начало

Помощник-ЧСИ стана почетен консул на Гана Помощник-ЧСИ стана почетен консул на Гана

По стария или по новия НПК

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


По стария или по новия НПК

Мнениеот arste » 04 Ное 2017, 13:22

Здравейте,
пострадал съм от кражба. Делото въобще не е тръгвало, но подсъдимата иска да ми възстанови сумата и да сключи споразумение с прокурора.
Аз нямам нищо против, ще си получа парите и няма да се влача по дела повече.
Адвокатът ми обаче твърди, че от понеделник влиза в сила новия НПК и съдията тъй като не е дал ход на делото досега, ще трябва да го гледа по новия НПК и пак ще го отлага.

Вярно ли е това, или аз нещо не съм разбрал?
Благодаря предварително на всички отговорили ми.
arste
Младши потребител
 
Мнения: 13
Регистриран на: 21 Авг 2010, 09:57

Re: По стария или по новия НПК

Мнениеот bird_of_paradise » 06 Ное 2017, 07:24

Не мисля, че е прав колегата - чл. 248, ал.5 указва насрочване на ново съдебно заседание, освен ако не са налице няколко хипотези ( една от които е приключване на делото със споразумение, а вие точно това ще правите, макар и в съдебна фаза)

Чл. 252. (1) Когато са налице основания за разглеждане на делото по реда на глава двадесет и девета, а по искане на страните - и по реда на глава двадесет и седма и глава двадесет и осма, съдът разглежда делото незабавно след провеждане на разпоредителното заседание.
Разбирате се с обвиняемия за сумата, получавате я :idea: и ако всички страни са съгласни ( спор е възможен между обвинението и защитата на обвиняемия за размера и вида на наказанието) сключвате споразумение в съдебна зала и този филм приключва за всички.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител
 
Мнения: 2668
Регистриран на: 25 Яну 2013, 15:27


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron