Страница 1 от 1

Несправедливо обвинение. Помощ!

МнениеПубликувано на: 25 Юли 2017, 10:15
от istinaa
Добър ден на всички! Имам няколко въпроса и мисля, че бихте могли да ми помогнете. Става въпрос за годеникът ми, който в момента е в следствения арест (г. М. Димитров) почти от месец. Обвиняват го за кражба, члена мисля,че е 3 15,ако го обявят за виновен. Всъщност не е той и сега се борим да го докажем, в ареста е, защото миналата година лежа в затвор за шофиране без книжка. Въпроса ми е следния, след като успешно надявам се докажем, че не е той извършителя, кого трябва да съдим, прокуратурата ли, не съм запозната и бих искала някой да ми съдейства. Почти месец е задържан, през това време можеше да е навън и да си е на работа, сега му спират и работата и го злепоставят пред шефовете, какво е необходимо да направим след като всичко това приключи? Също така забравих да кажа, че ограбената жена (апаетамента и) била видяла няколко лица вътре и категорично казва, че единия е той, което не е вярно, нея също можем да я съдим след това нали? Просто го натопиха и сега отнема време да се вземат графиците от старата работа и най-вече тази телефонна разпечатка тя бави всичко. Ще се радвам някой да ме пеосверли малко. Лек и успешен ден на всички! :wink:

Re: Несправедливо обвинение. Помощ!

МнениеПубликувано на: 25 Юли 2017, 13:10
от istinaa
Никой ли неможе да ми помогне? Поне някаква информация? Знам, че още нищо не е доказано, но обективната истина ще излезе на яве, рано или късно!

Re: Несправедливо обвинение. Помощ!

МнениеПубликувано на: 25 Юли 2017, 13:55
от bludniq_sin
Въпроса ми е следния, след като успешно надявам се докажем, че не е той извършителя, кого трябва да съдим, прокуратурата ли, не съм запозната и бих искала някой да ми съдейства. -
Почти месец е задържан, през това време можеше да е навън и да си е на работа, сега му спират и работата и го злепоставят пред шефовете, какво е необходимо да направим след като всичко това приключи?
И по двата въпроса - трябва да се консултирате с адвокат - отговорът не може да получите в рамките на един форум. Има закон за отговорност на държавата и общините за вреди на база на който можете да претендирате обезщетение.


Също така забравих да кажа, че ограбената жена (апаетамента и) била видяла няколко лица вътре и категорично казва, че единия е той, което не е вярно, нея също можем да я съдим след това нали?
Тя е псотрадалото лице /не става ясно дали говорите за грабеж или взломна кражба - не е по 315/ и е разпознала лица според това, което е възприела. Нея не можете да я съдите поне на база информацията, която сте посочила във въпроса си за сега.

Re: Несправедливо обвинение. Помощ!

МнениеПубликувано на: 25 Юли 2017, 14:16
от istinaa
Грабеж: по-точно 196 вр. 195 вр. 194, предвид рецидива .На разпознаването при задържането му жената чиито апартамент е бил ограбен (тя се е прибирала в дома си и е видяла няколко лица да излизат от апартамента и), твърди, че едно от лицата е той. За това го задържаха. След като се докаже, че не е той, мисля, че тези лъжливи показания трябва да бъдат наказани. Относно адвоката имаме такъв разбира се, в момента се събират доказателства за невинноста му.

Re: Несправедливо обвинение. Помощ!

МнениеПубликувано на: 25 Юли 2017, 14:19
от istinaa
Евентуално можем да съдим прокуратурата после по ЗОДОВ чл.2 1т, поне от това което четох, защото не мисля, че е ок човек да бъде задържан толкова дни в арест невинен и после да не получи обезщетение .Интересно ми е по какви критерии се оценяват сумите които изплащат дали това ,че се води на работа има тр. Договор е плюс за по голямо обезщетение. И благодаря ви за отговорите. :)

Re: Несправедливо обвинение. Помощ!

МнениеПубликувано на: 25 Юли 2017, 14:47
от ivanov_p
Яваш, яваш! Първо да се стигне до оправдателна присъда или сваляне на обвиненията, тогава ще го мислите. Това е грабеж, адно от малкото престъпления при които полиция и прокуратура не просто си вършат работата, а я вършат на принципа за всеки грабеж - осъден. Като няма нищо под ръка се взема от кутията с вече осъжданите, та сте изпаднали в сложна ситуация.

Re: Несправедливо обвинение. Помощ!

МнениеПубликувано на: 25 Юли 2017, 14:59
от bludniq_sin
За пострадалата /жената с апартамента/ - много трудно /според мен в случая невъзможно/ да и търсите каквато и да е отговорност - причините за това са доста и е сложно да се обяснява (трябва да доказвате умисъл да потвърди неистина)..

Re: Несправедливо обвинение. Помощ!

МнениеПубликувано на: 25 Юли 2017, 15:00
от istinaa
Да наистина е сложна. Нищо не разбирам...просто имаше призовка за разпит и от там го задържаха, забравих да спомена, че полицайка от рпуто го снима с личния си телефон докато е там и 20 мин след това на разпознаването казват ТОЙ БЕШЕ.....интересно ,но деянието е извършено март месец, след толкова време какви са тези разпознавания, като хората са видяни за секунди. Най-лошото в, че моя бъдещ мъж го водят рецидив и искат да го набедят за това, надявам се и се моля да успеем да докажем истината а именно, че НЕ Е ТОЙ! :(...просто ми каза да се поинтересувам, какво трябва да се направи, за това питам. Благодаря ви.

