начало

КПКОНПИ не е съгласна, че трябва да плаща 100 000 лева на Трайчо Трайков КПКОНПИ не е съгласна, че трябва да плаща 100 000 лева на Трайчо Трайков

споразумение по 414ж

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


споразумение по 414ж

Мнениеот прасчо » 26 Ное 2004, 11:19

За да се постигне споразумение по чл. 414ж НПК трябва ли обвиняемият задължително да се е признал за виновен и ако да защо?
Благодаря за съдействието Ви!
прасчо
 

Re: споразумение по 414ж

Мнениеот Ал » 26 Ное 2004, 18:41

Хайде де,кой ще даде компетентно мнение???........
Ал
 

Re: споразумение по 414ж

Мнениеот wwwww » 26 Ное 2004, 20:40

Ами на какво основание ще се иска тогава например щетите да бъдат възстановени като задължителна предпоставка?
wwwww
 

Re: споразумение по 414ж

Мнениеот my_feya » 27 Ное 2004, 02:19

обвиняемият задължително трябва да се е признал за виновен в извършване на престъплението, както и трябва да е възстановил имуществените вреди /или да е представил обезпечение/. Става въпрос за съставомерните вреди, установени на предварителното производство.
В тази връзка неимуществените вреди не подлежат не възстановяване, защото не са съставомерни и тяхното установяване подлежи на доказване.
my_feya
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 02 Ное 2004, 21:44

Re: споразумение по 414ж

Мнениеот danbe » 27 Ное 2004, 19:48

Признавеното за виновен е задължително.То се отразява изрично в споразумението обикновено като първа точка.В края се уточнява ,че подсъдимият е съгласен със споразумението и разбира последстивята от него а именно,че същото има последиците на влязла в сила присъда и че с него се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.За да се стигне до този краен резултат понякога се налага сериозен пазарлък.
danbe
 

Re: споразумение по 414ж

Мнениеот LakeG » 28 Ное 2004, 12:59

Трябва!А защо-защото ако не е виновен/респ.това не е установено в процеса/ за какъв дявол ще му се налага наказание?Ако обаче съдът не удобри споразумението не бива да имате притеснение за това признание, тъй като то автоматично губи доказателствената си стойност и вината подлежи на установяване на общо основание!Успех!
LakeG
 

Re: споразумение по 414ж

Мнениеот галина » 28 Ное 2004, 13:03

Без признаване на вина,няма наказание.Обратното би било да се докаже виновността, а това става по общия ред.В споразумението задължително се вписва,че обвиняемия/ или уличения/ признава вината си,съгласен е с наложеното му наказание и се ОТКАЗВА ОТ РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ДЕЛОТО ПО ОБЩИЯ РЕД.
галина
 


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron