начало

Дали, ако ти е писано да се удавиш, няма да се обесиш, ако държавата ти слага примката Дали, ако ти е писано да се удавиш, няма да се обесиш, ако държавата ти слага примката

търся ТР относно неоценяемостта на лични и други документи

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


търся ТР относно неоценяемостта на лични и други документи

Мнениеот yugoslav » 20 Юни 2006, 20:16

Колеги, от няколко дни усилено търся ТР относно неоценяемостта на лични и други документи /не ценни книги!/ в пари! Всички казват, че има такова ТР, но никой не може да ми посочи нищо повече-номер, година... Ако някой разполага с "идентификационните" белези на това ТР , моля да ми ги посочи!
С внимание бих приел и акъл от колегите във връзка с това дали има съставомерност на деянието по чл.194, ал.1 НК, ако предмет са само и единствено документи и нищо друго!
Тенк ю!
yugoslav
Потребител
 
Мнения: 149
Регистриран на: 09 Май 2006, 21:52

Мнениеот lawhope » 20 Юни 2006, 20:35

Ако предмет на деянието са само документи за самоличност,си мисля за приложението на чл.80 т.3 от Закона за българските документи ,където отнемането без знанието на лицето,използването и т.н. се наказват единствено с глоба- е ,доколкото всичко това не осъществява състава на по-тежко престъпление,разбира се...
lawhope
Потребител
 
Мнения: 123
Регистриран на: 09 Апр 2006, 10:25
Местоположение: SOFIA

Мнениеот mishi_83 » 20 Юни 2006, 21:04

Кражба в този случай не може да има - каква ще е паричната стойност на тези документи, освен ако не се касае за ценни книжа?!

По вероятно е тук да намери приложение Чл. 319. (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който унищожи, скрие или повреди чужд или не изключително нему принадлежащ документ с цел да причини другиму вреда или да набави за себе си или за другиго облага, се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация.
mishi_83
Потребител
 
Мнения: 738
Регистриран на: 03 Мар 2005, 13:27
Местоположение: София


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 4 госта


cron