Страница 1 от 1

Въпросче!?

МнениеПубликувано на: 31 Окт 2017, 10:05
от un_carcerata
Здравейте, искам да попитам случвало ли се е в съдебната ви практика при наказателни дела за наркотици,ако процента на активното вещество е нисък а самото количество е голямо,да се отдели мешилката от наркотика?
И по този начин самата му оценка да да се понижи като парична стойност.Ако е възможно от кой зависи да се направи това?

Re: Въпросче!?

МнениеПубликувано на: 31 Окт 2017, 16:39
от teogeo
un_carcerata написа:Здравейте, искам да попитам случвало ли се е в съдебната ви практика при наказателни дела за наркотици,ако процента на активното вещество е нисък а самото количество е голямо,да се отдели мешилката от наркотика?
И по този начин самата му оценка да да се понижи като парична стойност.Ако е възможно от кой зависи да се направи това?


Когато наркотичното вещество се съдържа като компонент на смес или разтвор, тогава предмет на престъплението няма да е сместа или разтворът, а само съдържащото се в него наркотично
вещество. Т.е. експертизата ще определи чистото съдържание на активното вещество.

Re: Въпросче!?

МнениеПубликувано на: 03 Ное 2017, 12:37
от un_carcerata
Благодаря за отговора,но пак да попитам нещо. Това значи ли че ако при задържането ми определиха цена за грам на цялото количество,сега след експертизите ще смятат само чистото вещество а не примесите? Защото ако е така(за което се надявам) оценката ще падне драстично,а за мен това е определящо защото няма да съм надминал прага за особено големи размери и наказателният ми член няма да се вдигне. Благодаря предварително за отговора.

Re: Въпросче!?

МнениеПубликувано на: 03 Ное 2017, 14:46
от teogeo
un_carcerata написа:Благодаря за отговора,но пак да попитам нещо. Това значи ли че ако при задържането ми определиха цена за грам на цялото количество,сега след експертизите ще смятат само чистото вещество а не примесите? Защото ако е така(за което се надявам) оценката ще падне драстично,а за мен това е определящо защото няма да съм надминал прага за особено големи размери и наказателният ми член няма да се вдигне. Благодаря предварително за отговора.


Да.

Re: Въпросче!?

МнениеПубликувано на: 03 Ное 2017, 16:23
от un_carcerata
Благодаря Ви.