Страница 1 от 1

Следствен арест в София

МнениеПубликувано на: 10 Апр 2015, 16:51
от tin444eto
Здравейте някой знае ли какъв е реда за свиждания там,какво позволяват да се занесе на задържания,как мога да му преведа пари благодаря предварително?

Re: Следствен арест в София

МнениеПубликувано на: 10 Апр 2015, 19:55
от doc03
Ако сте му съпруга - да Ви упълномощи в качеството на защитник. Ще можете да го виждате всеки ден.

Re: Следствен арест в София

МнениеПубликувано на: 21 Апр 2015, 19:41
от georgiev_sfbg
tin444eto написа:Здравейте някой знае ли какъв е реда за свиждания там,какво позволяват да се занесе на задържания,как мога да му преведа пари благодаря предварително?

Обвиняемите и подсъдимите имат право на свиждания, хран.пратки, вещи за лично ползване, кореспонденция, суми за лични нужди, право да получават вестници, списания, книги, да гледат телевизия, да слушат радио по ред, определен от главния директор на ГД ИН. Кореспонденцията подлежи на проверка от администрацията. Свижданията и кореспонденицията с определени лица могат да бъдат забранени за разкриване или предотвратяване на тежки престъпления. Тежко престъпление по смисъла на НК е това престъление, за което се предвижда наказание ЛС повече от 5 г. или др. по-тежко наказание.

http://www.plovdivlaw.org/news/DetailedNews.aspx?IdNews=13#.VTZ-cfDSl2Q

http://www.bg-pravo.com/2012/11/24.html

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2005/02/07/88264_sledstveniiat_arest_otvutre/

doc03 написа:Ако сте му съпруга - да Ви упълномощи в качеството на защитник. Ще можете да го виждате всеки ден.


:idea: :arrow: http://pravatami.bg/130

...Имам право да упълномощя защитник по свой личен избор.

Този защитник може (и е най-добре) да бъде професионален адвокат, който се занимава с наказателни дела в областта, в която е повдигнато обвинението (например компютърни престъпления, документни престъпления, убийства, изнасилвания и т.н.).
Защитник може да ми бъде и моят съпруг, баща, майка, дядо или баба, както и рождено или осиновено дете, което е навършило пълнолетие и то само при условие че образованието и културата им са достатъчно високи, за да гарантират защита на моите интереси като обвиняем. За тези мои роднини законът не изисква да практикуват адвокатска професия, за да бъдат мои защитници.

Ако мой роднина – брат, сестра, братовчед или близък приятел, има възможност и желание да ме защитава в досъдебното производство или в производството пред съда, това може да стане само и единствено, ако този роднина е адвокат по смисъла на Закона за адвокатурата (т.е. вписан е като адвокат в някоя адвокатска колегия в страната) ...