Страница 1 от 1

Свидетелство за съдимост

МнениеПубликувано на: 23 Фев 2004, 23:51
от блондинка
Трябва спешно да си извадя свидителство за съдимост - моля ви кажете ми каква е процедурата, какво трябва да занеса, къде трябва да отида, за колко време ще ми го издадат и колко ще струва.

б. прев :) В София съм и съм брюнетка :))

Re: Свидетелство за съдимост

МнениеПубликувано на: 24 Фев 2004, 00:10
от donna2
молба по образец/обикновенно съдилищата имат бланки / -трите имена ,ЕГН ,месторождение,имена на родителите ,пишеш за какво ти трябва ,ако не си родом от София 2 варианта или телеграма -за по бързо или изчакваш да направят проверката ,прилагаш акт за раждане , представяш и лична карта

обикновенно става за един ден ако си раждан в района на съда ,ако не за 2-3 дни
плащаш 2 лв ДТ по сметката на съда

Re: Свидетелство за съдимост

МнениеПубликувано на: 24 Фев 2004, 10:17
от блондинка
Не съм от София, но от 4 години имам постоянно местожителство тук, личната ми карта е издадена в София. В такъв случай трябва да пратя телеграма до родния си град, така ли? Сложна работа за блондинка....

Re: Свидетелство за съдимост

МнениеПубликувано на: 24 Фев 2004, 10:33
от 22
Като отидеш в съда ще ти дадат един формуляр , който да попълнеш и да приложиш към него копие от акта си за раждане и след това те по служебен път ще си изпратят телеграма до родния ти град и ще ти издадат свидетелството. Преди това обаче ще трябва да си платиш и държавната такса по сметка на районния съд в София.

Re: Свидетелство за съдимост

МнениеПубликувано на: 24 Фев 2004, 10:35
от SWETLA
За да си извадите свидетелство за съдимост трябва да отидете в Районния съд, в който град се намирате, като необходимите документи за това са: акт за раждане, молба-образец, която се издава от съда и внесена такса. Свидетелството за съдимост се издава от Районния съд по месторождението Ви, независимо колко години живеете в даден град. Служителката или ще Ви изпрати телеграма до съда по месторождение, или ще направи запитване до същия по Интернет.