Страница 1 от 1

Delo za naneseni wredi

МнениеПубликувано на: 17 Апр 2002, 08:51
от toni
Трябва да заведа иск срещу дадено лице което е ипотекирало мои имот /разполагам с н.акт/ на фирма, за унищожаване на ипотеката върху имота ми и обезщетение за нанесените ми вреди.Въпросът ми е : Какви такси трябва да платя и на каква стойност? Има ли изход на проблема ми с по-мааалко средства?

RE: Delo za naneseni wredi

МнениеПубликувано на: 22 Апр 2002, 21:08
от D. Nenova
Необходимо е да заведете иск за унищожаване на договора за ипотека поради наличие на основание за унищожанване. Държавните такси, които се заплащат при завеждане на такъв иск се изчисляват въз основа на данъчната оценка на имота по "Тарифа №1 към закона за държавните такси, за таксите, събирани от съдилищата, прокуратурата, следствените служби и министерството на правосъдието".

RE: Delo za naneseni wredi

МнениеПубликувано на: 23 Апр 2002, 02:38
от remo
Деянието,което това лице е извършило спрямо кредитора,се нарича измама. За него следва да има образувано наказателно производство, в рамките на което можете безплатно да предявите граждански иск срещу извършителя за нанесените Ви вреди. Разбира се преди това,водещият разследването следва изрично да ви конституира /установи/ в производството в качеството на граждански ищец. Съветвам Ви обаче, гражданският Ви иск да бъде изготвен от квалифициран адвокат, въпреки, че няма пречка да си го напишете и сам. Всичко това при условие, че срещу лицето, ипотекирало БЕЗ ВАШЕ УЧАСТИЕ, Вашият имот, има образувано наказателно преследване по реда на НК. Успех! :-))))