начало

Румен Овчаров: Присъдата ми е абсурдна и абсолютно поръчкова Румен Овчаров: Присъдата ми е абсурдна и абсолютно поръчкова

моля за съвет

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


моля за съвет

Мнениеот emi » 31 Яну 2002, 19:17

миналото лято със приятеля ми пътувахме от Бургас за Харманли. На околовръстното на Елхово ни направиха акт. Той го обжалва в Елховския районен съд и решението на съдията беше следното:"отменям наказателното постановление, без право на обжалване" след 2 месеца получихме съобщение, че е намален размера на глобата и можем да обжалваме в Ямболския окръжен съд. Питам кой и на какво основание е видоизменил решението, това не е ли противозаконно, и защо сме уведомени чак сега. Самия акт е написан неправилно и при тълкуване се обезсмисля
emi
 

RE: моля за съвет

Мнениеот Кларк Кент » 01 Фев 2002, 22:47

В Районният съд сте обжалвали издаденото възоснова на акта наказателно постановление, а не акта, както пишете.Обикновенната практика на съда е да се произнесе с решение в 30 дневен срок от приключване на делото. Може би не сте разбрали, а може и съдията да е изразил предварително становище, което по принцип е недопустимо.Поне аз не знам някъде в страната решенията по НАХД-та да се обявява веднага. Съдът обикновено обявява, че ще произнесе решение в 30 дневен срок от последното по делото заседание, след което приятелят ви е трябвало да получи обявление за изготвеното решение, като срокът за обжалване на решението на РС е 14 дневен,считано от датата на получаване на обявлението. Иначе няма основание да се измени по някакъв начин решението на съда след обявяването му. Макар, че в по- малките съдилища на страната понякога се извършват нарушения на процедурите и може да е станало точно както казвате. Ако е така, няма начин това да бъде доказано, поради което просто гледайте да не изпуснете срока за обжалване и атакувайте решението пред ОС.
Кларк Кент
 


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron