начало

Прокурори и следователи ще вдигат паметник на американски президент в София Прокурори и следователи ще вдигат паметник на американски президент в София

Предложения и оплаквания.

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Re: Предложения и оплаквания.

Мнениеот vetre » 12 Юли 2010, 23:23

Аха,значи си против свободата на словото.
vetre
Потребител
 
Мнения: 386
Регистриран на: 24 Юли 2008, 20:11
Местоположение: скапана държава

Re: Предложения и оплаквания.

Мнениеот Melly » 13 Юли 2010, 00:22

vetre написа:Аха,значи си против свободата на словото.

vetre написа:Правя един UP на предложенията за борба със спама и добавям една молба:
не може ли форума за юристи да се чете свободно,а да не могат да се
пишат мнения от хора без оторизация.

Първначалният замисъл за "форум за юристи" беше съвсем друг - това би трябвало да е територия само за юристи. :idea:
Ай нЕма нужа да ни четат "други". 8)
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител
 
Мнения: 7841
Регистриран на: 18 Окт 2007, 23:13
Местоположение: гр. София

Re: Предложения и оплаквания.

Мнениеот pravotoenedostuzno » 14 Авг 2010, 00:21

Многосе радвам че макар и за последен път,в случай да не съм баниран,поствам в една тема след един перфектен юрист, чиито постване в много случаи заштити мои мнения поствани в раздел "Изпълнително производство".
Но не сам тук да търса поткрепа от този перфектен юрист,нито да упътвам някакви съмнителни изявления,а съм само заради два поста на някой от властелините на този форум понеже устата му е станала подлога за поствашти юристи тук в всичките потфоруми. Да бъда ясен ето неговите изявления които копирам от дума до дума:

т Clavdivs. на Пон Юни 02, 2008 10:47 am
Поразчистих това-онова....

За брътвежите дали са псевдонаучни.... нямам необходимите специални знания да преценя .....

Хахо-хихих-тата ги преместих в Общи...


Призовавам изявяващите се в този раздел на форума юристи и студенти по право, както и питащите преди да си постнат творенията да си отговорят на следните въпроси:

1. Това, което го пиша срещу някой мога ли да изгърмя за обида?

2. Дали пък не е по-добре да си лафим с ЛС?

3. Майтапите са готино и отпускащо нещо във форума, ама да вземем да отидем на гости в раздела на Гъдьо а?!
и
т Clavdivs. на Вто Апр 01, 2008 6:17 pm
Форум "Наказателно право" е сравнително спокоен форум, но все пак да нахвърляме нЕкои насоки:


1. Писането на латиница не се толерира. Ако IP-адреса на писалия на латиница не е български, постът ще бъде "преведен" служебно и потребителя ще бъде помолен за напред да използва кирилица. Ако пост на латиница произхожда от българско IP, то потребителя ще бъде помолен да си го "преведе", като при повторност постовете написани на азбука различна от кирилицата ще бъдат изтривани.

2. Писането само с главни букви означава викане. В този форум ще се говори нормално! Всяко "викащо" мнение ще бъде архивирано в кръглата папка!

3. Заглавия от типа "Спешно!" "Моля за помощ!" "Уле к'во стана?" ще бъдат редактирани с оглед по-голяма информативност. Мода си запазва правото да вкарва и "хумористичен" елемент при редактирането на подобни заглавия...

4. Теми от типа "еди-кой си съдия/прокурор/следовател/адвокат и т.н. е любител на еднополови/животински/ и пр. ласки" ще бъдат незабавно изтривани, като при особена дързост авторът им ще бъде предлаган за бан.

5. Потребители, регистриращи никове ad hoc за да оплюят някой от участниците във форума ще бъдат предлагани за бан и с "оригиналния" си ник, като мода същевременно ще прилага спрямо тях и "политика на празното мнение".

6. В постовете с особено изумително съдържание, което може да обърка потребител на форума и за които има съмнения, че произлизат от неюрист, ще бъде поставено предупреждение за това.

7. За предложения, въпроси, жалби и протести може да пишете на локалния модератор по всяко време.

А мене е вечно банирал само за това че сам написал за господин Калахан 2008 -ЧСИ че или е некомпетентен по изпълнителното производство или търговски непоткован. Може да господин Администратор да ме оповергае но моите 7-8 теми отидоха вав вечните ловишта на БАНА.
Не бих се появил да в моя подкрепа не беше поствала еминентна юристка,на която имам безкрайно доверие в компетентноста в правните науки, която каза че член 18 ал.1 на ЗЧСоцијалистическо-комунистилески И има голяма дупка. Този закон който сега мога да нарека че е закон на ЧАСНИТЕ СОЦИЈАЛИСТИЧЕСКИ МУТРИ понеже е усвоен през сптември месец 2005 год. Тогава не беше престъпната група ГЕРБ /цитат на госп.blind_guardian на Сря Авг 04, 2010 6:14 pm на власт и Царските коалициони Станишевци позволиха да индивидуалните СИ напуснат Съда и да директно минат в ГИЛДИЈАТА на ЧАСНИТЕ СОЦИЈАЛИСТИЧЕСКИ МУТРИ.
Но цървулат си е цървул, вари го, печи го - все цървул си остава./. /цитат на госп.blind_guardian на Сря Авг 04, 2010 6:14 pm /. Понеже тези ЧСМ са заштитени до поразия на основание на чл.270 от НК, те си позволяват да те изнудват с откриване на интимни факти пред членовете на семејството на длъжника със цел да те принудят да събереш парите,а ако не знае се какво се случва. А в последно време ,много нашумяха разни ГГ групировки или може би ме подсештат на злогласните СС групи от едно време или групата ДС/не чети Демократичен съюз/. Вместо магистратите да потърсят в оригинал ЗЗ на сума от 50.000 лв.предявен на дата на ВИЖДАНЕ която е потписал г. Чирица, те извартяха делото да е самата госпожа Чирица изнудвач на госпожа Димитрова. Никой не се сети като прокурор да попита откъде ГГ Групите имат пари да откупват дълговете от банките а после да изнасилват длъжниците с телефонен тормоз.
Всичко което казах до сега във враска с ЧСМ(И) е обмислено и доказуемо. В член 18 от ЗЧСИ пише какви действия на изричито търсене от страна на Взискателя само не казано коя високосна година ще стане. Същото е и с член 433 и член 434 които ЧСИ ги третират като Алайбегова слама. Щом са успяли да вмъкнат и термина ВИСЯЩО ИП какво можеме да говориме.А цървулат си е цървул, вари го, печи го - все цървул си остава./. /цитат на госп.blind_guardian на Сря Авг 04, 2010 6:14 pm /. Служа се с тези цитати понеже забелјазах да подлогите на Цара и Станишев в много мнения за темата Килърите директно обиждат обществени личности и то с цел политическа дискредитация на официалното правителството, част от коректната прокуратура и МВР като цяло. А господин Clavdivs. на Пон Юни 02, 2008 10:47 am написа куп предложенија за вечен БАН.
А следваштите обиди които ще цитирам ще потвърдат това:

REVOLUTION на Сря Авг 04, 2010 3:56 pm
Боже каква експертиза са направили , ама тия хора са я подкарали през къра...И това колега прокурор я е чел тая експертиза и я е приложил като доказателство.

svettoslav на Сря Авг 04, 2010 6:09 pm
Както е казал Моканина: "Боже,Боже,колко мъка има по тоя свят,Боже..."
Някой "експерти" направо са се забравили..в трети курс..на съответната специалност.За какви се мислят тия спецове понякога-не знам.Изкушава се човека,кога ще пише такива глупости друг път.Че на всичкото отгоре някой му ги и чете.Само за туй нещо си заслужава да му "набиеш канчето",ако мога така да се изразя.
svettoslav

blind_guardian на Сря Авг 04, 2010 6:14 pm
Ами мисля, че коментарите са излишни... Преди десетина години карах стаж в СРП и имаше едни прокурорки /предимно/... Сега сигурно са в градска вече, та всичко може да се очаква оттам. А за полицаите /милиционерите/ в Бг вицове се разказват от деситилетия. Поздравления за състава на САС, който не се поддаде на огромния неправомерен политически натиск и защити устоите на демокрацията и правовата държава... Жалко, че ако се направи специализиран съд в него ще попаднат от другия вид магистрати /този от СГС напр./ и ще обслужват нечии други интереси. Всъщност в страната функционира организирана престъпна група "ГЕРБ", чиито висши политически деятели грубо погасват Конституцията на РБ и недопустимо нарушават принципът за разделение на властите. Доста провали и издънки направиха от МВР и в една нормална държава министърът вече щеше да си е подал оставката, а не да се изявява по медиите като новия Месия. Но цървулат си е цървул, вари го, печи го - все цървул си остава.

