начало

МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади

СЛАМКИ за споразумение по 381 НК и Образец № 5

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


СЛАМКИ за споразумение по 381 НК и Образец № 5

Мнениеот wit » 24 Май 2006, 13:03

Колеги, затруднявам се да открия сламка за споразумение по 381 НК, както и Образец № 5 по Наредбата за заплащане на адвокатска помощ - след приключване на дело, по което съм назначена за служебен защитник. Може ли някой да помогне? Благодаря и честит празник на всички!
wit
Младши потребител
 
Мнения: 92
Регистриран на: 17 Мар 2006, 11:17

Мнениеот dinev » 24 Май 2006, 22:45

Там е работата, че дори и да Ви дам такава сламка, наложилата се практика в различните прокуратури е различна. За жалост, разбира се. съветът ми е да се обърнете към съответната прокуратура и да поиската от тях, или от местен колега - адвокат.
dinev
Потребител
 
Мнения: 472
Регистриран на: 17 Май 2002, 22:59

Мнениеот wit » 25 Май 2006, 09:00

моля, пуснете ми каквото и да е. За СГП става дума, покани ме прокурорката да подпишем споразумение за едно служебно, самата тя се мести другаде от понеделник и не й се занимава да пише, а аз просто не съм работила такива. Ако не Ви затруднява особено - пуснете нещо, пък ще го допреработвам. Благодаря!
wit
Младши потребител
 
Мнения: 92
Регистриран на: 17 Мар 2006, 11:17

Мнениеот wit » 25 Май 2006, 10:34

Никой ли няма форма за това споразумение??? Няма ли някой прокурор, четящ ЛЕКС? Моля
wit
Младши потребител
 
Мнения: 92
Регистриран на: 17 Мар 2006, 11:17

сламка

Мнениеот bostandjieva » 25 Май 2006, 11:13

Това е една не много добра сламка, но горе-долу очертава формата на споразумението. Като го изготвиш отиди в прокуратурата с дискета, за да го коригирате, ако се наложи
:)
С П О Р А З У М Е Н И Е

ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА НАКАЗАТЕЛНО ПРОИЗВОДСТВО
ПО РЕДА НА чл. 381 от НПК по следствено дело/ дознание № …../… г. по описа на на ОСлС…./РПУ ….., вх. № г. на СГП


А. СТРАНИ ПО СПОРАЗУМЕНИЕТО
Днес, ….. 2006 г., в …..прокуратура град ….., се срещнаха страните по сл.дело/дознание № по описа на ….., вх. № ……., намиращо се във фаза досъдебно производство,
1. ДЪРЖАВЕН ОБВИНИТЕЛ- …… - прокурор в …. прокуратура;
2. УЛИЧЕН - ….снема се самоличността
3. ……..- адвокат при …….. колегия град …., служебен защитник на уличения;
Б. ПРЕДМЕТ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО
Страните, спазвайки изискванията на член 381 от НПК, обсъдиха и постигнаха съгласие по следните въпроси:
І. Уличеният ….. се признава за виновен в това, че:………………..
престъпление по чл. ………. НК;
ІІ.За посочените в т. І престъпления и на основание чл. 381 НПК на уличения се определя наказание ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за всяко едно от престъпленията.На основание чл. 66 от НК уличения се освобождава от изтърпяване на наложеното наказание ЛОС при изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.
На осн. чл. 23 ал.І от НК на уличения се определя общо наказание ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, което на осн. чл. 66 от НК се отлага при ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.
ІV.Разноските по делото, в размер на 109 лева за експертиза, се възлагат на уличения и ще бъдат изплатени от уличения в срок от две седмици.
Страните постигнаха съгласие по описаните по-горе въпроси, водени от желанието за по-бързо приключване на наказателното производство с последиците на влязла в сила присъда, без същинско съдебно разглеждане на делото.
Удовлетворени от споразумението, страните го подписват, като прокурора ще го внесе незабавно за одбрение в …… районен съд.

ОБВИНЯЕМ:……………. ЗАЩИТНИК:……………… ПРОКУРОР:……………

ОБВИНЯЕМ: Заявявам, че съм съгласен с постигнатото споразумение и декларирам, че се отказвам от съдебно разглеждане на делото по общия ред.


ПОДПИС:……………………
bostandjieva
Младши потребител
 
Мнения: 18
Регистриран на: 07 Ное 2001, 15:46


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron