкара виновен на всяка цена, за да не излене, че оплакалият се е престъпник. В много голям процент от подобни случаи, за съжаление, самото образуване на преписка е "поръчково" и затова съществува посочената опасност.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител
 
Мнения: 3128
Регистриран на: 01 Мар 2006, 19:39

Мнениеот nickich » 28 Апр 2006, 13:24

От РПУ-то ми обясниха, че тези документи сега отивали в прокуратурата и там прокурорът щял да реши какво ще става... Идеята ми беше да опиша подробно каквото знам, и евентуално прокурорът да реши, 4е жалбата няма основание и да не се стигне до дело...
Но, може би, наистина е по-добре да из4акам...
nickich
Младши потребител
 
Мнения: 16
Регистриран на: 18 Апр 2006, 10:05


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 2 госта


cron