начало

ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските

Обида

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Обида

Мнениеот desi7406 » 15 Юни 2006, 18:52

Какво е нужно да направя, за да бъде заведено дело за обида срещу жена, която постоянно и пред всеки ме нарича "........."? Цитирам думата, тъй като ми е известно, че не всяка квалификация се приема в съда като обидна.
Благодаря Ви.
desi7406
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 15 Юни 2006, 18:48

Мнениеот mishi_83 » 15 Юни 2006, 18:58

Подайте тъжба в районен съд. Компетентен е този по място на извършване на престъплението т.е. там, където са Ви обидили. Делото е от частен характер и Вие трябва да присъствате на всяко заседание, в противен случай производството се прекратява.
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!

В. Коняхин
mishi_83
Потребител
 
Мнения: 738
Регистриран на: 03 Мар 2005, 13:27
Местоположение: София

Мнениеот desi7406 » 15 Юни 2006, 19:01

Добре, но откъм доказателствен материал какво трябва да представя?
desi7406
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 15 Юни 2006, 18:48

Мнениеот monteskio » 15 Юни 2006, 19:17

mishi_83 написа:Подайте тъжба в районен съд. Компетентен е този по място на извършване на престъплението т.е. там, където са Ви обидили. Делото е от частен характер и Вие трябва да присъствате на всяко заседание, в противен случай производството се прекратява.Ще добавя само, че ако имате повереник, не е задължително да се явявате на всяко заседание. За да е налице осъществен състава на престъплението обида, трявба в съзнанието си, да сте възприели тези слова именно като обида. Т.е. действие , с което се унизява Вашето чест, досйтойство, добро име. Доказателствената тежест поотношение на обвиеннието е във Васс.Вие трябва да установите, че определено лице " Ива ИВанова " е извършила нещо инизително. За целта ви трябват свидетели които: ЩЕ установят момента, начина на извъпрване ан деянието: свидетели за обстоятелството че вие сте се почивствала обидена, преживяла сте го лично и т.н. Необходимо Ви е да се свържете с адвокат за да бъдат Вашите интереси защитени по-най-добрия начин.


УСПЕХ!
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител
 
Мнения: 1630
Регистриран на: 04 Юли 2003, 12:51
Местоположение: Варна


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron