начало

Къде и с какви последици се произнася делбеният съд по възраженията Къде и с какви последици се произнася делбеният съд по възраженията

Delo za naneseni wredi

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Delo za naneseni wredi

Мнениеот toni » 17 Апр 2002, 08:51

Трябва да заведа иск срещу дадено лице което е ипотекирало мои имот /разполагам с н.акт/ на фирма, за унищожаване на ипотеката върху имота ми и обезщетение за нанесените ми вреди.Въпросът ми е : Какви такси трябва да платя и на каква стойност? Има ли изход на проблема ми с по-мааалко средства?
toni
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 11 Дек 2001, 00:41

RE: Delo za naneseni wredi

Мнениеот D. Nenova » 22 Апр 2002, 21:08

Необходимо е да заведете иск за унищожаване на договора за ипотека поради наличие на основание за унищожанване. Държавните такси, които се заплащат при завеждане на такъв иск се изчисляват въз основа на данъчната оценка на имота по "Тарифа №1 към закона за държавните такси, за таксите, събирани от съдилищата, прокуратурата, следствените служби и министерството на правосъдието".
D. Nenova
 

RE: Delo za naneseni wredi

Мнениеот remo » 23 Апр 2002, 02:38

Деянието,което това лице е извършило спрямо кредитора,се нарича измама. За него следва да има образувано наказателно производство, в рамките на което можете безплатно да предявите граждански иск срещу извършителя за нанесените Ви вреди. Разбира се преди това,водещият разследването следва изрично да ви конституира /установи/ в производството в качеството на граждански ищец. Съветвам Ви обаче, гражданският Ви иск да бъде изготвен от квалифициран адвокат, въпреки, че няма пречка да си го напишете и сам. Всичко това при условие, че срещу лицето, ипотекирало БЕЗ ВАШЕ УЧАСТИЕ, Вашият имот, има образувано наказателно преследване по реда на НК. Успех! :-))))
remo
 


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 5 госта


cron