начало

Назначиха двама заместници на главния прокурор, Пламена Цветанова подаде оставка като член на ВСС Назначиха двама заместници на главния прокурор, Пламена Цветанова подаде оставка като член на ВСС

моля за съвет

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


моля за съвет

Мнениеот emi » 31 Яну 2002, 19:17

миналото лято със приятеля ми пътувахме от Бургас за Харманли. На околовръстното на Елхово ни направиха акт. Той го обжалва в Елховския районен съд и решението на съдията беше следното:"отменям наказателното постановление, без право на обжалване" след 2 месеца получихме съобщение, че е намален размера на глобата и можем да обжалваме в Ямболския окръжен съд. Питам кой и на какво основание е видоизменил решението, това не е ли противозаконно, и защо сме уведомени чак сега. Самия акт е написан неправилно и при тълкуване се обезсмисля
emi
 

RE: моля за съвет

Мнениеот Кларк Кент » 01 Фев 2002, 22:47

В Районният съд сте обжалвали издаденото възоснова на акта наказателно постановление, а не акта, както пишете.Обикновенната практика на съда е да се произнесе с решение в 30 дневен срок от приключване на делото. Може би не сте разбрали, а може и съдията да е изразил предварително становище, което по принцип е недопустимо.Поне аз не знам някъде в страната решенията по НАХД-та да се обявява веднага. Съдът обикновено обявява, че ще произнесе решение в 30 дневен срок от последното по делото заседание, след което приятелят ви е трябвало да получи обявление за изготвеното решение, като срокът за обжалване на решението на РС е 14 дневен,считано от датата на получаване на обявлението. Иначе няма основание да се измени по някакъв начин решението на съда след обявяването му. Макар, че в по- малките съдилища на страната понякога се извършват нарушения на процедурите и може да е станало точно както казвате. Ако е така, няма начин това да бъде доказано, поради което просто гледайте да не изпуснете срока за обжалване и атакувайте решението пред ОС.
Кларк Кент
 


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron