начало

Иван Гешев: Политици и бизнесмени да спрат да дават акъл на прокуратурата Иван Гешев: Политици и бизнесмени да спрат да дават акъл на прокуратурата

Покупка на крадена кола

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Покупка на крадена кола

Мнениеот marges » 07 Авг 2017, 12:42

Здравейте! Мой приятел се сдоби със сериозен проблем. Наистина постъпил е доста лекомислено, но стореното-сторено. Отишъл миналата седмица до една автокъща и си купил кола втора ръка. Подали му някакъв договор на италиански уж че той ходил до Италия и лично си го купил от еди-кого си за сумата от 2000 евро. Платил, разбира се, три пъти повече, на път за КАТ (единия работник го придружил до там). Няма разписка, няма гявол... В КАТ се появява полицай и го привиква да пише обяснения...колата е крадена и се издирвала от Интерпол. Конфискуват я. Продавачът не дава парите и обяснява как била обявена, но вече не е...било между двама братя, но те се разбрали и тъй нататък, естествено никой не вярва на тази история. Но и парите не връща. До няколко дни моят приятел щял да си я получи. Той иска да подаде сега жалба до прокуратурата, но въпросът ми е има ли някакви шансове изобщо и какво трябва да се направи в случая? Как може да се развали договора, като колата е нов внос и не са ходили при нотариус. Има ли някакви срокове за развалянето? Абе малко загубена кауза, но...
marges
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 06 Фев 2014, 17:59

Re: Покупка на крадена кола

Мнениеот telman » 07 Авг 2017, 16:36

Трябва да отиде в прокуратурата - това си е измама.

Освен това този договор е съмнителен - на практика е фалшив.

Относно парите - ще трябват свидетели евентуално - което е трудно, защото и другите имат свидетели.
telman
Младши потребител
 
Мнения: 58
Регистриран на: 24 Юли 2017, 20:46

Re: Покупка на крадена кола

Мнениеот marges » 07 Авг 2017, 19:40

А може ли да подаде искова молба до съда и да се позове на нищожност на договора? Работникът в обясненията си пред полицията е написал реалната сума, която моят познат е платил, може ли това да се ползва като доказателство? И да иска възстановяване и на другата сума, която е платил за колата в КАТ-екотакса, гражданска и др., което си е отделно към 400 лв? Благодаря за отговорите!
marges
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 06 Фев 2014, 17:59


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google Adsense [Bot] и 3 госта


cron