начало

Управляващата коалиция обяви: Оставаме до пролетта, а министрите – поне до вота Управляващата коалиция обяви: Оставаме до пролетта, а министрите – поне до вота

Служебният защитник на подсъдимия

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Служебният защитник на подсъдимия

Мнениеот ilian_todorov » 07 Фев 2017, 19:42

Въззивно дело за клевета и обида. Подсъдимият не може да бъде открит, тъй като никой не знае къде живее и не може да му се връчи призовка. Служебният защитник на подсъдимия ме наклевети публично в съдебна зала, като каза, че съм му откраднал жилището и затова няма адрес на който да му връчат призовката. Ход на делото не беше даден, тъй като подсъдимият не беше редовно призован. Една от клеветите за което е съден подсъдимия е, че е казал, че съм му откраднал къщата и земята. Т.е. адвокатът до голяма степен повтаря думите му.
Може ли служебният защитник да носи наказателна отговорност, че ме е наклеветил или думите му са част от работата му и не може да носи отговорност за тях? :?:

Четох малко съдебна практика, но тук случаят не е идентичен.
http://www.dnesbg.com/krimi/vks-otmeni- ... chkov.html
ilian_todorov
Активен потребител
 
Мнения: 1032
Регистриран на: 08 Юни 2013, 13:34

Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron