Страница 1 от 1

Жесток побой - какво трабва да се направи?!

МнениеПубликувано на: 22 Юни 2017, 14:08
от fantasti4na
Здравейте!

Имам следния въпрос - при нападение и сериозен побой с множество наранявания, но без потършевшия да е видял даже лицата на извършителите, може ли да се заведе някакво дело и дали изобщо има смисъл!?
Пострадалия е откаран в спешен кабинет, извикана е полиция и е образувано ДП ЗМ (каквото и да е това!) Тридневен престой в болница на пострадалия, множество наранявания с бухалка или тръба, операции на двете ръце (счупени костички) , гипсиран крак, шевове по главата, разрезна рана от нож в бедрото.

Разпити от МВР кой може да е - имало ли е заплахи към него, свади, нещо свързано с жени, хазарт, дългове, наркотици... Абсолютно нищо, към което да бъдат насочени разследващите от страна на пострадалия!

Бих искала да попитам има ли изобщо някаква надежда, че ще бъдат заловени и какви документи трябва да се подготвят все пак на този етап , ако евентуално някога бъдат заловени - за да бъдат и осъдени

Не веднъж съм получавала помощ тук, надявам се и сега на Вашето компетентно мнение!

Предварително благодаря за отделеното време!

Re: Жесток побой - какво трабва да се направи?!

МнениеПубликувано на: 22 Юни 2017, 15:04
от borovinka
В полицията е заведена преписка и е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.
Дали извършителят(ите) ще бъдат разкрити, зависи изцяло от работата на разследващите органи, от показанията на пострадалия и от наличието на евентуални свидетели и/или други доказателства за побоя.
Пазете медицинските документи.

Re: Жесток побой - какво трабва да се направи?!

МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2017, 12:25
от fantasti4na
Здравейте отново!

Моля за още малко разяснение по казуса, за който ви писах

Миналата седмица разбрах, че ще има дело, на което потършевшия ще бъде призован и разпитан

Трябва ли да се яви с адвокат? Ще има ли служебно назначен такъв или той трябва предварително да си го наеме, за да се запознае адвоката със ситуацията? А ако делото е срещу неизвестен извършител?

Благодаря Ви!