svettoslav на Сря Авг 04, 2010 6:23 pm
Скоро ще съжалява за това си своеволие,така съм го нарисувал,че и майка му няма да го познае.Сложили му едно чифте и проверява човека наред.Явно Цветанката ги въодушевява много,много телевизия гледа завалийката.Аз пък правя точно обратното.Не съм политически пристрастен,но взеха да се поосират ми се струва.
blind_guardian на Сря Авг 04, 2010 7:14 pm
И аз съм кат Бай ви Ганя - всички политици са маскари...
Ама тези клоуни от МВР ми мязат на анимационни герои. То не бяха "Наглите", "Октопод", "Всичко коз", "Килърите", "Перачите"... Не знам дали няма и "Е*ачите"... Но това, което очаквам да видя и да се случи в тази Държава, вече една година го няма...
от 1968 на Сря Авг 04, 2010 8:52 pm
Абе, аз преди време бях отворил една тема ТИТАНИТЕ ОТ СОФИЙСКА ГРАДСКА, ама тогава подкрепата беше маловата.Сега са паднали толкова ниско, че са станали подлоги на ББ, ЦЦ и заместник главното Бойко, по "следствената" част.Ама то какъвто главния, такива и софийските, за срам, че и аз съм прокурор.
Што не си даде оставката и да си напуснал прокуратурата ако ти не харесват тези клоуни от МВР

т 1968 на Чет Авг 05, 2010 8:01 am
И сега постановление за обвинение се изготвя след събиране на достатъчно доказателства, съгласно НПК, ама кой ти гледа, важна е пушилката и общественото мнение, което в момента е достатъчно изкривено и малко му трябва.Велчев и Найденов си политиканстват и поддържат яловите операции на МВР, а от това "страдат" и СГП.Но закона си е закон и трябва да се спазва, до сега не съм видял някой от тях да е скастрил ченгетата/може и да има такива случаи, но явно не се огласят/.Да сте видяли Ситнилски да е медийна звезда като тези двамата.Особено последните изяви на Найденов - човека просто е с болно съзнание, затова го разхождат по длъжностите като фурнаджийска лопата, място не могат да му намерят, тесни са му следствие и прокуратура.Колкото до ББ и ЦЦ,разсъжденията са им на ниво кандидат-студент и внимание изобщо не следва да им се обръща.ББ щял да превежда доказателства и да ги дава на разни други службички в чужбина - да видяхте някой от наблюдаващите прокурори или горепосочените двата да стане и да каже, че разгласяването на данни и материали от делата става с разрешението на наблюдаващия.
А ЧСИ- тата могат да разгласяват дани без съгласности, но да вземеш една сопа али член 270 от НК


ellybaicheva на Чет Авг 05, 2010 10:50 am
Добре, че е този форум, та човек да прочете нещо смислено!
Ужасявам се до каква степен на простотия е доведено това наше народонаселение, четейки коментарите по другите форуми, а простотията на ЦВ.Цв. и Б.Б ме довежда до истеричен смях и отчаяние!
Мисля че става дума Цвъркор Цвъркоров и Биджит Бардо
И как така ще дава на Европол и не знам си още какво материалите , ще харчи държавни пари да превежда на английски. Много интересно, каква правна стойност би и имал техния анализ и преценка?! И длъжен ли е българският съд да се съобразява с нея. Още нещо - нали въпросния НПК, който толкова не им харесва го гласих и майсториха в името на съответствието му с Европейското законодателство, тогава да бъдат така добри да го ЧЕТАТ и прилагат . лично препоръчвам това на министъра! А що се отнася до компетентността на прокурорите и тази на съдиите - общоизвестна "тайна" е, че прокурорите имат план да изпълняват, така както и полицаите/на тях всичко това им се води "разкрит извършител"/ и нека някой да отрече това.

REVOLUTION "бушон" на Чет Авг 05, 2010 4:30 pm
Цветанов продължава с цирка.Сега иска 3 съдии пуснали с гаранция по другото дело , незнам как ги наричаха , да отговарят СОЛИДАРНО за 570 000 лв. изтеглени от "бушон" , защото ВИДИТЕ ЛИ поради това , че не им взели мярка за неотклонение , били изтеглени парите , само че премълчава , че това е станало 4 дни преди да се гледа мярката.Това е безобразие.

Вие господин Clavdivs какво ще кажете за тези обиди към общствени личности,които са легално избрани от българският народ и ако се опитате да ме банирате или оставите празно мнение ще испратя всичко това до пресата в България и то чрез много добар поштальон а после ште ви накарам да банирате всичките които се препознаят в цитата на господин blind_guardian на Сря Авг 04, 2010 6:14 pm цървулат си е цървул, вари го, печи го - все цървул си остава. И явно да се извините на всички които бяха наречени подлоги (чети нощна тоалетна-цокало)
А Вас ви най- учтиво моля да ми върнете правото на активно мнение.
Аз не сам цокало
pravotoenedostuzno
Младши потребител
 
Мнения: 75
Регистриран на: 26 Авг 2009, 00:36

Re: Предложения и оплаквания.

Мнениеот Гост. » 14 Авг 2010, 01:47

:roll: И аз не съм :P , вярвам и никой друг не е.

Много ти завоалирано изложението, но според мен наложен бан нямаш.
Какъв ти е точно проблема?

Clavdivs е готин, но отдавна не пише тук( или пък може би не :wink: ).
Гост.
Старши потребител
 
Мнения: 9438
Регистриран на: 25 Яну 2013, 17:33

Re: Предложения и оплаквания.

Мнениеот pravotoenedostuzno » 14 Авг 2010, 13:00

Проблемат ми е че на 7-8 поста в раздел Изпълнително производство има доста прочетено а нито един отговор специялно за ЗЗ,ЧСИ и спирне и прекратяване на изпълнителното производство. Ако например след поста брой на присъстващите във форума които са прочели мнението ми е е 100 ,невъзможно е поне един юрист да не отговори макар и наопъко.
Също така аз не знаех много за ЗЧСИ. Там от 84 члена само 2 члена касаят вънуващи отговори като:
Колко време е потребно на ЧСИ да раследва имущественото състояние на ответника отн. длъжника и колко време му трябва да отговори с протокол по чл.434 ГПК за своите действия след подаване на молба от длъжника или неговия пълномощник.
Празнота в този закон и дупка до дупка. Закон идеален за мутрите и криминалните типове. Освен плащане на дълга (задължението) ЧСИ не признават ништо друго.
И чак сега разбрах зашто е създадена като ценна книга ЗЗ којато може в 90% от случаите да служи като средство за изнудване, понеже освен В и Д никой не може да посвидетелствува какви са тези задължения.Нима един нотариялно заверен договор за дадени вещи или пари с разписана и нотариално заверена премателно предавателна разписка когато касае две физически лица не е по чиста работа чак и за еди кой си састав на Районите съдове. Чисто пране на пари. Както и банките със своите необезпечени кредити (а това не можете да го намерите и в държавата Тимбукту) в периода 2006-2008 г. А сега техните кредити откупени са от разни ГГ групи. Чисто пране на пари.
Чак съжалявам че съм се испречил измежду предишния който е дал мнение по този въпрос или е търсил помощ ,а след мене Админа е затапил дискусията.
Аз и тук не бих писал повече да не беше вашият коректен въпрос.
Много съм с колеги от Вашия бранш тук където живея съм говорил и те се чудят как е възможно това. Например отговорът на изискването на ЕС за хармонизация на ИП в домашното правораздаване и по точно за създаване на ЧСИ служба е бил негативен. Те и така си имат доста Јоцича и Шарича да още други не би създавали.
Благодаря !!!!!
pravotoenedostuzno
Младши потребител
 
Мнения: 75
Регистриран на: 26 Авг 2009, 00:36

Предишна

Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron