начало

Гражданската и Търговската колегии на ВКС с трето тълкувателно дело за годината Гражданската и Търговската колегии на ВКС с трето тълкувателно дело за годината

Молба за спешна помощ

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Молба за спешна помощ

Мнениеот sqnkata13 » 01 Авг 2017, 14:41

Осъден съм на 1година лишаване от свобода за шофиране след употреба на наркотици. Вечерта когато ме спряха ми направиха дрегер тест и ми показа положителен аз оспорвах и дадох кръв за иследване . На другия ден в Районното ме накараха да дам урина без да ми бъде казано за какво . В последствие разбрах че тя също е била пратена за иследване . Резутатите са че в кръвта нямам наркотици а в урината има остатъци на амфетамин и метаамфетамин. Спиред наредба 30 установяването на упойващи вещества е дрегер тес и кръвна проба. Тъй като нянам в кръвта наркотици смятам че съм осъден несправедливо . В мотивите на прокурора както и на РС така и ба ОС се изтъква че в закона е записано "след" употреба което не изисква някакъв срок или въздействие. Според това талкуване на закона повече от половината население е подсъдимо защото на всеки са му били упойка. Молбата ми е да ми дадете съвет към кого да се обърна след като ОС ми потвърди присъдата и чакам да ме вкарат в затвора всеки момент
sqnkata13
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 01 Авг 2017, 11:32

Re: Молба за спешна помощ

Мнениеот bludniq_sin » 01 Авг 2017, 18:05

Ами ако не сте се обърнал към адвокат до момента, то вече е много късно щото ако правилно разбирам присъдата е влязла в сила вече. Освен това аргументите ви не са много състоятелни - В разпоредбата на чл.343б, ал.3 НК не е изрично посочено, че съдържанието на упойващото вещество трябва да бъде установено задължително в кръвта, за разлика например от установяването на алкохол в кръвта с концентрация над 1,2 промила, изрично уредено в разпоредбата на чл.343б, ал.1 НК. С оглед на това в практиката си съдилищата масово приемат, че не съществува пречка за установяване употреба на наркотични вещества с изследване на проба урина, която обаче е взета и изследвана съобразно изискванията на Наредба №30/27.06.2001 г. Цитират и едно старо постановление на върховния съд, но както и да е - идеята е, че коня е отишъл вече в реката и според мен освен да си излежите присъдата, друг вариант нямате. Хубаво е и да си извадите поука от цялата процедура, щото ако правилно разбирам, то наистина сте шофирал след употреба на наркотици.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител
 
Мнения: 955
Регистриран на: 06 Яну 2011, 14:56

Re: Молба за спешна помощ

Мнениеот ibgdimitrov » 01 Авг 2017, 23:48

Така младеж трябва да направиш следното /или по скоро адвоката ти/ пускаш Искане за възобновяване на наказателно дело -имаш това право по чл.420 ал.2 от НПК на основание чл.422 ал.1 т. 5 от НПК за допуснати съществени процесуални нарушения и поискай/те и искаи спиране на изпълнението на присъдата докато ти разгледат по същество Искането за възобновяване на делото. Искането за възобновяване на делото се подава чрец първоинстанционния съд-в твоя случай районния съд до съответния Апелативен съд / не знам в кои район си съден-затова не мога да ти кажа и кои е съответния Апелативен съд/.
Освен това виж -абе задължително си вземи адвокат дали не можеш на основанията по чл.415 от НПК да отложиш изпълнението на наказанието.

Първото което ти казах направи задължително-Искането за възобновяване на наказателно дело.
ibgdimitrov
Младши потребител
 
Мнения: 25
Регистриран на: 20 Мар 2009, 16:27

Re: Молба за спешна помощ

Мнениеот sqnkata13 » 02 Авг 2017, 15:55

Благодаря за отговора ще пусна молба
sqnkata13
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 01 Авг 2017, 11:32

Re: Молба за спешна помощ

Мнениеот todor72 » 04 Авг 2017, 10:17

Адвокат Тодор Мангъров - компетентна помощ по наказателни дела и досъдебни поизводства. Жалби до прокуратурата и съда. Дискретност

http://tml-consult.bg/index.php?lang=bg
todor72
Младши потребител
 
Мнения: 36
Регистриран на: 04 Авг 2017, 10:08


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron