Страница 1 от 1

Кой има право да ни посещава в дома?

МнениеПубликувано на: 24 Май 2017, 15:54
от ivan_mirchev
Не съм сигурен в кой точно раздел трябва да поставя въпроса, за което предварително се извинявам. Ситуацията е неприятна. :( Закъснявам с изплащането на вноски по бърз кредит и в дома ми внезапно цъфнаха двама яки пичове (очевидно идеята е да ми вдъхнат респект). Нахлуха най-нахално и се позоваха на клауза от договора, която гласи, че съм съгласен на домашни посещения. Доколко тази клауза обаче е законосъобразна? При условие, че не желая да ме посещават (психическият тормоз е приведен в ход с пълна сила). Кредитът е оскъпен двойно в резултат на не предоставяне на обезпечение. Всякакви насоки съвети ще ми бъдат полезни. (Следваща стъпка - очаквам да ме набият!).

Re: Кой има право да ни посещава в дома?

МнениеПубликувано на: 29 Май 2017, 20:40
от katerinakuch
Не би следвало да има такава клауза и щом не желаете да Ви посещават, просто няма да ги пускате у дома си.

Re: Кой има право да ни посещава в дома?

МнениеПубликувано на: 01 Юни 2017, 20:18
от doc03
Има разлика между "посещава" и "влиза".
Има разлика между "влиза" и "нахлува". При второто бихте могъл да ги изхвърлите, но защо не е станало, не знам. А за това въпросното, второто, си има чл.170, ал.1 и ал.2 от НК.
Действайте! Нападението е добра защита в случая, но следващият път си осигурете свидетели, с един повече като бройка, спрямо нахлуващите.
Това бих посъветвал.

P.S. Ако проработи :arrow:

Изображение
:-)

Re: Кой има право да ни посещава в дома?

МнениеПубликувано на: 01 Юни 2017, 21:06
от ivanov_p
Първо, вие сте кривата страна! Пределно ясно е какви са бързите кредити и въпреки това сте теглили, а сега се чудите как да не платите. Имате два избора, или по модерно му-две опции.
1. Плащате дълга и следващия път си опичате акъла;
2. Не плащате, изпращате им писмо, че ако още веднъж се опитат да влязат в дома ви ще сезирате прокуратурата, след което те завеждат дело срещу вас, товарят ви с разноските, после ви прибавят и изпълнението, общо около 1000-1500 лв.

Вие избирате вариантите.