Страница 1 от 1

svidetelstvo za sadimost

МнениеПубликувано на: 15 Яну 2002, 22:52
от miroslav
Kakva e prozedurata za izvajdane na svidetelstvo za sadimost ot druga darjava

RE: svidetelstvo za sadimost

МнениеПубликувано на: 16 Яну 2002, 11:24
от kovachev
Niama takava.

RE: svidetelstvo za sadimost

МнениеПубликувано на: 16 Яну 2002, 22:05
от Кларк Кент
Ако имате впредвид, че Вие сте българин, който се намира в чужда държава и Ви е необходимо българско свидетелство за съдимост, просто трябва да изпратите чрез посолството ни пълномощно на някой Ваш близък, който да ви извади такова от Районен съд по месторождението Ви, което може да се легализира и да Ви послужи в чужбина. Ако сте в България и се интересувате от съдимостта на чужденец постоянно пребиваващ в страната или български гражданин роден в чужбина, това става чрез Централно бюро съдимост в София, но не знам дали има ред за граждани. Просто е необходимо уточнение, за да се разбере какво точно Ви интересува.Нормативна уредба има в Наредба № 1 на Министерство на правосъдието,Д.В. бр.10/2000 г., изм. ДВ. бр.

RE: RE: svidetelstvo za sadimost

МнениеПубликувано на: 17 Яну 2002, 09:56
от kovachev
Deistwitelno izrichno zakona predwijda da se izdawa swidetelstwo za sydimost chrez pylnomostno, no probwal li e niakoi da naprawi towa. Pone wyw Warnenski raionen syd toa e newyzmojno. Za syjalenie.

RE: RE: RE: svidetelstvo za sadimost

МнениеПубликувано на: 27 Яну 2002, 13:14
от Кларк Кент
В Министерство на правосъдието има инспекторат, сезирайте ги с жалба. Няма друг начин административните служители да разберат, че работят за гражданите, а не обратното.