Страница 1 от 1

Предявяване на материалите след прекратяване на НП?

МнениеПубликувано на: 08 Юни 2017, 22:08
от ezlatarev
Здравейте.
Конституиран съм като пострадал по досъдебно производство. При приключване на разследването ме поканиха да ми предявят материалите по делото, но аз реших да не ходя, че е на другия край на България. След това получих постаневление за прекратяване на наказателното производство, от което рабрах, че съм сгрешил, че не съм отишъл. Смятам да обжалвам постановлението пред съответния районен съд, но бих искал и да разгледам материалите по делото.
Въпросът ми е: Мога ли сега да искам да ми предявят материалите по делото и ако да - какъв е реда за това? И въобще има ли някакъв начин да се запозная с тези материали?

Re: Предявяване на материалите след прекратяване на НП?

МнениеПубликувано на: 09 Юни 2017, 09:31
от kolegat
Прокурорската преписка заедно с материалите по досъдебното производство би следвало да е в деловодството на съответната прокуратура, която води преписката. Отивате там и им казвате да ви дадат да се запознаете с делото.

Re: Предявяване на материалите след прекратяване на НП?

МнениеПубликувано на: 09 Юни 2017, 15:02
от svettoslav
kolegat написа:Прокурорската преписка заедно с материалите по досъдебното производство би следвало да е в деловодството на съответната прокуратура, която води преписката. Отивате там и им казвате да ви дадат да се запознаете с делото.


То хубаво да се запознае, но няма никаква гаранция че ще стане същия ден.Молба писмена. Че резолюция .При нас например се докладват на следващия ден.Никой не го интересува кой си , що си.
Трябва да си готов за нощувки .
Или предварително с молба по пощата да поискаш, че като идеш, да можеш да гледаш делото.