Страница 1 от 1

Процедура по прокурорска преписка

МнениеПубликувано на: 14 Мар 2017, 23:14
от fortune
Казусът накратко - по подаден от мен сигнал за длъжностно престъпление, районна прокуратура в малък град установява, че "са налице признаци за извършено деяние по смисъла на чл. 283 от НК". По-нататък продължава, че съгласно чл.35 ал.2 от НПК престъплението е подсъдно на Окръжен съд в съответния окръжен град и разследващата прокурорка изпраща преписката в Окръжна прокуратура. Самото постановление е озаглавено "Постановление за изпращане на преписката за решаване по компетентност".
И така, след като получих копие от постановлението си спомних за едни събития и намерих доказателства, доказващи категорично наличието на престъпление. Въпросът ми е - мога ли да представя тези нови доказателства и къде трябва да ги представя ако да?
Благодаря предварително

Re: Процедура по прокурорска преписка

МнениеПубликувано на: 16 Мар 2017, 19:58
от slavka73
Обадете се в деловодството на Окръжна Прокуратура и поискайте номера на преписката под, който са я завели, зщото номера е различен от този на Районна. По номера, който Ви кажат входирайте с молба допълнителните материали. Прокурора трябва да ги разгледа и ако се налага да се извърши проверка, след което да се произнесе и по тях. Успех!

Re: Процедура по прокурорска преписка

МнениеПубликувано на: 17 Мар 2017, 16:06
от fortune
Благодаря много за отзоваването по моя въпрос. Взех с триста мъки номера на преписката, сега остава да измисля как да оформя стари имейли, като доказателства и да ги входирам.
Edit: Между другото сега видях, че в информационната система на Окръжна прокуратура по взетия входящ номер за преписката излиза - Решена от прокурор.Интересното е, че преди два дни получавам увоедомлението за препращане на преписката с дата началото на януари и сега поради забавянето май няма да мога да входирам новите данни.

Re: Процедура по прокурорска преписка

МнениеПубликувано на: 18 Мар 2017, 23:25
от slavka73
Само това ли пише за преписката, защото не е ясно как е решена- прекратена или образуване на НП? Ако продължат можете да ги входирате и тогава. Проверете и при РП какво излиза сега при тях по техния номер. С мейлите ще Ви е трудно освен ако айпито е на този който го е изпратил, но... трудно... наистина и ще отнеме време.

Re: Процедура по прокурорска преписка

МнениеПубликувано на: 19 Мар 2017, 02:17
от fortune
slavka73 написа:Само това ли пише за преписката, защото не е ясно как е решена- прекратена или образуване на НП? Ако продължат можете да ги входирате и тогава. Проверете и при РП какво излиза сега при тях по техния номер. С мейлите ще Ви е трудно освен ако айпито е на този който го е изпратил, но... трудно... наистина и ще отнеме време.

В районна прокуратура нищо ново не излиза по техния номер. В ОП пише така:
Преписката е решена от прокурор.
Постановление: Постановление за обединяване на преписки Дата: 04-02-2017

Данните са актуални към предходния работен ден.

Проверявам оттук:
http://www.prb.bg/bg/srp/

Re: Процедура по прокурорска преписка

МнениеПубликувано на: 20 Мар 2017, 21:37
от slavka73
Това е добре. Ако нямате подадена друга жалба свързана с тази, значи че има и други сигнали с данни за престъпление и за това ги обединяват в едно производство. Т. е ако сте страна по преписката можете да се възползвате от това, ако не сте и Ви извикат като свидетел, можете в показанията си да дадете допълнителни доказателства.