Re: Несправедливо обвинение. Помощ!

МнениеПубликувано на: 25 Юли 2017, 15:12
от bludniq_sin
Каквото е трябвало - свършили сте ако е ангажиран адвокат. От тук нататък всякакви допитвания до форум като този и отговорите по тях са относителни - отговарящите не разполагат с доказателствата по делото, а вие може да пропускате още много важни неща.

Re: Несправедливо обвинение. Помощ!

МнениеПубликувано на: 25 Юли 2017, 15:17
от ivanov_p
Задържаният е от контингента и има разпознаване, което много трудно ще се събори. Станало е отдавна и е малко вероятно за конкретен ден и час да се намери алиби. Адвокатите по такива дела не си дават зор, а за оправдаване при вашата ситуация трябва много и то много добре платена работа, ако въобще някой се навие да го прави. Добър адвокат в случая ще означава някой, който да се спазари за най-малка присъда. Имал съм случай, когато един в същата ситуация го чакаха три години, защото момичето беше бременно и нямаше накъде, но нещата ви са такива, че е по-добре за "бъдещ съпруг" да пишете по-неопределено, най-добре чисто хипотетично. Имайте предвид, че невинни няма, а приятелката винаги знае какво се е правило. Опичайте си акъла и най-добре сложете връзката в графа "прекратени".

Re: Несправедливо обвинение. Помощ!

МнениеПубликувано на: 25 Юли 2017, 15:35
от istinaa
Всъщност имаме алиби, той беше на работа имаше трудов договор, имаме свидетел негов колега с който работеха на една машина заедно ,изискахме графиците от фирмата както и видео записите и поискахме подробна разпечатка на мобилния му телефон за да се види, че той е бил цял ден в другия край на София. От доста години сме заедно и той окончателно се отказа от предишния си живот след като беше в затвора, но сега миналото му го преследва. Не бих се отказала от него, само защото е трудно да докажем невинноста му, ше се борим до край. Благодаря ви за информацията. Наели сме адвокат и ще си свършат работата. Лек ден и всичко добро :)

Re: Несправедливо обвинение. Помощ!

МнениеПубликувано на: 26 Юли 2017, 13:55
от gridiron
...просто имаше призовка за разпит и от там го задържаха, забравих да спомена, че полицайка от рпуто го снима с личния си телефон докато е там и 20 мин след това на разпознаването казват ТОЙ БЕШЕ....


Към потребителите на форума
Бъдете активни Споделяйте "триковете "на милиционерите и сиамските им близнаци прокурорите.както и на съдиите (3в1)

Re: Несправедливо обвинение. Помощ!

МнениеПубликувано на: 26 Юли 2017, 14:27
от kolegat
istinaa написа:Добър ден на всички! Имам няколко въпроса и мисля, че бихте могли да ми помогнете. Става въпрос за годеникът ми, който в момента е в следствения арест (г. М. Димитров) почти от месец. Обвиняват го за кражба, члена мисля,че е 3 15,ако го обявят за виновен. Всъщност не е той и сега се борим да го докажем, в ареста е, защото миналата година лежа в затвор за шофиране без книжка. Въпроса ми е следния, след като успешно надявам се докажем, че не е той извършителя, кого трябва да съдим, прокуратурата ли, не съм запозната и бих искала някой да ми съдейства. Почти месец е задържан, през това време можеше да е навън и да си е на работа, сега му спират и работата и го злепоставят пред шефовете, какво е необходимо да направим след като всичко това приключи? Също така забравих да кажа, че ограбената жена (апаетамента и) била видяла няколко лица вътре и категорично казва, че единия е той, което не е вярно, нея също можем да я съдим след това нали? Просто го натопиха и сега отнема време да се вземат графиците от старата работа и най-вече тази телефонна разпечатка тя бави всичко. Ще се радвам някой да ме пеосверли малко. Лек и успешен ден на всички! :wink:


Госпожо, дишайте, поемете въздух, изидишайте. Хайде първо наказателното производство да бъде прекратено от прокуратурата или съпругът ви да бъде оправдан, пък тогава мислете за обезщетения. Аз лично се занимавам както с наказателни дела, така и с дела по ЗОДОВ, така че, ако искате, пишете ми на лични за повече информация. При всички положения съпругът ви си има адвокат, щом като е в следствения арест, така че може да питате и него/нея относно всички въпроси, които ви интересуват.

Re: Несправедливо обвинение. Помощ!

МнениеПубликувано на: 07 Авг 2019, 00:17
от toni_995
Здравейте аз писах тази тема преди време. Живи и здрави се доказа невинността му и делото към него се приключи. Беше задържан 3месеца след това оправдан. До ден днешен чакаме делото да бъде изцяло прекратено за да може да съдим държавата, но все още няма резултат. Има ли срок за завежда е на такова дело като все пак ни спира това, че не е прекратено. Искаме обезщетение, заради неправомерното задържане го уволниха от работа, оперираха 2 пъти и мн други неща, но все още не можем да заведе никакво дело. Моля за съвет. Адвоката ни почти през месец проверява, но нищо а вече минават 2г.

Re: Несправедливо обвинение. Помощ!

МнениеПубликувано на: 08 Авг 2019, 16:16
от vaskovasko
Съвет: Сменете си адвоката.