начало

Валери Симеонов: Премиерът и правителството няма да подават оставки Валери Симеонов: Премиерът и правителството няма да подават оставки

Срокове за представяне на експертиза в съдебна фаза

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Срокове за представяне на експертиза в съдебна фаза

Мнениеот mitio_man » 10 Фев 2017, 14:04

Здравейте,

Казусът в кратце е такъв: Назначена е допълнителна тройна експертиза по едно дело, в съдебната му фаза. От съдът ни известиха, че са говорили с вещите лица и те са им казали, че заключението им е готово, но няма да го изпратят сега, а "'ще бъде получено в законоустановения 7-дневен срок преди заседанието", при положение, че до заседанието има още месец време. От това излиза, че само ни мотаят и не искат да ни осигурят възможност да се запознаем със заключението, макар че е готово. Най-вероятно ще го изпратят точно 7 дена преди заседанието. Теоретично е така, ще спазят сроковете. Но практически, има ли възможност, щом експертизата вече е готова, ние да я изискаме ? Защото, съгласете се, колкото повече време имаш да се запознаеш с нея, толкова по-добре ще се подготвиш за заседанието. Та, още веднъж въпросът ми на кратко: Същесътвува ли начин страна по делото да изиска от вещите лица (самостоятелно или чрез съда) да предадат експертното си заключение, щом вече е готово, а не да се чака да го изпратят на съда и на страните по тяхно благоволение ?
mitio_man
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 02 Ное 2012, 17:01

Re: Срокове за представяне на експертиза в съдебна фаза

Мнениеот Melly » 10 Фев 2017, 15:08

Не съществува възможност съдът да задължи вещите лица да представят експертизата по-рано, независимо че е изготвена преди законоустановения срок.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител
 
Мнения: 7703
Регистриран на: 18 Окт 2007, 23:13
Местоположение: гр. София


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта


cron