начало

Назначиха двама заместници на главния прокурор, Пламена Цветанова подаде оставка като член на ВСС Назначиха двама заместници на главния прокурор, Пламена Цветанова подаде оставка като член на ВСС

Чл. 243, ал.9 от НПК - правата на пострадал

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Чл. 243, ал.9 от НПК - правата на пострадал

Мнениеот ilian_todorov » 05 Фев 2017, 19:07

Прекратено е наказателно производство от прокурор от РП на основание чл. 243, ал.1 във връзка с чл.24, ал. 1, т.1 от НПК. Като пострадал имам право да го обжалвам в седемдневен срок пред РС по чл. 243, ал.3, но смятам да не го обжалвам, а да изчакам седем дни и да поискам от горестоящата прокуратура да отмени постановлението по чл. 243, ал. 9 от НПК. Четох, че горестоящата прокуратура има по-големи правомощия от съда в случая.
Въпросът ми е ако горестоящата прокуратура (в случая окръжна) откаже да отмени постановлението за прекратяване имам ли право да го обжалвам в апелативната прокуратура на основание чл. 143 от ЗСВ? :?:
ilian_todorov
Потребител
 
Мнения: 898
Регистриран на: 08 Юни 2013, 13:34

Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron