начало

Съдът не пусна предсрочно от затвора втория осъден за убийството на Мартин Борилски Съдът не пусна предсрочно от затвора втория осъден за убийството на Мартин Борилски

Права на следовател

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Права на следовател

Мнениеот opc999 » 23 Авг 2017, 20:43

Здравейте не съм сигурен дали това е правилният раздел, ако съм объркал раздела моля преместете темата в правилният раздел. Преди няколко седмици срещу мен беше пусната жалба в най-близкото районно управление, аз знаех предварително, че има жалба, и че ще бъда потърсен от полицията. Днес следобяд се звъня на звънеца и като попитах кой е казаха полицията е отворете, аз разбира се отворих, качиха се на седмия етаж при мене двама човека облечени в цивилни дрехи с дънки и тениски все едно са излезнали от бара и ми казаха, че трябва да отида с тях в районното управление, аз им казах, че в момента не съм длъжен и да оставят призовката, те ми казаха "обувай се не се обяснявай", дори не се представиха по никакъв начин от къде са кои са и.т.н, даже и документи нямаха в тях, просто някакви хора дойдоха в нас. Такова нещо не ми се е случвало никога и в крайна сметка както казах аз знаех, че ще дойдат и се преоблякох и се качих с тях колата, което може би ми беше грешката. Като в колата отново ги помолих да се представят казаха ми "В районното ще ти се представиме", стигнахме в районното и никой не ми се представи, а директно започнаха да ме разпитват, дадох показания, подписах предупредителен документ и това беше. Сега въпросът ми е мога ли да предприема някакви мерки срещу въпросните двама следователи, които освен всичко и държанието им беше арогантно и непримеливо и ако да какви точно мерки мога да предприема жалби ли се пускат, къде, какво се прави и.т.н, мога ли да ги осъдя евентуално за нещо и.т.н? Решил съм да си търся правата докрай.
opc999
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 23 Авг 2017, 20:26

Re: Права на следовател

Мнениеот doc03 » 23 Авг 2017, 23:59

Като не се представят и не се легитимират, им казвате "довиждане" и им затваряте вратата. Ако започнат да блъскат - звъните на 112, че ви разбиват вратата.
За неизвестни и неппредставящи ми се със съответните документи лица аз така бих направил.

П.П. Не са следователи, а полицаи.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител
 
Мнения: 2306
Регистриран на: 16 Апр 2009, 22:24


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron