начало

Призив: КСО да се промени заради безработните от кризата с Covid-19 Призив: КСО да се промени заради безработните от кризата с Covid-19

Варианти за осъждане

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Варианти за осъждане

Мнениеот fortuna023 » 13 Ное 2017, 20:00

Здравейте! Пиша с една молба за съдействие от по-запознатите. Моя близка работи в не чак толкова голям търговски обект в София, който няма инкасо. Т.е. служителите сами внасят оборота през интервал от време по сметката на фирмата. При едно от внасянията жената е изгубила парите, незнайно къде. Не е алармирала за това нито в полицията, нито на шефовете си, защото я е било страх да не си изгуби работата, като е мислила, че за кратък период от време ще възстанови сумата, която възлиза в размер на две минимални заплати. Да, обаче това не се случва. Възстановена е минимална сума до този момент. Лицето е неосъждано към момента. Бих желала да попитам какви са вариантите за осъждане, т.е. вероятно няма да се размине само с административно наказание, тъй като размерът на изчезналата сума е по-голям от една минимална работна заплата.
fortuna023
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 10 Дек 2016, 17:46

Re: Варианти за осъждане

Мнениеот katerinakuch » 16 Ное 2017, 00:16

Най-добре е да се опита да намери липсващата сума и да я възстанови, ако тя е виновна, разбира се.
katerinakuch
Активен потребител
 
Мнения: 1083
Регистриран на: 28 Юни 2007, 12:27


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron